Modificarea Legii antifumat a fost RESPINSĂComisia de sănătate din Senat a respins, marţi, modificările la Legea antifumat, care apăreau într-o propunere legislativă semnată de parlamentari de la toate partidele şi prin care se înfiinţează cluburi de fumători şi se redefineşte spaţiul public închis, astfel încât să se elimine interzicerea fumatului la terase.

Modificarea Legii antifumat a fost RESPINSA
Modificarea Legii antifumat a fost RESPINSĂ

Comisia de sănătate a decis cu majoritate de voturi să respingă modificările la legea privind interzicerea fumatului în spaţiile publice, informează news.ro.

Potrivit propunerii legislative, se redefineşte spaţiul public închis, faţă de legea iniţială privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise. Astfel, dacă în legea aflată în vigoare spaţiul public închis este definit ca spaţiul accesibil publicului, încadrat de doi pereţi şi având acoperiş, în noua propunere legislativă, spaţiul public închis este definit ca spaţiul care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi, de jur împrejur.

Iniţiatorii au dorit, astfel, să elimine interdicţia de a se fuma pe terasele acoperite, aşa cum este prevăzut în prezent.

Propunerea legislativă mai prevede modificarea articolului 2, alineatul 2, prin care fumatul este permis numai în camere special amenajate să servească exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritaore.

În plus, se adaugă un nou alineat, care prevede că fumătorii se pot constitui în asociaţii şi cluburi de fumători, care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţii asociate fumatului.

Etichete: fumat, lege antifumat, modificare lege antifumat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE