Modificare pe piața de apartamente din Capitală: În ce zonă au crescut prețurile locuințelorÎn luna februarie, proprietarii de apartamente din centrul, semicentrul și nordul Capitalei au cerut prețuri mai moderate, în vreme ce proprietarii de apartamente din est, sud și vest au crescut pretențiile, conform analizei realizate de o echipă de consultanți, specializați în cele mai importante zone rezidențiale ale Bucureștiului.

Cum s-a modificat piata imobiliara a Capitalei in luna februarie
Cum s-a modificat piața imobiliară a Capitalei în luna februarie

În ultimele 15 luni de zile, fie cele două segmente de piață au avut aceeași evoluție a prețurilor (scădere, stabilizare sau creștere), fie s-au înregistrat creșteri ale prețurilor în centrul, semicentrul și nordul Bucureștiului și scăderi în est, sud și vest, însă niciodată invers, conform unei analize realizate de echipa HomeFinders, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În februarie, proprietarii de apartamente din zonele centrale, semicentrale și de nord au scăzut pretențiile cu 1,42%, de la un preț mediu solicitat de 70.000 de euro la 69.000 de euro.

În schimb, prețul mediu solicitat pentru apartamentele din est, sud și vest a crescut cu 1,92% și a ajuns la 53.000 de euro, un prag care, exceptând luna ianuarie 2015, nu a mai fost atins din august 2014.

Citește și Preţurile apartamentelor au crescut cu 7.000 de euro într-o lună, într-un cartier din Bucureşti

Pe tipuri de apartamente, cele de patru camere au înregistrat cele mai mari creșteri ale prețurilor solicitate, pe ambele segmente de piață. În centru și nord, prețurile apartamentelor de patru camere au crescut cu aproximativ șapte procente, de la 100.000 de euro la 106.990 de euro. In zonele de est, sud și vest, creșterea este de 1,52%, de la 75.350 de euro la 74.500 de euro.

Prețurile medii solicitate pentru apartamentele de trei camere din centru și nord au cunoscut o ușoară creștere în februarie, de 0,3% și au ajuns la 79.250 de euro. Același tip de apartament în zonele de est, sud și vest costă acum în jur de 60.650 de euro, cu 1,08% mai mult decât în ianuarie.

Apartamentele de două camere, cele pentru care s-au înregistrat cele mai multe oferte în februarie, costă, în medie, 45.000 de euro în estul, sudul și vestul Bucureștiului, la fel ca în ianuarie. În schimb, în centru și nord, proprietarii au scăzut pretențiile și au solicitat un preț de 57.000 de euro, cu 1,72% mai mic.

Etichete: Bucureşti, piaţa imobiliară, piata imobiliara bucuresti, preţuri apartamente, preţuri apartamente Bucureşti

0/1 COMENTARII
minciuni imobiliare
02 mar 16:29
+0
VOTURI
-0
Preturile apartamentelor sunt in prabusire si nu se vor opri decat la adevarata valoare pentru un oras ca Bucurestiul. Iar darea in plata va fi lovitura finala aplicata samsarilor imobiliari care inca mai spera la cascavalul de acum 10 ani platind articole mincinoase prin ziare in incercarea disperata de a mai salva ceva. Gasiti-va de lucru, bisnitarilor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h