Miting de susținere pentru conducerea Operei Naționale, miercuri, după protestul de marțiCâțiva artiști de la Opera Națională București au participat, miercuri, la un miting de susținere pentru actuala conducere a instituției, după ce, marți, în fața instituției, alți artiști au protestat.

Miting de sustinere pentru conducerea Operei Nationala, miercuri, dupa protestul de marti
Miting de susținere pentru conducerea Operei Națională, miercuri, după protestul de marți
Foto: companiidestat.ro

Manifestația a fost organizată după ce marți a avut loc un eveniment similar în favoarea lui Johan Kobborg, care a demisionat de la conducerea baletului operei, după un conflict cu Tiberiu Soare, numit, în 4 aprilie, director general interimar. Ulterior, ministrul Culturii l-a numit pe Vlad Conta director general interimar al ONB, iar Soare a devenit adjunct.

Susținătorii lui Conta și Soare, spectatori, artiști și membri din personalul auxiliar de la Operă, au adus pancarte cu inscripții precum "Vlad Conta și Tiberiu Soare — profesionalism și onestitate", "Make Music Not War" sau "Publicul meloman salută conducerea ONB".

"Suntem aici pentru a duce mai departe acest mamut care de ceva vreme s-a blocat în tot felul de lucruri care fac să nu se miște nimic", a spus basul Mihnea Lamatic. "Noi nu ne războim între noi", a adăugat el. 

Etichete: opera nationala, protest

0/2 COMENTARII
Anda Tabacaru Hogea
15 Apr 00:16
+0
VOTURI
-0
Din fotografiile pe care le-am vazut in presa si din relatarile celor care au fost acolo erau in jur de 200 de artisti, nu "cativa"...Am vazut ca au participat pe langa reprezentanti numerosi din cor si orchestra solisti importanti: Irina Iordachescu, Oana Andra, Ionut Pascu, Iordache Basalic.
Lilly
14 Apr 16:51
+0
VOTURI
-0
"Câțiva artiști"
"Câțiva"

Invatati sa numarati si sa nu mai dezinformati publicul. Bine ca ne starniti unii impotriva altora din cauza unor fite de mari vedete care ajung sa santajeze si sa acuze oameni pe care abia i-au cunoscut.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE