Monica Macovei: Ciprian Ciucu ne-a lăsat baltă și s-a dus la PNL. E o mare dezamăgireMonica Macovei, liderul M10, spune că Ciprian Ciucu, fost candidat la Primăria Capitalei, susţinut de partidul pe care îl conduce, a fost o mare dezamăgire. Macovei declară că lumea trimite în continuare semnături la partid pentru candidatura lui Ciucu, deşi acesta a plecat la PNL şi candidează pe lista liberalilor pentru CGMB. "E o situație foarte grea, practic ne-a lăsat baltă cu câteva zile înainte de depunerea candidaturii și a semnăturilor. Nu mai avem timp să numim pe altcineva", spune Macovei.

Monica Macovei
Monica Macovei
Foto: realitateavalceana.ro

Monica Macovei a povestit, într-un interviu pentru Revista 22, despre negocierile lui Ciprian Ciucu cu PNL.

"El era candidatul susținut ca independent de M10 la Primăria București, ne-a lăsat baltă și s-a dus la PNL. Din punctul meu de vedere, putea să se ducă și la PSD, pentru ca nu e nicio diferență. 

Mi-a spus în ziua în care a fost Orban la DNA, nu rețin exact data, a venit la mine și mi-a spus că a fost sunat de cineva de la PNL să se întâlnească cu d-l Predoiu și m-a întrebat dacă are consimțământul meu. Condiţia a fost să fie susţinut, dacă se punea problema asta, ca independent, așa cum îl susține și M10. Și el a spus: „sigur, nicidecum altfel, numai varianta asta este în discuție". Apoi m-a sunat și mi-a spus că întâlnirea a durat 10 minute, a zis că Predoiu o să vorbească în partid, că a fost așa, o tatonare, că nu i s-a părut că e ceva de perspectivă. Nu am știut nimic de alte negocieri și nu a avut mandatul meu.

Acum câteva zile, eram la Bruxelles, m-a sunat la 10 dimineața și mi-a spus că Predoiu i-a propus să se înscrie în PNL, să fie în fruntea listei la Consiliul General și acolo va fi ales viceprimar, candidând în tandem alături de Predoiu. Mi-a mai spus că i s-a promis că va fi pe un loc eligibil pentru parlament în 2016 și că va fi pe lista pentru Parlamentul European în 2019. (...) Bună afacere, da. Și că o să semneze un protocol în sensul acesta. Înțeleg că ar fi cerut și o funcție în partid, dar a fost refuzat. Dar asta e, și pentru mine, pe surse. I-am spus că există un singur cuvânt pentru ceea ce face. Le-a spus și colegilor din partid cu care s-a întâlnit în aceeași zi că a ales soluția imorală", a spus Macovei.

Liderul M10 a arătat că nu vrea să înceapă un război cu Ciucu, pentru că nu merită: "Nu merită nimic, din punctul meu de vedere. Eu nu continui discuția cu o astfel de persoană. La nivel personal e o mare dezamăgire, nu e prima, nu va fi ultima. Poate că am ales eu greșit."

Întrebată dacă decizia lui Ciucu încurcă partidul, Macovei a răspuns: "Sigur că da. Noi am avut formulare cu candidatul independent Ciucu. Chiar joia trecută am primit încă 300 de semnături. Acum ne-am oprit, dar lumea nu știa, lumea strângea în continuare. E o situație foarte grea, practic ne-a lăsat baltă cu câteva zile înainte de depunerea candidaturii și a semnăturilor. Nu mai avem timp să numim pe altcineva. Cum să strângem în câteva zile 18.000 de semnături pentru altcineva?"

Macovei a mai precizat că s-au strând semnăturile pentru Consiliul General, dar se va lua o decizie marți dacă le depune sau nu: "Probabil că asta și-a dorit și PNL, să ne pună în această situație dificilă. După cum am spus, nu e prima dezamăgire sau capcană politică. Sunt convinsă că PNL a dorit să nu avem candidat. Sunt convinsă în primul rând că PNL nu s-ar fi dus spre d-l Ciucu dacă nu era candidatul susținut de noi. Vă imaginați că făceau aceste propuneri unui om de la un ONG, dacă nu era deja candidat la Primăria Generală? Ne-au lăsat pe noi fără candidat. OK. Am mai învățat o lecție, dar am spus pentru a nu știu a câta oară că aceste două partide, PNL și PSD, sunt ca siamezii, la fel de corupte și ticăloase, cu ele România nu va merge înainte."

"Mai afectați decât conducerea partidului M10 sunt cei care au alergat după semnături pentru Ciprian Ciucu. Inclusiv marile partide au dificultăți în a strânge semnăturile în stradă, adică cele pe bune, iar efortul făcut de organizația din București a fost excepțional. Sunt oameni care au muncit zi și noapte. În fiecare zi la corturi și noaptea se duceau să demonteze diverse lucruri, să ia afișele, pentru că se mai și fură în București. Lor vreau să le cer iertare în numele lui Ciprian Ciucu și să le transmit public mulțumirea mea pentru efortul lor", a conchis Macovei. 

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, ciprian ciucu, monica macovei

0/1 COMENTARII
alex
26 Apr 11:27
+0
VOTURI
-0
pai ati face bine sa-l sustineti pe Nicusor Dan

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE