Monica Macovei își schimbă partidulEurodeputatul Monica Macovei a anunţat marţi că părăseşte Grupul Partidului Popular European şi se înscrie în Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR), urmând să facă o declaraţie în acest sens în plenul Parlamentului European.

Monica Macovei
Monica Macovei

Potrivit unui comunicat de presă, Partidul M10 condus de Monica Macovei a depus şi o adeziune la Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR), informează Mediafax.

Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor are 72 de membri din 15 ţări şi este cel de-al treilea grup ca pondere în PE, după cel al popularilor şi al socialiştilor.

"Vreau ca România să rămână în UE, iar Uniunea Europena să fie puternică şi unită, să aibă o politică de securitate care să ne protejeze şi pe noi, românii, şi pe ţările din fostul bloc comunist. (...)Foarte important, am luat această decizie pentru a contribui la întărirea democraţiei în ţara noastră, la întărirea rolului României în Uniune şi la securitatea şi independenţa României în contextul tendinţelor de control şi expansiune ale Federaţiei Ruse", a precizat Monica Macovei, potrivit sursei citate.

Un sondaj intern a arătat că peste 70% din membrii Partidului M10 doresc afilierea la partidul european Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, alături de partidul Conservator din Marea Britanie, condus astăzi de David Cameron şi în trecut de Margaret Thatcher, alături de partide reformiste din Polonia, Cehia, Letonia, Lituania sau Croaţia, se mai arată în comunicat.

Etichete: monica macovei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE