Demarează un nou PROGRAM DE REABILITARE TERMICĂ, în CapitalăUn nou PROGRAM DE REABILITARE TERMICĂ urmează să demareze, în Capitală, până la sfârşitul acestui an. Licitaţia privind execuţia lucrărilor de REABILITARE TERMICĂ la un lot de 150 de blocuri din Sectorul 4 tocmai a fost adjudecată, contractul fiind atribuit unui consorţiu de patru firme de construcţii. 

MISCARE DECISIVA in demararea unui nou PROGRAM DE REABILITARE TERMICA din Capitala
MIŞCARE DECISIVĂ în demararea unui nou PROGRAM DE REABILITARE TERMICĂ din Capitală

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Potrivit anunuţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), lucrările de REABILITARE TERMICĂ la blocurile din Sectorul 4 urmează să fie executate de un consorţiu de patru firme de construcţii, respectiv S.C. GRANT CPC S.R.L, S.C. ART CONSTRUCT A.C.M. S.R.L, S.C. ADRIAN CONSTRUCT S.R.L şi S.C. CONCELEX S.R.L, prima dintre companii fiind liderul de asociere. 

"Suntem în procedură finală de atribuire prin licitaţie a contractelor de reabilitare termică la un număr de 150 de blocuri din Sectorul 4. În maxim 30 de zile vor fi finalizate toate aceste proceduri, urmând ca apoi să înceapă efectiv lucrările. În funcţie de condiţiile meteo, dacă vremea este favorabilă, lucrările vor continua până la sfârşitul anului, ele urmând să fie reluate în primăvara viitoare, când vremea devine din nou propice construcţiilor", declara pentru B365.RO în luna septembrie primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone care a precizat  tot atunci că există deja finanţarea necesară pentru derularea programului de REABILITARE TERMICĂ, precum şi documentaţia de avizare, expertiza tehnică şi auditul energetic.  

LISTA CELOR 150 DE BLOCURI CE VOR FI REABILITATE TERMIC ÎN SECTORUL 4 POATE FI CONSULTATĂ AICI. 

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Conform acordului-cadru încheiat, pentru lucrările de REABILITARE TERMICĂ a celor 150 de blocuri din Sectorul 4, administraţia locală va plăti suma de 186.806.271 lei fără TVA (aprox. 41,4 milioane euro). Iniţial pentru lucrările de REABILITARE TERMICĂ , Primăria Sectorului 4 estimase că va cheltui 196 milioane lei fără TVA, însă în urma negocierilor cun firmele participante la licitaţie, suma a scăzut cu aproape patru milioane lei. 

Cât vor plăti bucureştenii din Sectorul 4 pentru REABILITAREA TERMICĂ a blocurilor

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI.  Pentru realizarea lucrărilor de REABILITARE TERMICĂ a blocurilor din Sectorul 4, proprietarii vor suporta 20% din costuri. După cum a precizat primarul Sectorului 4, lucrările de REABILITARE TERMICĂ vor fi plătite, iniţial, de administraţia locală banii urmând să fie recuperaţi de la locatari în termen de zece ani. Practic, taxa de REABILITARE TERMICĂ va fi achitată la Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 odată cu plata impozitului pe clădire. 

"De exemplu, dacă pentru reabilitarea termică a unui apartament proprietarul trebuie să plătească 500 de euro, respectiv contribuţia de 20%, primăria va achita această sumă din bugetul local şi apoi, timp de zece ani, locatarii vor plăti câte 50 de euro pe an taxă de reabilitare termică, tot atunci când îşi achită şi impozitul", a explicat pentru B365.RO edilul Cristian Popescu Piedone. 

Ce lucrări vor fi executate în cadrul programului de REABILITARE TERMICĂ, în Sectorul 4

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Lucrările de intervenţie constau, în general, din izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe cu tâmplărie performantă energetic, termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei, izolarea termică a planşeului peste subsol în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei, lucrări de reparaţii la elementele de construcţie care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/sau afectează funcţionalitatea blocului de locuinţe, inclusiv de refacere în zonele de intervenţie. 

CITEŞTE ŞI Ce blocuri vor fi reabilitate termic în Bucureşti, până în anul 2020. LISTA ORDINII DE PRIORITATE

Proiectul privind Programul multianual de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 4 pentru perioada 2014-2020 a fost aprobat în şedinţa de Consiliul Local Sector 4 din aprilie 2014. Pe lista blocurilor ce urmează să fie reabilitate termic GRATUIT până în anul 2020 se află 1.305 imobile, ordinea în care acestea vor fi anvelopate fiind în funcţie de rapiditatea cu care asociaţiile de proprietari au depus cerere la Primăria Sectorului 4. DETALII, AICI. 

Etichete: realitatea

0/5 COMENTARII
Sorin
14 Nov 13:03
+0
VOTURI
-0
În cadrul programelor de reabilitare a blocurilor nu se pot gândi adaosuri de balcoane la apartamentele la care lipsesc?
bogdan
25 Oct 09:48
+0
VOTURI
-0
Cea mai solicitata oferta de lucru
online! Suntem in plina ascensiune si suntem
cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei
colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri
asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte
minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si
word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si
conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu
pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa
ceara detalii la adresa de email: bogdanandrei18@yahoo.com
dan dinu
23 Oct 10:55
+0
VOTURI
-0
D-na Macuc,
sus ziceti ca trebuie sa platim 20%, jos ziceti ca e gratuit. cum e de fapt?
caine
22 Oct 13:43
+0
VOTURI
-0
da' de ce nu se schimba si tevaraia colmatata din interiorul blocului, daca tot facem treaba?
Gabi
22 Oct 09:41
+0
VOTURI
-0
Un program de reabilitare integrală a liniilor de tramvai în vederea dotării tuturor stațiilor cu refugii late prevăzute cu garduri de protecție pentru sporirea siguranței pietonilor în stațiile de tramvai când începe?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h