Miting de solidarizare cu Andrei Pleşu împotriva linşajului mediatic, la UniversitateDuminică, între orele 17.00 şi 20.00 are loc în Piaţa Universităţii un miting de solidarizare cu Andrei Pleşu împotriva linşajului mediatic la care a fost supus. Mitingul este organizat de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22.

Miting de solidariyare cu Andrei Plesu, la Universitate
Miting de solidariyare cu Andrei Pleşu, la Universitate
Foto: hotnews.ro

Aproximativ 500 de persoane participă la mitingul de solidarizare cu Andrei pleşu, în Piaţa Universităţii. Oamenii au in maini carti scrise de Plesu si mesaje cu "CNA ne palmuieste" si "IN HONOREM Andrei Plesu".

Se tin cuvantari de langa o scena improvizata la statui. Gabriel Liiceanu vorbeste despre linsajul mediatic ce se intampla in tara cu figuri remarcabile precum Andrei Plesu, Mircea Cartarescu sau Horia Roman Patapievici, iar institutii precum CNA nu iau masuri. Liiceanu spune ca rafuiala e cu CNA, nu cu un post sau manipulatori dezghizat in jurnalisti. Liiceanu mai spune ca astfel de proteste se vor muta la CNA, amintind de petitia initiata si semnata de peste 4.000 de persoane.

Revista 22 a publicat saptamana aceasta si un apel la solidaritate cu Andrei Plesu, impotriva linsajului mediatic produs de Antena 3, apel semnat de sute de persoane - unii dintre cei mai cunoscuti intelectuali din Romania, reprezentanti ai lumii academice, artisti, scriitori si jurnalisti:

Subsemnatii am luat cunostinta cu indignare si revolta de noua agresiune mediatica produsa impotriva unei importante personalitati a vietii noastre intelectuale. Cuvintele proferate timp de o ora pe un canal de televiziune la adresa unuia dintre cei mai respectati carturari ai Romaniei, profesorul Andrei Plesu, fondator si rector al unei institutii admirate pe plan mondial, Colegiul "Noua Europa", apartin unei mosteniri toxice pe care am fi dorit-o definitiv incheiata, aceea a denigrarilor si a delatiunilor, a amenintarilor si a executiilor sumare.

Directorul postului TV Antena 3, Mihai Gadea, l-a acuzat pe Andrei Plesu, marti seara, 11 martie, la emisiunea "Sinteza Zilei", ca ar fi fost o "sluga" a tuturor regimurilor de dupa 1989. Intr-o avalansa a calomniei si a atacului la persoana, Mihai Gadea si Mugur Ciuvica au folosit un limbaj insultator, absolut inadmisibil, la adresa profesorului Andrei Plesu. Suntem pe deplin solidari cu dreptul domnului Andrei Plesu, distins comentator al vietii noastre politice si culturale, de a se pronunta cu opinii avizate despre idei si persoane, inclusiv despre un fost sau actual presedinte al Romaniei. Protestam categoric impotriva linsajului mediatic pus la cale, inca si inca o data, de catre postul de televiziune "Antena 3".

Cerem organismului abilitat, CNA, sa actioneze conform legii impotriva acestor abominatiuni. Declaram cu deplina responsabilitate: agresiunea mediatica fara precedent impotriva lui Andrei Plesu comisa de Mihai Gadea si invitatii sai, constituie un atac imund la adresa adevaratelor valori ale culturii romanesti. Cei care semnam acest apel ne consideram noi insine agresati.

Sursa: hotnews.ro

 

Etichete: Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, miting, Universitate

0/1 COMENTARII
vasile
17 mar 13:24
+0
VOTURI
-0
Solidarizati-va cu securisti si comunisti ca Plesu, care de 25 de ani polueaza scena politica a tarii. Bravos natiune, halal sa-ti fie!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE