Monica Macovei: Unele Servicii sunt ILEGALE și trebuie DISTRUSEMonica Macovei ar păstra SRI și SIE în forma actuală, în schimb vrea o restructurare totală a serviciilor secrete. Reacția fostului ministru al Justiției a venit după propunerea făcută de George Maior privind o eventuală comasare a SRI și SIE. Ea l-a atacat și pe Teodor Meleșcanu: „I-a strâns semnături, în secret, o organizație pro-rusă".

Monica Macovei a castigat procesul cu Dan Sova. Ea il acuzase ca ii calomniase tatal
Monica Macovei a câştigat procesul cu Dan Şova. Ea îl acuzase că îi calomniase tatăl
Foto: eclujeanul.ro

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, nu este de acord cu comasarea SRI și SIE. „De ce să le comasăm?", a replicat Monica Macovei, la propunerea directorului SRI, scrie stiripesurse.ro.

„Unul se ocupă de protecția externă a României, de pericolele externe, și SRI de cele interne. Sigur că ele trebuie să conclucreze. Cred că, de exemplu, în cazul Hayssam au conclucrat și e normal. Au informații și unii, și alții", a argumentat Monica Macovei.

CITEȘTE ȘI: Maior: SRI şi SIE ar trebui să coopereze. O fuziune ar fi cel mai bun model

„Dar cel mai mult extern trebuie să aibă SIE. De asta avem și problema asta cu Meleșcanu, care a lucrat pentru ruși... nu știu, i-a strâns semnături, în secret, o organizație pro-rusă. Incredibil! Și cine a aflat, când a aflat, trebuia să-l demită imediat", a mai spus fostul ministru al Justiției.

Europarlamentarul a adăugat că ar păstra SRI și SIE, dar nu ar păstra Departamentul de Informații și Protecție Intern (DGIPI), sau, dacă l-ar păstra, l-ar pune sub un control strict.

„N-aș mai păstra nimic și aș verifica foarte strict serviciile paralele și ilegale. Avem foarte multe servicii, sunt oameni de faceri cum a fost și Vîntu și alții, care și-au luat oameni dați afară din Securitate sau și-au făcut rețele - dacă pleacă unul din Securitate, pleacă cu toată rețeaua lui - și lucrează ca servicii paralele. Ne fotografiază, ne filmează, ne șantajează. Astea ar trebui urmărite și trebuie terminate", a mai spus Monica Macovei la digi 24

Etichete: george maior, ilegale, monica macovei, servicii, SIE, SRI

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE