Monument istoric din Bucureşti, distrus prin LUCRĂRI NEAUTORIZATE. S-a deschis DOSAR PENALMonument istoric din Bucureşti, distrus prin LUCRĂRI NEAUTORIZATE. S-a deschis DOSAR PENAL. Poliţiştii specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române fac cercetări în cadrul unui dosar ce vizează efectuarea unor lucrări neautorizate la o biserică din Bucureşti, monument istoric de clasă A, potrivit IGPR.

Monument istoric din Bucureşti, distrus prin LUCRĂRI NEAUTORIZATE. S-a deschis DOSAR PENAL.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române s-au sesizat cu privire la faptul că, la o biserică din Bucureşti, monument istoric de clasă A, de valoare naţională şi universală, înscris în Lista Monumentelor Istorice, au fost făcute lucrări de intervenţie neautorizată. Autosesizarea a vnit ca urmare a unui control efectuat împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural a Municipiului Bucureşti.

Lucrările neautorizate au constat în montarea a două centrale termice şi amplasarea, cu sprijinire pe perete, a conductelor, precum şi a trei aparate de aer condiţionat, fiind perforate perimetral ferestrele pentru traversarea conductelor. Aceste operaţiuni au cauzat distrugerea picturii murale de pe pereţii interiori în zonele în care au fost amplasate echipamentele.

Monument istoric din Bucureşti, distrus prin LUCRĂRI NEAUTORIZATE. S-a deschis DOSAR PENAL.

Poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi executarea de lucrări fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor legale.

Monument istoric din Bucureşti, distrus prin LUCRĂRI NEAUTORIZATE. S-a deschis DOSAR PENAL.

Etichete: LUCRĂRI NEAUTORIZATE. DOSAR PENAL, MONUMENT distrus, Monument istoric din Bucureşti

0/1 COMENTARII
bad
27 feb 07:57
+0
VOTURI
-0
pai au avut autorizatie de la popa....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h