Mişcarea "Corupţia ucide" organizează PROTESTE în Bucureşti şi alte oraşe împotriva legii graţieriiMișcarea ”Corupția ucide” organizează miercuri seară proteste în București, Cluj și Craiova împotriva legii grațierii, dar și împotriva modificărilor aduse Codului Penal.

Miscarea "Coruptia ucide"
Mişcarea "Corupţia ucide"

UPDATE. Liderul USR Nicusor Dan a anuntat ca va participa la protestul impotriva legii gratierii anuntat pentru ora 18.00 in Piata Universitatii din Bucuresti.

"E foarte grav ca guvernul sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa scape politicienii de puscarie. E un atac la statul de drept, o intoarcere a Romaniei la anii 90, un atac la viitorul occidental al Romaniei.

Protestele organizate azi in orasele din Romania sunt reactia fireasca si obligatorie la abuzul puterii. Prin proteste au fost oprite derapajele din Martea Neagra (aceleasi cu cele de azi) si legea speciala pentru Rosia Montana.

Voi fi azi la ora 18 la protesul din Piata Universitatii.

Am reflectat mult daca sa particip sau nu, riscul fiind sa fim acuzati de confiscare politica a protestelor. Am decis sa particip, fara sa dau declaratii presei de la protest, pentru a transmite un mesaj asupra gravitatii a ce se intampla sutelor de mii de oameni care ne-au votat", susţine Nicuşor Dan.

.............................

Mii de utilizatori Facebook și-au anunțat participarea la un miting în București. Acesta ar urma să aibă loc la ora 18.00 în Piața Universității și, potrivit organizatorilor, dacă vor fi numeroși participanți, aceștia vor merge într-un marș spre Guvern.

"Acesta este un eveniment făcut în urma declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibila graţiere a unor fapte grave de corupţie. Va fi anulat dacă Guvernul respectă principiile şi valorile democraţiei. Dată este relativă şi va fi schimbată pentru prima zi în care Guvernul ar pune în aplicare intenţiile respective", spun organizatorii pe pagina de Facebook "Corupția ucide".

Protestul ar urma să aibă loc după ce Guvernul și-a anunțat intenția de a aduce modificări esențiale legislației penale prin ordonanță de urgență.

"*Guvernul va adopta miercuri, conform mai multor surse, Ordonanța de Urgență cu modificări importante în legislația penală.

*Vor putea fi grațiate pedepse și dezincriminate fapte fără dezbatere publică (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul în serviciu, vizat de ordonanță). Totul fără consultarea CSM.

*Acum mulți ani nu existau politicieni anchetați sau condamnați. Dacă erai un amărât mort de foame care fură o pâine, riscai ani de pușcarie. Dacă erai parlamentar și furai organizat un hotel, o fabrică sau primeai un million de dolari mită, riscul era aproape 0.

*Suntem, după niște ani de greoaie evoluție, în punctual în care ne putem întoarce în timp. Evoluția nu e garantată, ea poate fi ștearsă cu o simplă ordonanță de urgență semnată de câteva marionette ale unor partied și grupuri organizate ajunse la putere.

*Toată munca unor procurori, judecători, ong-uri independente poate fi aruncată la gunoi. Averile inculpaților, mare parte luate din buzunarul vostru, vor rămâne automat în buzunarul lor.

*Pe lângă problemele astea, deja au fost anulate câteva reforme care aveau legătură directă cu viitorul nostru: în Învățământ sau reforma din Sănătate începută de ministrul Vlad Voiculescu. Instituții precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate și funcționează doar pentru interesele Lor.

(La Sănătate, reforma începută de ministrul Vlad Voiculescu privind managementul spitalelor mai are o șansa în Cameră Deputaților unde se va da votul definitiv

în Senat OUG a fost deja respinsă.)

Democrația nu se sfârșește cu votul și instalarea unora la putere. E mult de apărat și împreună putem să o apărăm.

(Facebook nu te lăsa să schimbi de multe ori data unui event. Dacă puneam pentru mâine evenimentul dar de fapt ei votau săptămâna viitoare, trebuia să schimbăm în fiecare zi evenimentulk, iar după 2 sau 3 încercări nu mai poți să mai schimbi data.)

Edit: Păstrăm ca revendicare demisia ministrului Justiției și a sefiilor partidelor guvernamentale PSD și ALDE.

Declarațiile lor sunt clare și ele contează-chiar dacă nu vor încerca să o facă azi. (De asemenea, ar trebui să cerem demisia ministrului Sănătății, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează. De asemenea, demisia șefului CNA pentru lipsa de reacție la manipulări care devin din ce în ce mai agresive și pentru subordonarea politică. Nu-l uităm pe Ciorbea)", susţin organizatorii protestului.

Etichete: graţiere, legea gratierii, miscarea coruptia ucide, protest Bucuresti

0/4 COMENTARII
vlad
19 Jan 11:01
+0
VOTURI
-0
@dumdum Mda, sclavi, clone, manipulabil bla bla bla. Nene, toata lumea ar trebui sa fie enervata cand vede niste acte care scapa pe toti marii corupti de inchisoare. Cand vezi ca daca au copii sub 5 ani li se injumatateste pedeapsa fara exceptie. Niste nebunii, pai pe noul lor cod tortionarul Visinescu iese maine din inchisoare!!!

Las-o naibii de treaba, e nevoie sa fii sorosist ca sa te scoata din sarite asa ceva??? Sa lase codurile in pace. Daca sunt probleme in inchisori, sa construiasca unele noi. Dau locuri de munca, se construieste ceva util... dar cand ii auzi pe nesimtiti ca dureaza 5 ani sa faca o inchisoare noua. 5 ani???? Pai si autostradele cat o sa le ia??

PS: Orice gratiere, amnistie este din start absurda, din moment ce in Romania rata de recidiva este de peste 80% (nu sunt sigur pe procent, dar din ce am auzit - oricum este foarte mare). Trimiti infractori pe strada ca sa te chinuiesti sa-i prinzi iarasi si in 1-2 ani sa ajungi fix in aceeasi situatie. Le dau drumul fara nicio masura de reintegrare in societate. O ipocrizie
dumdum
18 Jan 21:14
+0
VOTURI
-0
niste marionete defecte, sclavii de jidani, goimi fara creier...la semnalul lui soros( voit scris cu litera mica) le curg balele instant...ca jidovul cel batran stie sa manuie gloata de tembeli...si tembelii au iesit in strada sa latre...impotriva a ce a decis electoratul
virgil
18 Jan 20:56
+0
VOTURI
-0
Faceti pe acest site un sistem de alarmare in mail.
Astept vesti de la voi.
M IOAN
18 Jan 19:18
+0
VOTURI
-0
O ANGAATA CARE MATURA IN PRIMARIE TREBUIE SA AIBA CAZIERUL CURA.IN PARLAMENT CE CAUTA PENALII.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE