Monica Macovei, a doua plângere penală împotriva celor care au împiedicat dreptul la vot în diasporaMonica Macovei a anunțat pe pagina sa de Facebook că astăzi va depune a doua plângere penală împotriva celor care, „cu intenție, au împiedicat exercitarea dreptului constituțional de a alege”.

Monica Macovei a castigat procesul cu Dan Sova. Ea il acuzase ca ii calomniase tatal
Monica Macovei a câştigat procesul cu Dan Şova. Ea îl acuzase că îi calomniase tatăl
Foto: eclujeanul.ro

Monica Macovei a publicat pe pagina sa de Facebook un filmuleț în care apare alături de Gunther Krichbaum, Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, dar și de românii din diaspora, scrie digi24.ro.

„În Londra, pe 16 noiembrie 2014. Nu am reușit să votez, așa cum nu au reușit alți zeci de mii de cetățeni ai României umiliți de Guvernul Ponta. Astăzi voi trimite la Parchetul General o a doua plângere penală împotriva celor care, cu intenție, au împiedicat exercitarea dreptului constituțional de a alege. Cei vinovați trebuie să plătească, iar astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple niciodată", a scris Monica Macovei.

Dosarul penal privind desfăşurarea votului din diaspora are la bază şase plângeri penale, toate cu acelaşi obiect: obstrucţionarea dreptului la vot. Plângerile sunt formulate la adresa unor miniştri, diplomaţi, fiind vizaţi şi ambasadori şi consulo ai României în străinătate

Potrivit art. 385 din Codul Penal, „împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Atacul, prin orice mijloace, asupra localului secţiei de votare se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi".

Procurorul general a spus că în acest caz, urmărirea penală este începută in rem, adică cu privire la fapta de încălcare a dreptului la vot. Tiberiu Niţu a declarat că au fost primite pe mail numeroase sesizări de la români din diaspora, multe însoţite de tabele şi anexe.

 

Etichete: monica macovei, plângere penală, vot diapora

0/1 COMENTARII
cititor
21 nov 14:55
+0
VOTURI
-0
Betty cea urata. Pai de ce nu te-ai sculat de dimineata sa maregi la vot? De ce te-ai dus la Londra?Sa ai motiv de scandal??? Jigodie.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h