Monumentul "Aripi", montat în Piaţa Presei Libere. Cum arată acum - GALERIE FOTOMontarea monumentului "Aripi", dedicat Luptei Anticomuniste, a fost finalizată marţi. Inaugurarea monumentului din Piaţa Presei Libere va avea loc în primăvară şi va fi făcută de artistul Mihai Buculei şi de fostul președinte al României, Emil Constantinescu.

Montare celei de-a treia aripi a acestui ansamblu a fost realizată marţi în jurul prânzului, finalizând astfel instalarea impozantului monument, la 18 ani de la demararea sa, în Piaţa Presei Libere din Bucureşti, pe locul fostei statui a lui Vladimir Ilici Lenin.

"S-a montat şi ultima aripă, totul este la locul lui. Ea a fost ridicată cu trei macarale, cum au fost ridicate şi celelalte două. A ieşit excepţional, suntem foarte încântaţi", a declarat marţi, pentru Mediafax, artistul Mihai Buculei, precizând că nu se mai gândeşte la impedimentele cu care s-a confruntat în tot acest timp până să îşi vadă monumentul ridicat în Piaţa Presei Libere.

Monumentul "Aripi", dedicat Luptei Anticomuniste, cântăreşte 102 de tone şi are o înălţime de 24 de metri, fiind reprezentat de autorul său, sculptorul Mihai Buculei, sub forma a trei aripi, realizate din oţel inoxidabil. 

Potrivit lui Mihai Buculei, monumentul "Aripi" va fi inaugurat în primăvară, în cadrul unui eveniment internaţional dedicat foştilor deţinuţi politici şi organizat de Emil Constantinescu, cel care a susţinut încă de pe vremea când era preşedinte al României realizarea acestei lucrări şi care a şi asistat, marţi, la finalizarea instalării celei de-a treia aripi a ansamblului.

"Pentru mine este un moment de mare emoţie, în special cu gândul la foştii deţinuţi politici, care în această perioadă, de când a fost iniţiată ideea monumentului şi până acum, nu mai sunt printre noi şi care probabil sunt simbolizaţi de aceste aripi care se vor înălţa dintr-un tumul, o imagine simbolică a mormântului în care se găsesc cei care au luptat în rezistenţa anticomunistă din România", a declarat marţi, pentru Mediafax, Emil Constantinescu.

El a precizat că monumentul "Aripi" a fost iniţiat de către Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi sunt 18 ani de când a primit în calitate de preşedinte, la Palatul Cotroceni, delegaţia acestei asociaţii, care a fost condusă la momentul respectiv de regretatul Ticu Dumitrescu.

Etichete: Aripi, inaugurare, monument aripi, Piaţa Presei

0/1 COMENTARII
o porcarie
30 dec 16:37
+0
VOTURI
-0
numai monumente de 2 bani am inaugurat dupa 1990.. teapa cu cartoful ai statuia lui Iuliu Maniu din piata revolutiei, acum asta. La Paris, Madrid, Londra vezi numai monumente unul si unul, doar ca la noi proiectele sunt castigate de artistii "casei". Acum urmeaza alta mizerie de monument in Piata Alba Iulia...monumentul Marii Uniri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE