Monitorul preţurilor a fost LANSAT. Preţurile produselor din magazine pot fi comparateConsiliul Concurenţei lansează astăzi, 24 noiembrie, Monitorul Preţurilor. Pe platforma online vor putea fi aflate preţurile produselor de bază comercializate de cei mai mari retaileri din industria alimentară. Monitorul preţurilor disponibil pentru toţi clienţii interesaţi.

Monitorul preturilor se lanseaza astazi
Monitorul preţurilor se lansează astăzi

Preţurile produselor alimentare pot fi comparate pe site-ul monitorulpreturilor.info

În proiect au intrat câţiva dintre marii comercianţi alimentari: Carrefour, Kaufland, Selgros, Penny Market, Profi, Mega Image. Lanţul Metro nu a intrat in acest proiect pentru că se adreseaza revanzatorilor, în timp ce Cora a refuzat de la început să participe.

Totodata, lipsa francezilor de la Auchan din Monitor se datoreaza unor probleme de conectivitate a bazei lor de date cu cea a sistemului din spatele platformei Monitorului preturilor. Retailerul a fost însă prezent la discuţiile cu Consiliul Concurenţei şi va intra în program când va fi posibil.

Platforma "Monitorul preţurilor", care va fi administrată de Consiliul Concurenţei, va cuprinde până la 128 de produse din 64 de categorii şi este un proiect pilot care se desfăşoară doar în Bucureşti.

Pentru a putea face comparaţie între preţuri, consumatorul trebuie să pună în coş minimum 5 produse, iar preţurile pe care sistemul le genereaza spre a fi comparate, reprezinta costul coşului de consum.

În momentul de faţă, în proiect au intrat doar 303 de magazine, fiecare retailer alegându-şi magazinele reprezentative din fiecare sector în parte.

Etichete: monitorul preturilor, preturi, preţuri produse

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE