Mişu Fotino a murit cu un mare regretMişu Fotino a murit după o lungă şi grea suferinţă. "Maestrul Mihai Fotino (Mişu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!", se arată şi într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

Misu Fotino
Mişu Fotino

MIŞU FOTINO a daruit scenei 60 de ani din viata sa. Parca retraieste si acum ziua in care a inceput totul. Avea 7 ani cand a debutat in teatru, in piesa "Coloniale", cand a jucat chiar alaturi de tatal sau. Nu s-a mai dezlipit, de atunci, de scena teatrului! In 1956 a inceput sa joace la Teatrul National "I.L. Caragiale". Cate amintiri a adunat in tot acest rastimp!

Cat privesşte regretele, actorul a spus: "Pai in primul rand ca nu mai pot face meseria si apoi pt ca sunt handicapat. Mi-a schimbat viata si am inteles, am acceptat, am tacut si restul e tacere!".

Actorul se plângea că pensia o dă pe medicamente

Mişu Fotino a murit după o lungă şi grea suferinţă. "Maestrul Mihai Fotino (Mişu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!", se arată şi într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

Născut pe 14 septembrie 1930, în Bucureşti, Mihai Fotino (cunoscut şi ca Mişu Fotino), şi-a construit o carieră bogată în teatru, dar şi în cinematografie şi în televiziune abordând mai ales genul comediei. A debutat la vârsta de 6 ani, în anul 1936, în piesa de teatru "Coloniale", iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Braşov. A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la Bucureşti. Din 1956, a jucat la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti. La cea de-a XIV-a ediţie a galei premiilor Uniunii Teatrale din România, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate. De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) "pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice".

În februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - "Arta Spectacolului", "în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului".

Intr-un interviu acordat dupa multa vreme presei, actorul Misu Fotino declara revistei „VIP“: „Sint distrus“, referindu-se la boala sa, Zona Zoster. Cu prilejul Sarbatorilor de iarna, redactia revistei „VIP“ l-a contactat pentru a-i ura un calduros La multi ani si multa sanatate. Maestrul a primit bucuros urarile, iar cu aceasta ocazie am aflat si cum isi va petrece Craciunul si Revelionul. „Nimic deosebit. O sa le petrec in familie, pentru ca nu mai sint in relatii bune cu teatrul de cind am fost in spital“. Trist, dar adevarat. L-am regasit pe Misu Fotino cu sufletul inabusit de sentimentul greu al singuratatii: „Nu suport frigul, uritul“, a adaugat domnia sa, marturisind faptul ca-i lipsesc foarte mult scena si publicul.

Acum, indragitul actorul nu mai are decit o singura si banala modalitate de a-si alina suferinta pricinuita de despartirea sa de lumea teatrului. „Imi traiesc viata pe banca, in parc. Acolo ma intilnesc cu colegii mei "de parc", adica oamenii in virsta“. Cit priveste cadourile facute celor dragi, simboluri ale sarbatorilor de sfirsit de an, Misu Fotino ne-a spus cu o voce stinsa: „Mici atentii, personal sint slab financiar, nu am decit pensia si trebuie sa o dau pe medicamente“.

Maestrul Mihai Fotino a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!", se arată şi într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

Sursa: realitatea.net

Etichete: actor, deces, Mişu Fotino, Teatrul Naţional

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h