VEZI LISTA: Momentul adevărului - ce blocuri se reabilitează, de fapt, în sectorul lui VangheliePe panourile împânzite prin Bucureşti, primarul Marian Vanghelie menţionează că, în numai 12 luni, va finaliza programul de reabilitare termică a tuturor blocurilor din Sectorul 5.

Promisiunea edilului este aproape imposibil de pus în practică ţinând cont de experienţa în domeniu din ultimul mandat.

Astfel, în ultimii patru ani, Vanghelie a atribuit lucrări de reabilitare termică pentru un număr de aproape 175 de imobile, majoritatea contractelor fiind date în 2011 şi foarte puţine în 2009. Lozul câştigător a fost tras de firma de arhitectură SC Proiect Bucureşti Grup Consultanţă Imobiliare SA care apare în nu mai puţin de nouă din cele 11 contracte acordate de primarul PSD, Marian Vanghelie, în valoare de circa 40 milioane de euro, după cum B365.ro a scris aici. Societatea, controlată de Zoe-Adina Simion (98%) şi Dinesa Ionescu (2%), apare în evidenţele Ministerului de Finanţe ca fiind înregistrată în anul 2008, de atunci fiind mereu pe profit.

Aceeaşi firmă, SC Proiect Bucureşti Grup Consultanţă Imobiliare SA, a mai câştigat în această vară de la primarul Vanghelie un alt contract de 480.000 de euro pentru servicii de proiectare-expertizare şi audit energetic la 149 de imobile din Sectorul 5.

Potrivit site-ului guvernamental de licitaţii publice, în 2010 nu apar lucrări de reabilitare termică atribuite în Sectorul 5, la fel cum nu sunt menţionate nici în 2012.

În aceste condiţii, în Sectorul 5 apar ca fiind izolate până acum circa 15% din numărul de imobile existente, aproape 1.000 de asociaţii de proprietari fiind încă în aşteptare.

Lista integrală a celor aproape 175 de imobile, unde au fost atribuite lucrări de reabilitare termică, poate fi consultată aici.

Primarul Vanghelie a declarat, cu prilejul depunerii candidaturii pentru un nou mandat, că în Sectorul 5 ar mai fi de reabilitat aproape 700 de blocuri, programul de anvelopare fiind pe lista de priorităţi a administraţiei locale, motiv din care cere din nou votul bucureştenilor.

Bloc anvelopat, dar în casă plouă cu găleata

Calitatea lucrărilor de creştere a performanţei energetice la blocurile de locuinţe din Sectorul 5 este pusă la îndoială de locatarii unde a demarat deja programul de reabilitare termică. Un bucureştean care stă pe str. Mărgeanului nr. 42, bloc M114 a declarat recent pentru B365.ro că a avut multiple probleme din cauza izolaţiei, ce a fost făcută de mântuială.

La doar patru luni de la finalizarea lucrărilor de anvelopare, pe 15 februarie 2012, în toiul nopţii, familia Tătaru s-a trezit cu apartamentul inundat, din cauza apei care s-a infiltrat în tavan. "M-a trezit soţia şi mi-a zis că plouă în casă. La 3.00 dimineaţa, pe gerul ăla, când am văzut cum curgea apa în casă m-am îngrozit. Am stat fără curent, am dat întrerupătorul şi lustra jos ca să evit producerea vreunui incendiu", a povestit Ionel Tătaru. În acest caz, lucrările au fost efectuate de firma T Dancor Romconstruct SRL, deţinută de Cornel Ciocan,un apropiat al liderilor PSD care a mai obţinut şi alte contracte de la Primăria Sectorului 5.

Vanghelie, campion la costurile de reabilitare

Înainte de a fi introduse standardele de cost în programul naţional de reabilitare termică a blocurilor în anul 2009, unii primari din Bucureşti excelau la capitolul cheltuieli de anvelopare. Este şi cazul lui Marian Vanghelie, care a plătit în medie pentru izolaţia termică a fiecăruia din cele 25 de apartamente intrate anterior în programul de reabilitare suma de 8.306 euro, potrivit datelor centralizate MDRT.

Cele mai scumpe locuinţe reabilitate în Sectorul 5 au fost 27 de apartamente situate în blocul P41, sc.1 de pe strada Ion Urdăreanu, nr.5, pentru care primarul Vanghelie a aprobat un deviz de lucrări de 24.375 euro la fiecare apartament.

Citeşte şi Banii de reabilitare termică se dau pe criterii politice, cele mai mari fonduri fiind virate, în 2011, în conturile primarilor PDL, colegii de partid ai Elenei Udrea, fosta şefă a Ministerului Dezvoltării: Cristian Poteraş (primarul Sectorului 6) - 10.471.562,50 lei şi Liviu Negoiţă (primarul Sectorului 3) - 10.354.000,00 lei.

Citeşte şi Peste 1.000 de blocuri vor fi reabilitate termic în Bucureşti, în 2012, promit primarii.

Etichete: blocuri, imobile, Marian Vanghelie, promo, reabilitare termică, realitatea, Sectorul 5

0/1 COMENTARII
fotiny
03 oct 17:34
+0
VOTURI
-0
catalino prostaanaco !! nu primarul capital;ei se ocupa de asta ci cei dea sector..... asa proasto atata lucru nu sti unde sa mai sti alte lucruri importante .
catalina
23 mai 02:36
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este cel mai mare hot, cel mai risipitor PG din istoria Capitalei!!!!!!! A triplat costurile la fiecare lucrare si pana la urma tot prost au fost facute!!!!!!Oprescu n-a avut niciun proiect serios, decat suspendata!!!!!!!!!!!! rusineeeee!!!!

stefan g
22 mai 01:53
+0
VOTURI
-0

in sectorul 6 blocurile ce au fost reabilitate arata foarte bine si dau un aer aparte zonei...nu cred ca din motive politice...dar cu siguranta banii au fost folositi cu scop exact..

stima

roxana n
21 mai 17:53
+0
VOTURI
-0

Cred ca in sectorul 6 sunt cele mai multe blocuri din tot Bucurestiul si de aceea s-au dat mai multi bani pentru reabilitare, in niciun caz din motive politice.

flavia
21 mai 17:38
+0
VOTURI
-0

vanghelieee in sfarsit scapam de tine ca ne-am saturat de cat ne-ai furat si mintittttt!!!!

daniela
21 mai 16:13
+0
VOTURI
-0

marianeeee mandatul tau e la sfarsit, asa ca nu ne mai minti..ca ne am saturat de oameni mincinosi si hoti ca tine!!!!

Ponta acuzat de crima
21 mai 15:38
+0
VOTURI
-0

“Pe lista suspectilor din dosarul cauzei exista un singur nume: “Viorel Victor Ponta, de profesie procuror, coleg cu victima”. La dosar mai exista, de asemenea, ca punct deosebit de important in desfasurarea anchetei penale si stabilirea autorului crimei, declaratia matusii lui Cristian Panait: “Cristi m-a anuntat, cand s-a intors de la serviciu, in jurul orei 17, ca va avea o vizita si sa nu ma sperii daca aud scandal. A zis: Ori eu, ori ei! A specificat ca vrea sa lamureasca niste probleme de viata si de moarte cu un coleg si a spus numele Ponta. Mi-a cerut sa le pregatesc o cafea si, daca se poate ar fi mai bine sa nu asist la discutii. In jurul orei 17.30 a venit musafirul asteptat iar eu, conform intelegerii cu Cristi, am plecat in vizita la o vecina. Ultima persoana care a venit la Cristi a fost acest Ponta”. Femeia mai declara si ca “am fost alertata de ceilalti vecini ca nepotul meu a cazut de la etaj. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la el au fost: cainele asta de Ponta m-a omorat! Apoi a mai spus ceva dar nu am mai putut auzi, a intrat in coma”!

Despre Oprescu
21 mai 15:28
+0
VOTURI
-0

Cititi ce se intampla in Bucuresti in mandatul lui Oprescu!

http://b365.realitatea.net/news/peste-5-800-de-bucuresteni-au-ajuns-la-centrul-antirabic-de-la-matei-bals-in-primele-patru-luni-ale-anului/

marina
21 mai 14:08
+0
VOTURI
-0

vanghelie oricum mandatul tau este la sfarsit, oamenii s-au saturat de tine vor ceva mai bun..asa ca pleaaaacaaaa!!!!

Laurentiu
21 mai 13:54
+0
VOTURI
-0

Ce reabilitare frate? Ne-a umplut cartierele de grena. Firma aia furacioasa nu a auzit de culori pastelate, placute, si diferite. Vor sa vopseasca tot sect 5 in grena. Opriti-i, ca vomit de la atata grena!!!! Votati cu altul, nu conteaza cu care, oricum ar fi mai bun decat analfabetul asta!!!

soarec
21 mai 11:22
+0
VOTURI
-0

A gasit Vanghelie metoda cea mai buna sa fie ales din nou primar. A inceput cu mici si bere, vanghelioane, telefoane, bani si acum reabilitare. Pentru binele lor ar fi sa aleaga pe altcineva

ciresica
21 mai 10:32
+0
VOTURI
-0

Apa de ploaie!!! stim cu totii cat de implicat este Vanghelie,un hot imputit cate trebuie sa dispara

alex
21 mai 10:12
+0
VOTURI
-0

!!!!Excelent.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE