Monument istoric demolat pentru o clădire nouă cu 10 etajePe Calea Plevnei la numărul 52, firma Dagesh Assets SRL vrea să construiască două clădiri noi de zece, respectiv cinci etaje. Prima şi cea mai înaltă dintre clădiri va funcţiona ca hotel, corp de birouri, servicii, comerţ şi locuinţe. Cea de-a doua clădire va fi destinată doar locuinţelor. La aceeaşi adresă,  pe Calea Plevnei nr. 52 se afla însă şi o clădire monument istoric de categoria B.  Mai exact o construcţie datând din prima jumătate a secolului al XX-lea. În luna decembrie a anului trecut însă, Ministerul Culturii şi Cultelor a declasat imobilul respectiv, noii investitorii având acum dreptul de a-l dărâma pentru a ridica cele două clădiri noi. Clădirea este într-un stadiu avansat de degradare, deoarece nimeni nu a investit în renovare.

"Nu este nicio problemă. Ministerul Culturii poate declasa un monument istoric. În Bucureşti sunt multe clădiri care au fost declarate monumente istorice deşi practic nu îndeplineau condiţiile pentru acest statut", a precizat pentru B365.ro, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Cele două construcţii noi vor fi amplasate în zona de protecţie a unui alt monument istoric de clasa B, situat pe Calea Plevnei nr. 46, de asemenea o clădire construită în prima jumătate a secolului trecut.

Planul Urbanistic Zonal pentru ridicarea celor două construcţii noi a fost deja avizat de Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, de Ministerul Culturii şi e Ministerul Mediului. Testul final îl va da însă la Consiliul General al Municipiului Bucureşti care are ultimul cuvânt.

Etichete: Ministerul Culturii, monument istoric, PUZ, realitatea, turn

0/0 COMENTARII
vali
05 sep 17:15
+0
VOTURI
-0

Uitati-va si voi un pic la poza. Ce naiba sa renoveze... si chiar renovata, ce-ar reprezenta cladirea aia dpdv istoric?

Imi si imaginez anuntul de vanzare dupa renovare:

Vand maghernita noua, buda in fundul curtii cu scandura nou-nouta, anexa pentru vizitiu si bucatareasa, loc de doua trasuri in curte.

Lasand gluma la o parte, chestia asta cu monumentele istorice a mers prea departe... in tot Bucurestiul sunt maxim 20-30 de cladiri care merita titulatura asta, restul sunt pur si simplu case vechi. Nu cred ca ar impune cineva unui proprietar de Dacia 1100 sa-si refaca masina cum a fost din fabrica in loc sa-si cumpere una noua. De ce n-ar fi la fel si la case?

ghita0872
05 sep 16:50
+0
VOTURI
-0

Comunisti au fost si comunisti raman,istoria Romaniei o sterg unii ptr.malai cu buretele,sa le fie rusine daca mai au asa ceva,ptr.ei este mai usor sa demolezi decit sa restaurezi,indivizi pe care nu ii mai intereseaza istoria acestui popor.

Stefan
05 sep 16:35
+0
VOTURI
-0

halal salvare au reusit, si anume Hala lu Nea Matache

dorinteodor
05 sep 13:36
+0
VOTURI
-0

bine ca au salvat macelaria lu' matache....la altele nu se baga nimeni pentru ca nu exista interese electorale....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE