Modernizarea Bdului Iuliu Maniu, FINALIZATĂ! Cum arată noua arteră după noile amenajări FOTOPrimarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a recepționat, joi, 19 Decembrie 2019, lucrările de modernizare realizate pe Bulevardul Iuliu Maniu. În cadrul unui tur organizat, conducând mașini 100% electrice, edilul a prezentat toate facilitățile noii artere de circulație, atât în ceea ce privește amenajările urbanistice și peisagistice, cât și în ceea ce privește siguranța pietonilor și creșterea fluenței traficului auto.

În cadrul lucrărilor de modernizare a fost amenjat integral scuarul central al bulevardului de la Piața Leu până la Autostrada A1, pe o lungime de 7 km, totodată fiind refăcute în întregime aliniamentele stradale, parcările, trotuarele pentru pietoni și grădinile blocurilor de locuințe.

"După mai bine de 30 de ani, Bulevardul Iuliu Maniu primește un aspect nou, modern. Pornind dinspre scuar și până la scara blocurilor, totul a fost refăcut: spații verzi moderne cu sistem automat de irigații, trotuare neocupate de mașini sau chioșcuri, doar pentru pietoni, parcări publice și de reședință, parcări de tip ParkRide. La fel ca în marile capitale europene, am creat bandă unică pentru transportul public pe o porțiune foarte aglomerată din bulevard", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

O scurtă radiografie scriptică a noului Bulevard Iuliu Maniu arată astfel:
- 65.000 metri pătrați de spații verzi nou create (13.000 mp pe scuarul central, 19.000 pe platbande, 33.000 mp în grădinile blocurilor);


- 669 de arbori Catalpa plantați unitar;
- 88 de arbori crescuți în serele proprii ale administrației locale, plantați în alveolele laterale;
- 73.000 de fire de trandafiri;

- Sistem de iluminat arhitectural cu 448 noi corpuri de iluminat;
- 1.200 noi locuri de parcare

"În premieră, Sectorul 6 dispune acum de parcări de tip Park&Ride, în care cei care vin din afara Capitalei să își poată lăsa mașinile și să își continue călătoria cu metroul sau STB. Multe dintre locurile de parcare nou create sunt amenajate în zona metroului Păcii, din cartierul Militari, și își dovedesc din plin utilitatea, fiind ocupate pe timpul zilei la capacitate maximă (209 locuri)", a precizat edilul.

Totodată, au fost amenajate 450 noi locuri de parcare de reședință, respectiv 550 noi locuri în parcările publice.
Edilul a anunțat continuarea lucrărilor mari de investiții pentru anii viitori, următorul obiectiv de acest gen fiind modernizarea Bulevardului Timișoara (cu aproximativ aceeași lungime, ca și Bd. Iuliu Maniu, 7 km), dar și a Bulevardului Drumul Taberei, după preluarea în administrare de la Metrorex.

Etichete: Gabriel Mutu, inaugurare bulevard iuliu maniu, Iuliu Maniu, modernizare bulevard iuliu maniu, scuar iuliu maniu, Sectorul 6

0/8 COMENTARII
Diana Hanganut
06 ian 11:01
+0
VOTURI
-0
Când l-am găsit pe doctorul Ogume, aveam nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vraja de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, prietenul meu a început să-mi trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand pe dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com. Sunați-l sau adăugați-l pe whatsapp prin: +2348069032895
Sorin Dorobantu
29 dec 14:51
+0
VOTURI
-0
Unde oare sunt parcarile de tip park and ride din jurul statiei de metrou?
ggg
23 dec 16:12
+0
VOTURI
-0
plina de noroi scurs de pe spatiul verde suprainaltat de pe mijloc.
Valentin
23 dec 13:26
+0
VOTURI
-0
@abcdef : pai ca nu suntem la Munchen. tot la Munchen in jurul blocurilor vezi numai verdeata, nu atatea locuri de parcare pt comozi. majoritatea lor sunt subterane sau supraterane la nodurile intermodale, la noi... peste tot.

Cat despre Bd. Iuliu Maniu: cu PUZul de supralargire ce facem, iar dam jos si refacem tot, este? aici nu e facuta o modernizare pt termen lung, ci pt 1 an pana la campionatul de fotbal, sa dea bine la ochiu' trecatorului. dupa aceea trebuie implementata supralargirea si refacerea racordurilor cu alte strazi colectoare.
Vlad Tepes
22 dec 20:07
+0
VOTURI
-0
https://www.activenews.ro/cultura-istorie/Portretul-real-al-lui-Iuliu-„Tom-Maniu-„spionul-patriotic-.-Caracterizarea-necrutatoare-pe-care-i-a-facut-o-Patriarhul-Miron-Cristea-156918
Bogdan
21 dec 20:22
+0
VOTURI
-0
Copacii au fost la reducere ? Sau refuzați în alte capitale Africane ?
abcdef
20 dec 23:46
+0
VOTURI
-0
De ce nu s-au făcut pasaje subterane și (sau) pasaje supraterane în intersecții ca în Munchen.
maximus
20 dec 15:00
+0
VOTURI
-0
Deci nici p-asta nu a facut-o Firea?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE