Modificări în noul Cod de procedură Civilă: înainte de instanţă, reclamaţii trec şi pe la primăriePotrivit noului Cod de procedură civilă, care a intrat în vigoare de la data de 15 februarie 2013, dispoziţiile legale privitoare la comunicarea actelor de procedură stabilesc în sarcina primăriilor o serie de obligaţii procedurale, realizate prin intermediul funcţionarilor publici ai administraţiilor publice locale.

Modificari aduse de noul Cod de procedura Civila: reclamatii trebuie sa treaca si pe la primarie (Foto jurnalul.ro)
Modificări aduse de noul Cod de procedură Civilă: reclamaţii trebuie să treacă şi pe la primărie (Foto jurnalul.ro)

Astfel, în cazul în care domiciliul sau reşedinţa, ori după caz, sediul unei persoane citate nu se află în localitatea unde instanţa de judecată îşi are sediul, persoana va fi înştiinţată prin afişare de către agentul procedural să se prezinte la sediul primăriei în a cărei rază teritorială locuieşte.

Potrivit noilor reglementări, agentul procedural are obligaţia ca în termen de cel mult 24 de ore de la afişarea înştiinţării să depună citaţia, precum şi procesul verbal la primăriile în a cărui rază locuieşte destinatarul, urmând ca primăriile să comunice citaţia şi orice acte procedurale.

La nivelul Sectorului 2, primarul Neculai Onţanu a emis deja dispoziţia prin care s-au desemnat funcţionarii publici, precum şi procedura internă care să asigure respectarea acestor prevederi legale.

Astfel, dacă înmânarea actului de procedură către o persoană din Sectorul 2 citată de o instanţă cu sediul în altă localitate nu a fost posibilă, agentul va afişa la locuinţa respectivei o înştiinţare prin care persoana este îndrumată la sediul Primăriei Sectorului 2 – Direcţia Juridică din strada Chiristigiilor numerele 11 – 13, pentru comunicarea actului de procedură, după următorul program:

- luni - joi între orele 08.00 – 16.30

- vineri între orele 08.00 – 14.00.

Înştiinţările respective vor fi păstrate de Primăria Sectorului 2 timp de maximum 7 zile calendaristice, iar în cazul în care nu vor fi ridicate în acest termen de cei cărora le sunt destinate, se consideră că procedura de citare a fost respectată, iar documentele vor fi returnate instanţelor de judecată pentru continuarea proceselor aflate pe rolul instanţelor.

Etichete: modificări, Sectorul 2

0/2 COMENTARII
Motoc
01 apr 00:13
+0
VOTURI
-0
Codul de procedura civila. Actualizat 2013

Actualizat prin:
- OUG 4/2013
- Legea 2/2013
- Ordinul 359/C/2013, referintele de aplicare a Codului de procedura civila

http://www.euroavocatura.ro/legislatie/1077/Codul_de_procedura_civila__Actualizat_2013

___________
Petre
20 feb 11:10
+0
VOTURI
-0
La Editura CH Beck deja a aparut lucrarea Noul Cod de procedura civila. Note. Corelatii. Explicatii si poate fi comandata. Succes!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h