Monumentul dedicat lui Rainier al III-lea, inaugurat în Parcul CirculuiMonumentul dedicat lui Rainier al III-lea, cuprinzând o statuie a principelui, dar și un ansamblu cu personaje din lumea circului, a fost inaugurat, miercuri, în prezența primarului general, Gabriela Firea, și a prințesei Stephanie de Monaco.

"Aș dori să mulțumesc pentru acest omagiu pe care îl aduceți tatălui meu și pentru dragostea și pasiunea pe care le-a arătat el circului, pentru ceea ce ne poate aduce acesta", a declarat prințesa Stephanie de Monaco, în cadrul ceremoniei desfășurate în Parcul Circului.

Gabriela Firea a subliniat că dezvelirea unui ansamblu monumental, la care s-a lucrat mai mulți ani, reprezintă un moment deosebit, prin care poate fi exprimat încă o dată atașamentul față de valorile culturale.

"Este un omagiu adus principelui Rainier de Monaco, întemeietorul circului internațional de la Monte Carlo. Festivalul de la Monte Carlo este cunoscut în întreaga lume, iar artiștii de la Circul Globus au câștigat de-a lungul timpului numeroase trofee la acest festival internațional. (...) Cu toate că, așa cum este cazul oricărui mare oraș european, ne confruntăm cu foarte multe probleme în ceea ce privește infrastructura sau construcțiile sau creșterea calității vieții cetățenilor, nu cred că avem dreptul să uităm nicio secundă obligațiile noastre morale în ceea ce privește domeniul cultural", a declarat edilul general.

Ea a adăugat că, în afară de statuia în sine, monumentul include un ansamblu care va fi extrem de atractiv pentru copii, care vor putea petrece aici clipe frumoase, "de neuitat".

"Este o investiție care poate fi considerată mare, dar nu este atât de mare dacă este să comparăm simbolul pe care îl reprezintă principele Rainier de Monaco și faptul că îi dedicăm acest ansamblu monumental", a menționat Firea.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a felicitat Primăria pentru faptul că, "dincolo de toate contestațiile, își ia foarte în serios și își îndeplinește și menirea de promotor cultural". Potrivit acestuia, circul reprezintă parte a patrimoniului cultural mondial și trebuie sărbătorit.

"În plus față de asta, legat de posibilele controverse care întotdeauna se întâmplă când există investiții în cultură, (...) nicio investiție în cultură nu este nelalocul ei, nicio investiție în cultură nu poate fi considerată, la o analiză atentă, prea mare și vreau să îi mulțumesc doamnei primar încă o dată în mod public pentru apropierea de Ministerul Culturii și parteneriatul pe care ni-l asigură", a spus el.

Principele Radu a apreciat că momentul reprezintă o ocazie de a aduce un "respectuos omagiu" unui om care s-a aflat jumătate de secol la conducerea țării sale, oferind totodată un exemplu despre modul în care poate fi ajutată societatea, susținând domenii precum știința și arta.

"Probabil este prima oară în istoria noastră contemporană când, după Al Doilea Război Mondial, Capitala noastră dezvelește statuia unui suveran dintr-o dinastie europeană. Contrastul este atât de izbitor cu statuile pe care noi le-am ridicat între 1948 — 1989 încât e de la sine înțeles că ziua de astăzi este un foarte frumos nou început care, desigur, se datorează edililor orașului și celor care decid soarta Capitalei României. (...) Prin îndelungata sa domnie, de jumătate de secol, suveranul monegasc a lăsat o urmă foarte adâncă în cultura și arta europeană", a declarat el.

Dezvelirea monumentului a fost precedată de un scurt spectacol susținut de artiști de la Circul Globus, care au prezentat un număr de acrobație și unul de dresură de cai.

Etichete: Monumentul dedicat lui Rainier al III-lea, parcul circului, statuie Bucureşti, statuie Rainier al III-lea

0/6 COMENTARII
Zlobtooke
23 dec 13:49
+0
VOTURI
-0
If you’re interested in winning millions, then I’m here to help!
At Casino you can play over 450 world-class games and I’m giving you an exclusive Welcome Bonus to get you stuck into winning.
Use it today to increase your chances of hitting our jackpots.
All you have to do is sign up today and watch the rewards come rolling in.
skyliteboom.com
Prepare to hit the big time
Hacer giros para ganar millones
Holen Sie sich spinnen, um Millionen zu gewinnen
http://i63.tinypic.com/ofdmds.jpg
Presedintele Partidului Vietii Autentice
14 oct 09:51
+0
VOTURI
-0
cuvinte despre: danacu viorel este prostul prostilor, francmuson, pedofil, violator, homosexual violator se fute cu
barbati, sa fie dus la puscarie. adresa lui este drumul ghindarilor nr. 176, prelungirea ghencea, bucuresti.

cuvinte despre: gigi fecali, george, gheorghe, becali este acelasi cacat, balega, excremente, diarie. este violator,
homosexual violator, pedofil,terorist, sa fie dus la puscarie iarasi cat de curand. adresa lui este sos/bld pipera tunari
nr 41. este tantarul zika gigi becali.

puteti sa trimiteti mai departe mesajul. cine imi va modifica, sterge ceva din cele scrise sa fie exterminat. doar la
nume si prenume in formular la completare trebuie pus alt nume si prenume, restu copy paste.
TJosephhus
12 oct 22:48
+0
VOTURI
-0
http://bit.ly/2hiePjo - BrainRush – натуральное средство на основе мицелл, вытяжек и концентратов лекарственных растений с добавлением глицина, биотина и комплекса витаминов В.
Улучшает передачу нервных импульсов и работу всех отделов головного мозга, помогает при нарушениях функции памяти.
BrainRush легко усваивается организмом и начинает действовать максимально быстро, дополнительно воздействует на функции эндокринной, имунной и нервной систем.
Эффективен в любом возрасте.

http://tinyurl.com/yb9h9jty - BRAINRUSH – ЭТО УНИКАЛЬНОЕ СЕРТИФИЦИРОВАННОЕ СРЕДСТВО

Не содержит ГМО Не содержит вредных для здоровья красителей.
Не содержит вредных для здоровья консервантов.
Не имеет противопоказаний.
Запатентованный синергический фитокомплекс.

http://ow.ly/DzTd30e46cE - BRAINRUSH исключительно натуральные компоненты, не наносящие вреда организму.
Активные вещества корневища солодки, шалфея и пустырника пятилопастного повышают устойчивость нервных клеток к кислородному голоданию, активизируют
умственную деятельность, способствует улучшению памяти и сна.
carla
11 oct 15:17
+0
VOTURI
-0
Oferta de împrumut și investiții pentru a începe anul nou 2018

Mă adresez oricărei persoane care are nevoie de acțiunile pe care le acord credite de la 3000 € la 90.000.000 € pentru orice persoană capabilă să o ramburseze cu o rată a dobânzii de 2% la 5% l și un interval de timp cuprins între 1 și 15 ani, în funcție de suma solicitată.
Fac acest lucru în următoarele domenii:

- Imprumut financiar
- Credit imobiliar
- împrumut de investiții
- Credite pentru automobile
- Datoria de consolidare
- Răscumpărarea creditelor
- Credite personale
- Ești blocat.

Dacă sunteți într-adevăr în nevoie, vă rugăm să-mi e-mail pentru mai multe informații.
Vă rugăm să mă contactați prin e-mail: carlamorino01@gmail.com

email: carlamorino01@gmail.com

email: carlamorino01@gmail.com
nnnx
05 oct 20:43
+0
VOTURI
-0
Ziceți ceva și de transportul public al capitalei!https://petitieonline.net/petitie/04526149.Semnați,oameni buni!Capitala are nevoie de M5 până în 2020 integral!
vlad
05 oct 10:29
+0
VOTURI
-0
"Este o investiție care poate fi considerată mare, dar nu este atât de mare dacă este să comparăm simbolul pe care îl reprezintă principele Rainier de Monaco" aham, simbolurile conteaza... oricat ar costa. In timpul asta neurochirurgii de la Colentina nu aveau ata sa inchida pacientii...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE