MT încearcă să recupereze prejudiciul de 7,6 mil. euro din executarea silită a Hotelului AstoriaPrintr-un ordin al ministrului Transporturilor din 2004, Hotelul Restaurant Astoria, alături de alte active, a fost transferat din patrimoniul CFR SA (SAAF) în patrimoniul SFT CFR SA. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, iar suma de 7,6 milioane euro reprezintă 3,2 milioane euro - valoarea de piaţă a activului Hotel Restaurant Astoria (drept de proprietate asupra clădirii şi drept de folosinţă asupra terenului aferent în suprafaţă de 1.218,35 mp) şi 4,4 milioane euro - drept de proprietate asupra clădirii şi asupra terenului aferent în suprafaţă de 1.781,80 mp) potrivit concluziilor expertului tehnic judiciar, precizează Ministerul Transporturilor.

Hotel Astoria
Hotel Astoria

În urma executării silite, Hotelul Restaurant Astoria, care aparţinea Ministerului Transporturilor în calitate de acţionar unic al SFT CFR SA, a fost adjudecat de către Orhideea Gardens SRL.

Acest dosar are termen de judecată data de 15 decembrie şi a fost deschis ca urmare a sesizării instanţei de judecată cu dosarul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a unor persoane din conducerea SFT CFR SA.

"Conducerea Ministerului Transporturilor va acţiona în consecinţă, în toate cazurile în parte, cu respectarea dispoziţiilor legale", mai informează comunicatul.

Fostul Hotel Restaurant Astoria din Bucureşti, care a aparţinut Societăţii Feroviare de Turism SFT CFR SA, a trecut în proprietatea unei societăţi private, la un preţ modic, prin procedura de executare silită iniţiată ca urmare a neachitării unor datorii.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), a anunţat în luna aprilie a acestui an că procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane din conducerea SFT CFR - Cosmin Adrian Udor, la data faptei director adjunct al Societăţii Feroviare de Turism (SFT) – CFR SA, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, Luminiţa Laura Gliga, la data faptelor director general al Societăţii Feroviare de Turism (SFT) – CFR SA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul şi Bogdan Dumitrache, la data faptei executor judecătoresc, pentru stabilire a unei valori diminuate cu ocazia executării silite.

Dumitrache Bogdan, în calitate de executor judecătoresc, a decis în 2007 să realizeze executarea silită, context în care a fost scos la licitaţie publică principalul activ al Societăţii Feroviare de Turism SFT CFR SA, respectiv Hotel Restaurant Astoria din Bucureşti. În cadrul executării silite, fără a solicita efectuarea unei expertize, Dumitrache, în calitate de executor judecătoresc, a stabilit că valoarea imobilului Hotel Restaurant Astoria (construcţie şi teren) este de 9 milioane lei. Aceasta, în condiţiile în care SFT CFR SA era numai proprietara hotelului, iar asupra terenului aferent deţinea doar un drept de folosinţă, proprietar asupra acestui teren fiind CNCFR SA.

Vânzarea la licitaţie a avut loc la data de 10 iunie 2008, iar o societate privată, singura participantă la licitaţie, a oferit suma de 9 milioane lei, adică preţul de pornire a licitaţiei, acesta fiind şi preţul la care a fost adjudecat hotelul Astoria şi terenul aferent.

Valoarea stabilită de Bogdan Dumitrache, de 9 milioane lei, a fost diminuată, cu intenţie, faţă de valoarea comercială reală a imobilului, respectiv 16.196.400 lei (hotel şi terenul aferent), arată DNA.

Prin procesul-verbal din data de 17 iulie 2008, executorul judecătoresc a procedat la distribuirea sumelor rezultate din vânzarea prin licitaţie publică.

După achitarea, din banii obţinuţi prin vânzarea Hotelului Astoria Bucureşti, a datoriilor către societatea de avocaţi, către direcţia de impozite şi ANAF, diferenţa de 7.015.408 lei a fost virată, prin ordin de plată, în contul Societăţii Feroviare de Turism SFT-CFR SA.

La data de 17 septembrie 2008, Luminiţa Gliga a dispus plata sumei de 7.015.408 lei către societatea privată care obţinuse hotelul, fără ca această sumă să fi fost datorată. Aceasta, deşi între Societatea Feroviară de Turism SFT-CFR SA şi societatea privată care şi-a adjudecat Hotelul Astoria nu existau relaţii contractuale,

Prejudiciul total în dauna Societăţii Feroviare de Turism - CFR SA se ridică la 9.840.826 lei (aproximativ 2.675.000 euro), sumă cu care societatea respectivă a comunicat că se constituie parte civilă, ea reprezentând prejudiciul produs prin diminuarea, cu intenţie, a valorii hotelului în procedura executării silite şi suma obţinută din vânzarea imobilului, pusă la dispoziţia societăţii private, fără ca aceasta să fi fost datorată, potrivit DNA.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor Gliga Luminiţa Laura şi Dumitrache Bogdan.

De asemenea, în cauză, s-a mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a popririi, asupra sumelor aflate în prezent sau care vor intra în mai multe conturi ce aparţin inculpatei Gliga Luminiţa Laura.

Etichete: CFR, hotel astoria, hotel astoria bucuresti, ministerul transporturilor

0/2 COMENTARII
moraceve_verogilda73@hotmail.com
17 dec 11:26
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, doamnă / doamnă

Sunt doamna GILDA Veronica Morales Acevedo, intru în contact cu tine să vă informez că eu sunt un cuvânt serios credincios de bună credință care oferă împrumuturi tuturor persoanelor care au nevoie gravă de a putea rambursa acest împrumut fără griji. Ofertele mele de împrumut au o durată cuprinsă între 01 și 25 de ani cu o rată de rambursare de 1% pe întreaga perioadă de rambursare.

 
Pentru mai multe informații, vă rugăm să mă contactați pe adresa mea de email: moraceve_verogilda73@hotmail.com

 
ATENȚIE: Nu te scuipa de creditori falsi pentru a-ți regreta, pentru că publică multe pe site-uri, ascunzându-se ca pe un împrumutător care te-a rupt. Vă mulțumesc pentru contactul cu mine și așteptând să vă citesc.
nica
16 dec 15:12
+0
VOTURI
-0
f.interesant. deci 2008 ? hmm! oare cine erau actionarii societatii private ? suma in cauza o fi fost " sponsorizata " mai apoi ? om vedea daca se va si finaliza procesul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE