Motivul pentru care Centrul de Management al Situaţiilor de Urgenţă Bucureşti este NEFUNCŢIONALPrimarul general al Capitalei a declarat că deşi Centrul Municipal Integrat al Situaţiilor de Urgenţă este finalizat încă de acum o lună, nu este încă funcţional din cauza ministerelor care nu au aprobat transferarea personalului necesar pentru coordonarea intervenţiilor de salvare.

Centrul de Management al Situatiilor de Urgenta Bucuresti
Centrul de Management al Situaţiilor de Urgenţă Bucureşti

"Primăria Capitalei a realizat o clădire, pe care a şi dotat-o la standarde foarte înalte, la Centrul de Management al Situaţiilor de Urgenţă. Rămâne ca cele două ministere care trebuie să populeze prin instituţiile pe care le au, şi anume Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne, să transfere personalul în această clădire, lucru care sper să se încheie cât mai curând posibil. Responsabilitatea municipalităţii s-a încheiat, clădirea este funcţională chiar şi acum dacă s-ar muta Salvarea, SMURD-ul, IGSU sau reprezentanţii companiilor de utilităţi", a declarat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Primarul general a mai spus că a discutat cu reprezentanţii celor două ministere şi le-a cerut să stabilească un calendar pentru concentrarea activităţilor de intervenţie de urgenţă în noul centru, dar până acum nu s-a stabilit nimic concret.

"Au spus că aşteaptă instalarea Guvernului, să aflăm care este noul ministru al Sănătăţii, noul ministru de Interne, pentru că sunt necesare nişte ordine de ministru pentru mutarea efectivă a personalului acestor instituţii", a mai spus edilul.

Costurile de realizare şi dotare a Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă au fost de aproximativ 40 de milioane de euro, bani achitaţi integral din bugetul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.

Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă are o suprafaţă totală de peste 6.000 de metri pătraţi şi este structurat pe trei niveluri. Acesta cuprinde atât spaţiile funcţionale în care se va desfăura activitatea specialistilor - sala operaţională, sala Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, sala secretariatului tehnic, cât şi spaţii tehnice care pot asigura funcţionarea autonomă a Centrului chiar în cazul apariţiei unor evenimente grave, unde există rezerve de apă, precum şi rezerve de combustibil pentru funcţionarea generatoarelor electrice timp de 72 de ore.

Sistemul Informatic Integrat care stă la baza centrului de comandă şi control asigură coordonarea centralizată a instituţiilor implicate, făcând posibilă vizionarea tuturor resurselor disponibile pe staţiile de lucru şi pe un ecran unic de mari dimensiuni (video-wall), situat în sala operaţională.

Prin acest sistem informatic se asigură inclusiv comunicarea cu sistemele de alertare şi avertizare pentru populaţie, respectiv panouri stradale, panouri Metrorex, sirene şi mesaje SMS.

Etichete: Centrul de Management al Situaţiilor de Urgenţă Bucureşti, Centrul de Management pentru Situaţii de Urgenţă, Gabriela Firea, Primăria Capitalei

0/2 COMENTARII
johnny doe
30 Dec 09:33
+0
VOTURI
-0
E inutil atat timp cat sunt doar spatii de birouri si buncar pentru ei, in caz de dezastru iminent Bucurestiul si poate si celalte sunt la mila priceperii "de strada" , asa cum au fost dintotdeauna. Investitie adevarata inseamna pregatire de personal masiv si dotarea cu multe multe spitale mobile.. ca la noi niciodata nu sti unde apare urmatoarea ghidusie.
Cris
29 Dec 22:37
+0
VOTURI
-0
Bani aruncati pe fereastra ca si in cazul sectiei de arsi de la Spitalul Floreasca.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h