Mozaicul înseamnă diversitate și spectacol al nuanțelorMozaicul se folosește de mii de ani în construcția și amenajarea caselor. Antichitatea și Evul Mediu sunt pline de dovezi în acest sens. Ceea ce în acele vremuri însemna o muncă foarte migaloasă și grea, astăzi, cu noile tehnologii, a devenit ceva foarte ușor de realizat. Astfel, în acest moment există în lume mii de modele de mozaicuri făcute din piatră naturală. Mozaicurile imprimă amenajarilor interioare și exterioare o gamă foarte variată de trăiri, de la relaxare, trecând prin stări neutre, până la exuberanță și entuziasm.

Diversitate cromatică

Când vorbim despre mozaicuri din piatra naturală, vorbim mai întâi de o varietate a culorilor. Iar varietatea lor provine din felul în care acestea sunt prelucrate. Cele polișate au suprafața lucioasă și impresionează și mai mult când sunt bine luminate. Această categorie de produse polișate este cu precădere întâlnită în amenajările de lux. Menționăm aici mozaicul Mix Marble polișată, marmura Nero Marquina Hexagon polișată, mozaicurile din travertin Latte 3D Wall polișat și din travertin Latte polișat.

Mozaicurile cu suprafața neprelucrată, scapițată, combină naturalețea pietrei cu un amestec destul de straniu: eleganță și revolta în egală măsură. În acest caz, menționăm mozaicul din travertin Classic scapițat sau din marmura Picasso scapițată. 

 

 

Mozaic Marmura Mix Marble Polișată

 

 

Mozaic Marmura Nero Marquina Hexagon Polișată

 

 

 Mozaic Marmura Black Matrix

 

Mozaicurile antichizate reprezintă o altă categorie de produse din piatră naturală, care prezintă o mare diversitate de forme. Pot fi pietricele neregulate (Onix Pebble Small Antichizat), împletituri făcute din piatră (mozaic travertin Classic și Noce 3D Pillow Antichizat), sau cu aspect de bucăți de zahăr (mozaic din travertin Classic-Noce-Yellow Sugar antichizat). O clasă mai aparte o constituie aceea a mozaicurilor speciale. Acestea pot fi alcătuite din pietre mici cu marginile rotunjite (pebble), precum mozaicul Pebble Small Mix sau Pebble White Mat, dar și sub forma de tip ”sandvici” - mozaicul din travertin Scabas Wicker Mat.

 

Disponibilitate multiplă

Nu există vreun gen de design ambiental care să nu se potrivească folosirii mozaicurilor. Gândiți-vă la orice element care face parte din structura unei amenajări interioare sau exterioare: modele căzi de baie, de birouri, de uși, de paturi, scaune sau de... perne. Toate își vor găsi un element de sprijin și de asociere cu unul dintre sutele, miile de tipuri de mozaic. Mozaicul din marmură neagră se potrivește, de exemplu, cu genul high-tech, în timp ce Pebble Small Black se încadrează perfect în spații de tip mediteraneean. De altfel, stilurile mediteraneean, rustic sau tradițional folosesc cel mai frecvent mozaicuri.

 

Oriunde

Mozaicurile  se pot folosi oriunde: în baie și bucătărie, în sufragerie și dormitor, în holuri, crame, baruri, birouri, săli de conferințe, magazine… La exterior se utilizează la placarea de fațade, garduri, socluri, chenare decorative, stâlpi etc. Mozaicul poate defini un stil anume sau poate la fel de bine să deplaseze accentele decorative într-o direcție sau alta, în funcție imaginea de ansamblu. Se poate folosi la placarea integrală sau parțială a unui perete interior sau exterior, dar este de evitat acoperirea tuturor pereților unei încaperi cu un singur tip de mozaic – creează monotonie și disconfort vizual. Datorită greutății lor reduse, mozaicurile se utilizează des și la placarea elementelor de mobilier.

 

Mozaic Pebble White

 

Mozaic Travertin Scabas Wicker

 

 

Mozaic Travertin Latte 3D Wall Polișat

 

Montaj ușor

Mozaicurile se montează ușor datorită faptului că vin premontate pe plase cu latura de aproximativ 30 de centimetri. Astfel, fi pot prinse pe toate tipurile de suprafețe, plane sau curbe. Maleabilitatea acestor produse din piatră naturală permite satisfacerea celor mai mari exigențe în materie de design interior și exterior. Mozaicul din piatră naturală are extraordinara capacitate de a conferi personalitate oricărui spațiu, la costuri, în multe cazuri, surprinzător de mici.

Un ultim detaliu, foarte important, legat de aceste materiale naturale fabuloase: nu uitați să le impermeabilizați la intervalele indicate de comercianți sau de montatori. Există soluții speciale, ușor de găsit în magazinele noastre, care mențin zeci de ani intacte rezistența și frumusetea mozaicurilor realizate din pietre naturale.

Așadar, dacă vreți să dați o față nouă casei voastre sau sunteți în căutarea unei soluții pentru a vă decora noua casă, mozaicurile din piatră naturală pot fi o soluții care să vă ofere mari surprize. Surprize plăcute!  

Sursă foto: piatraonline.ro

 

 

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE