Modificare majoră la proba teoretică a examenului pentru permisul autoCandidatii la obtinerea permisului de conducere vor sustine proba teoretica in aceeasi zi in care sunt inregistrati in aplicatia informatica de examinare, adica in ziua in care se inscriu, se arata intr-un ordin publicat recent in Monitorul Oficial, conform avocatnet.ro. 

Școala de soferi
Școala de șoferi

CAndidații la obținerea permisului auto vor da proba scrisă chiar în ziua în care se înscriu, arată ordinul intrat în vigoare. În plus, înscrierea va putea fi făcută nu doar de către candidat, ci și de către școala de șoferi, arată avocatnet.  

Modificarile sunt cuprinse in Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 82/2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 340, din 11 iunie 2013, adica la putin peste 3 luni de la lansarea in dezbatere publica de catre Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina proprie de internet.

Actul normativ publicat marti nu include, insa, toate modificarile propuse de MAI in luna martie. Astfel, o schimbare majora se referea la modalitatea de sustinere a examenului pentru obtinerea permisului de conducere. Concret, institutia propunea atunci ca proba de traseu sa poata fi sustinuta de cate ori va fi nevoie pe parcursul unui an fara a mai repeta, in prealabil, proba teoretica. "Calificativul <> la proba teoretica permite, pentru o perioada de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica, accesul la sustinerea probei practice", se arata in varianta lansata in consultare publica de MAI.

De asemenea, MAI propunea ca, in cazul in care candidatul este respins la proba de traseu, el poate relua proba dupa cel putin 15 zile de la data obtinerii calificativului cu doua conditii: sa prezinte dovada efectuarii a 6 ore de pregatire practica si sa nu depaseasca termenul de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica.

Aceste prevederi nu au fost incluse in varianta finala, publicata in 11 iunie in Monitor

Etichete: permis auto, școala de șoferi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE