Mugur Isărescu, detronat de pe PRIMUL LOC în TOPUL ÎNCREDERII, de Klaus IohannisDupă ani buni în care a dominatclasamentul încrederii în politicieni, Mugur Isărescu a fost detronat de către noul preşedinte ales al României, Klaus Iohannis. 

Mugur Isarescu, detronat de pe PRIMUL LOC in TOPUL INCREDERII, de Klaus Iohannis
Mugur Isărescu, detronat de pe PRIMUL LOC în TOPUL ÎNCREDERII, de Klaus Iohannis
Foto: ecnomica.net

Rezultatul alegerilor prezidenţiale a avut un impact pozitiv spectaculos asupra încrederii în Klaus Iohannis care domină clasamentul cu 60% încredere multă şi foarte multă, faţă de 35,2% la măsurătoarea din octombrie, informează Adevărul.ro.

De asemenea, spre deosebire de sondajele anterioare, Klaus Iohannis şi-a rezolvat complet micile probleme de notorietate, aflându-se în prezent la un indice de 99%.

Klaus Iohannis este urmat de Mugur Isărescu cu 45,7%, într-o uşoară creştere faţă de octombrie (42,6%).

Pe locul 3 coboară premierul Victor Ponta care acumulează 26,1% încredere multă şi foarte multă (comparativ cu 38,7% pe datele culese la începutul lunii octombrie).

Sorin Oprescu înregistrează de asemenea un recul. Ocupantul locului 4 înregistrează 23% încredere multă şi foarte multă (27,3% în octombrie) şi confirmă tendinţa descrescătoare instalată odată cu debutul toamnei.

 Succesul lui Klaus Iohannis propulsează puternic PNL – PDL, care câştigă 10 procente comparativ cu măsurătoarea din octombrie, dar nu afectează semnificativ scorul Alianţei PSD-UNPR-PC care pierde doar 3 procente. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, asocierea PNL-PDL ar obţine 41,7% din voturi – cei care exprimă o opţiune de vot clară (faţă de 31,8% în octombrie), urmată de Alianţa PSD-UNPR-PC cu 38,8% (41,9% în octombrie). Locul 3 este ocupat de Partidul Mişcarea Populară cu 5,6% (6,4% în octombrie), urmat de UDMR cu 5,1% (5,3% în octombrie). Restul partidelor măsurate nu ar trece pragul parlamentar de 5%.

Etichete: topul increderii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE