Moţiunea de cenzură: Opoziţia mai are nevoie de două voturi pentru demiterea GuvernuluiPentru ca motiunea de cenzura sa treaca de Parlament ar trebui sa fie exprimate 231 de voturi favorabile (Foto mediafax)
Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă de Parlament ar trebui să fie exprimate 231 de voturi favorabile (Foto mediafax)

Din totalul de 460 de parlamentari, sunt prezenţi 252, iar 208 sunt absenţi.

Premierul Ungureanu şi liderii PDL au numărat parlamentarii puterii care, conform analizelor, nu vor susţine moţiunea de cenzură şi care sprijină Guvernul, concluzia fiind că opoziţiei îi mai lipsesc două voturi pentru a demite Executivul, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Numărătoarea parlamentarilor a avut loc, vineri dimineaţa, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, unde premierul Mihai Răzvan Ungureanu a venit însoţit de liderul PDL, Emil Boc. "A fost efectiv o numărătoare «pe cap de om» a parlamentarilor care, conform analizelor, nu vor vota moţiunea de cenzură, ci continuă să sprijine Guvernul. Concluzia numărătorii a fost că opoziţiei îi mai lipsesc două voturi", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la numărătoare.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă de Parlament ar trebui să fie exprimate 231 de voturi favorabile.

Sursa: realitatea.net

Etichete: moţiune de cenzură, parlamentari, voturi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h