Modificarea normei RCA, aprobată de ASF. Tarifele vor fi corelate cu nivelul daunelorAutoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea normei privind RCA, astfel că asigurătorii vor fi obligaţi să coreleze evoluţia tarifelor RCA cu nivelul daunelor pentru fiecare segment de asiguraţi. De asemenea, potrivit modificărilor, vehiculele care nu pot circula în străinătate din cauze tehnice nu vor mai încheia şi poliţe Carte Verde.

Modificarea normei RCA, aprobata de ASF. Tarifele vor fi corelate cu nivelul daunelor
Modificarea normei RCA, aprobată de ASF. Tarifele vor fi corelate cu nivelul daunelor

"Am aprobat astăzi (miercuri - n.r.) în Consiliul ASF amendamentele la Norma 23, avem clauza cu privire la corelarea primelor şi majorărilor de prime cu daunalitatea", a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, într-o întâlnire cu jurnaliştii, scrie Mediafax. 

Totodată, norma modificată prevede că asiguratorii vor emite doar poliţa RCA, fără Carte Verde, pentru vehiculele care nu pot circula în afara României, din cauza limitărilor tehnice. În această categorie se pot încadra mijloacele de transport în comun sau tractoarele cu regim special de înmatriculare.

"Nu ne-am referit expres la transportatori aici, sunt toate vehiculele care nu pot circula în străinătate, pe fondul limitărilor tehnice", a precizat Negriţoiu.

Norma va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) apreciază că introducerea unor limitări de orice fel asupra tarifării RCA în cadrul proiectului de modificare a normei contravine Constituţiei.

Totodată, organizaţia consideră că schimbările pot determina şi continuarea scăderii numărului de asigurători prezenţi pe piaţa RCA, potrivit unei scrisori pe care UNSAR a transmis-o recent către ASF.

Modificarea normei a fost convenită în decembrie între ASF, asigurători şi transportatori după un protest al acestora din urmă, nemulţumiţi de creşterea tarifelor RCA.

Etichete: ASF, daune, misu negritoiu, norme, RCA, tarif

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE