Motivul pentru care metroul de pe magistrala Berceni-Pipera nu poate circula la intervale mai scurteDeşi trenurile de metrou circulă la trei minute pe direcţia Berceni-Pipera în orele de vârf, acestea tot nu fac faţă numărului mare de călători. Chiar dacă ar introduce mai multe trenuri pe "magistrala corporatiştilor", Metrorex nu ar putea reduce însă intervalul de circulaţie sub două minute.

Metrou Berceni-Pipera
Metrou Berceni-Pipera

Magistrala 2, Berceni-Pipera, este considerată cea mai aglomerată linie de metrou, fiind utilizată în special de către corporatiştii care lucrează în zona de Nord a Capitalei.

În prezent, pe această magistrală trenurile circulă la trei minute între orele 6:45 – 9:00 şi 16:00 – 20:00. Intervalul de trei minute este cel mai scurt din reţeaua bucureşteană de metrou.

„Pe Magistrala 2 e nevoie ca la anumite ore de vârf să fie micşorat intervalul de ciculaţie. Intervalul minim de circulaţie la nivel mondial este undeva la 90 de secunde", spune Gheorghe Udrişte, fost director general al Metrorex.

Acesta menţionează că, din punct de vedere tehnic, trenurile de metrou nu pot circula însă la mai puţin de două minute pe "magistrala corporatiştilor". Motivul e că nu pot întoarce mai repede în capătul de la Pipera.

„La Pipera, din cauza felului în care a fost realizată construcţia staţiei în 1986 şi a restricţiilor impuse de loc, nu se poate coborî sub două minute. E dificil. Adică nu sunt condiţii de rebrusare în timp util, ca să asiguri cadenţa la 90 de secunde", explică pentru ECONOMICA.NET Gheorghe Udrişte, în prezent parlamentar şi membru al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor.

Etichete: Gheorghe Udrişte, Metrorex, metrou, metrou pipera

0/2 COMENTARII
frone
14 Oct 08:47
+0
VOTURI
-0
Aseara la Aviatorilor in jur de ora 19.15 in directi aBerceni, trenurile au venit si la 30 de secunde.... asa ca....
Vama
13 Oct 11:14
+0
VOTURI
-0
Si e vina companiilor in Pipera. 90% are un program la serviciu de la 9-18.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE