Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta a căzutUPDATE - 206 PARLAMENTARI AU VOTAT PENTRU, 8 ÎMPOTRIVĂ

Moţiunea de cenzură depusă de PNL, "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!" este dezbătută şi supusă la vot, marţi, în plenul Parlamentului.  În acelaşi timp, liberalii organizează un miting de protest în Parcul Izvor.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, votata marti. Sedinta incepe la ora 10
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, votată marţi. Şedinţa începe la ora 10
Foto: cotidianul.ro

UPDATE 12.15 A început votul.

UPDATE 11.10 Călin Tăriceanu vorbeşte în Plen:

"Îmi voi permite să aduc în discuţia câteva adevăruri despre justiţie: Statul de drept e un deziderat îndepărtat în România. Vă invit la un proces de analiză în ceea ce priveşte noţiunea de stat de drept în România."

UPDATE 11.00 Alina Gorghiu ia cuvântul:

"Vă invit astăzi să vă solidarizaţi cu românii şi daţi-i un singur mesaj lui Victor Ponta: Lasă-ne! Pleacă! (...) Pe biroul meu se află demisia lui Motreanu, vedeţi pe biroul cuiva demisia lui Victor Ponta. Am să închid într-o singură frază acuzele pe care dvs. le aduceţi: Aţi căutat tot ce aţi putut să găsiţi şi n-aţi găsit nimic. Mi-aţi făcut tot felul de lucruri care nu ar trebui să fie făcute de om politic. Dacă găsiţi o urmă de dovadă că am încălcat legea, vă rog să-mi arătaţi. Avem un prim ministru care nu poate reprezenta Guvernului. Asta este e o realitatea, e un prim ministru inculpat, trimis în judecată. Nimeni nu-l mai primeşte în vizită. Asta fără să aibă o restricţie de călătorie. Tot nicăieri ajunge şi ROmânia, cu Victor Ponta prim ministru. Ponta nu lasă munţi de reforme în urma lui, ci tone de invective, minciuni.", a declarat Alina Gorghiu.

UPDATE 10.44: Premierul Victor Ponta se adresează parlamentarilor:

"Este doar o şmecherie politică (...) Nu există o alternativă la actualul Guvern. Am văzut un sondaj făcut de PNL în care jumătate de populaţie spunea să lase Guvernul în funcţie. Având în vedere că Opoziţia nu are nicio critică la adresa Guvernării, nu o să le prezint nimic. (...) Noi suntem în faţa Parlamentului, care are dreptul de a cenzura activitatea Guvernului. Cum nu există o critică la adresa Guvernului, vreau să mulţumesc Coaliţiei. (...) Este datoria noastră, celor care au candidat în 2012, să ducem programul USL la bun sfârşit şi anul viitor să vă prezentaţi în faţa alegătorilor cu lucrurile pe care le-aţi făcut. Mulţumesc şi grupului minorităţilor care a sprijinit Guvernul.", a declarat Victor Ponta.

Sedinta comuna a celor doua camere ale Parlamentului incepe la ora 10:00. Daca motiunea e votata de jumatate plus unul dintre parlamentari, guvernul Ponta ar fi demis, informează Hotnews.ro.

Dar calculele arata ca PNL are sanse mici sa-si treaca motiunea, dat fiind ca a reusit sa atraga doar UDMR, PSRO (partidul lui Mircea Geoana) si cativa parlamentari neafiliati. PSD si UNPR au anuntat ca nu vor vota, parlamentarii puterii urmand sa stea in banci, fara sa-si extercite dreptul la vot (fapt care va elimina riscul de tradare).

În timpul şedinţei, are loc şi un protest în Parcul Izvor din Capitală, organizat de PNL. La protest sunt aşteptate peste 10.000 de persoane, potrivit organizatorilor. 

Etichete: miting pnl, moţiune de cenzură, Victor Ponta, vot motiune

0/1 COMENTARII
Cris
29 sep 14:55
+0
VOTURI
-0
Offf... mi s-a luat o piatra de pe inima... am crezut ca era in pericol sa treaca. Ce tara de iobagi, condusa de shobolani...care arunca cu laturi penale unii intr-altii chiar in mijlocul Parlamentului. Ce prosti sunt cetatenii care mai platesc vreo taxa in tara asta...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE