Moțiunea de cenzură a PNL, votată mâine în Parlament. Care sunt şansele pentru a-l demite pe PontaZi importantă pentru PNL, marţi când va fi dezbătută și votată în plenul reunit moţiunea de cenzură a PNL "Alege între România şi un premier compromis". 

Parlamentarii si-au modificat Statutul: Au renuntat la masini - vor primi bani in schimb
Parlamentarii şi-au modificat Statutul: Au renunţat la maşini - vor primi bani în schimb
Foto: realitatea.net

Mâine, parlamentarii votează moţiunea de cenzură a PNL "Alege între România şi un premier compromis". Șansele ca moţiunea să treacă sunt însă aproape nule, întrucât liberalii mai au nevoie de aproximativ 100 de voturi pentru a demite Guvernul, iar UNPR, care are aproape 60 de parlamentari, a anunţat că nu va vota moţiunea de cenzură.

Alina Gorghiu a declarat în urmă cu doar câteva zile că în urma negocierilor, mai sunt necesare 40 de voturi. Astfel, pe lângă cele 176 de voturi pe care le au liberalii, până la necesarul de 276, liderii PNL ar urma să primească voturi de la PSRO, neafiliaţi, dar şi de la Grupul Popular Democrat. Dar voturile sunt insuficiente pentru a compensa lipsa voturilor de la UNPR.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat sâmbătă la Galați că formațiunea politică pe care o conduce nu va vota moțiunea de cenzură, scrie realitatea.net. 

"Mergem cu actuala coaliție de guvernare, nu vom vota moțiunea de cenzură. Considerăm că actualul guvern este un guvern bun, care are performanțe economice pentru România', a spus Oprea, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă parlamentarii UNPR vor rămâne în bănci sau vor vota împotrivă, Oprea a răspuns: "Parlamentarii noștri nu vor vota moțiunea de cenzură, ca să fiu mai clar".

Liderul UNPR a adăugat că președintele Klaus Iohannis va fi sprijinit în continuare de UNPR pe problemele de securitate națională.

În plus, nici liberalii nu au încredere în şansele de reuşită ale moţiunii de cenzură. Deputatul PNL Mircea Toader a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că șansele moțiunii de cenzură depind de poziția pe care o va adopta UNPR.

"Șansele depind de poziția pe care o are UNPR-ul și, dacă UNPR-ul, interesul național, hotărăsc că trebuie să fie schimbat premierul, se schimbă, dacă nu, este foarte dificil, este vot secret, eu sper să voteze, cu toate că am auzit că aplică și ei metoda guvernării noastre, să stea în bancă. Dacă stai în bancă, ai o temere privind modul cum vor vota parlamentarii", a spus Toader.

Deputatul PNL a precizat că, "după calculul teoretic, moțiunea nu are nicio șansă, dar, după modul cum se comportă parlamentarii, poate are șanse".

Toader a mai spus că, în cazul în care moțiunea nu va trece, deputații liberali vor profita de ,,Ora Guvernului', programată în fiecare zi de luni la Camera Deputaților, și îl vor chema cât mai curând pe Victor Ponta "să dea un răspuns" despre viitorul lui.

Etichete: moţiune de cenzură, parlament, PNL, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE