Se modifică referendumul: mai puţine întrebări şi altă datăModificari propuse pentru referendum: mai putine intrebari si o alta data (Foto: ziarulring.ro)
Modificări propuse pentru referendum: mai puţine întrebări şi o altă dată (Foto: ziarulring.ro)

Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat luni modificări în organizarea referendumului. În urma întâlnirii avute cu liderii grupurilor politice din CGMB s-a stabilit ca data organizării referendumului şi numărul întrebărilor la care bucureştenii vor trebui să răspundă să fie modificate.

"Data va fi schimbată, cu cel puţin o săptămână mai târziu, pentru că exact atunci este bacalaureatul, perioada dintre probele orale şi cele scrise. După cum se ştie, majoritatea membrilor din comisiile de supraveghere a votului şi de numărare a voturilor sunt profesori. Mai mult decât atât, sălile trebuie reamenajate pentru proba scrisă", a spus Sorin Oprescu după întâlnirea cu liderii politici din CGMB.

"O altă problemă discutată a fost necesitatea reducerii cheltuielilor. La 7 întrebări ar fi trebuit tipărite mai mult de 14 milioane de buletine de vot. De asemenea, vor şi mai puţine întrebări. Nimeni nu vrea să organizeze un sondaj. În final, probabil că vom avea 3-4 întrebări. Mâine ne vom întâlni din nou şi vom stabili exact numărul întrebărilor şi forma acestora", a mai declarat primarul general.

După ce vor fi stabilite de principiu noile întrebări, miercuri va fi convocată o şedinţă de îndată a CGMB în cadrul căreia va fi aprobată o nouă hotărâre privind organizarea referendumului. Potrivit edilului-şef, reprezentanţii PDL, cei care au propus şi votat hotărârea privind organizarea referendumului pe 19 iunie cu 7 întrebări, s-au declarat de acord cu noile modificări propuse de colegii din CGMB.

Conform hotărârii în vigoare a CGMB privind organizarea referendumului, propus de PDL, PRM şi PNG şi aprobată cu majoritate de voturi, bucureştenii ar fi trebuit să răspundă următoarele întrebări pe tema reorganizării administrative a Bucureştiului:
1. Sunteţi mulţumiţi de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
2. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?
3. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?
4. Suntei mulţumiţi de curăţenia din Bucureşti?
5. Vă doriţi o arhitectură unitară in Bucureşti?
6. Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?
7. Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

Costurile organizării referendumului au fost estimate de administraţia locală la aproximativ cinci milioane de lei.

Etichete: dată, întrebări, legea capitalei, promo, realitatea, referendum, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Andrei
10 mai 09:43
+0
VOTURI
-0

14 milioane de buletine de vot,tiparite de vreo firma a PDL,asta vor portocalii!Ehe,nu tine,dragilor!Nu era mai simplu sa se ia in considerare,de la inceput,varianta lui Oprescu cu trei intrebari?

Stefan
10 mai 09:01
+0
VOTURI
-0

Sorin Oprescu nu are de ce sa fie la curent cu aceste examene:fiul lui a trecut de mult de aceasta perioada.Cum majoritatea sectiilor de votare se amenajeaza in scoli,trebuie tinut cont de acest lucru.

Radu
10 mai 08:58
+0
VOTURI
-0

Chiar nici un consilier nu a stiut ca in perioada respectiva ,se organizeaza examenele de bacalaureat?Tot Oprescu trebuie sa le spuna!

unu
09 mai 21:41
+0
VOTURI
-0

oprescule ti-ai mai cusut un buzunar la halat si pt ong-istii pro-crime ale fiarelor asupra oamenilor ?

Mihai atanasoaei
09 mai 19:22
+0
VOTURI
-0

Bagati un pic in priza, functioneaza.

Luciff
09 mai 19:20
+0
VOTURI
-0

Eu cred ca Oprescu si uitase de referendum, ca trebuie savea de organizat un referendum...Noroc ca i-a amintit prefectul, ca altfel nici nu mai aducea vorba de referendum, trecea si data referendumului si ne trezeam cu primarul, ca o floricica, spunandu-ne pe limba lui..."ce referendum, ba, da ce sa fie refendum, eu hotarasc daca e sau referendum in Bucurestiul meu!"Acum, gata, cum si-a luat-o de la prefect, e tot o organizare si un referendum! Ce sa zic...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE