Multe localuri din Centrul Vechi funcţionează FĂRĂ AUTORIZAŢIE. Ce SOLUŢIE a găsit FireaPrimarul General al Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit miercuri la sediul PMB cu reprezentanţii HORA (Organizatia Patronala a hotelurilor si restaurantelor din Romania). Patronii din Centrul Vechi sunt nemulţumiţi de faptul că mulţi din agenții economici din Centrul Vechi funcționează fără autorizație, dintr-un motiv foarte simplu: pentru a obţine o autorizaţie de funcţionare, trebuie să se adreseze atât PMB, cât şi Primăriei sectorului 3. Pentru eliberarea unui singur aviz sunt cerute mai multe acte, iar formalităţile sunt extrem de greoaie.

Centrul Vechi
Centrul Vechi

Comerciantii din Centrul Vechi nu intra sub incidenta unei singure autoritati, pentru ca Centrul Vechi este considerat zona protejata si astfel se raporteaza atat la PMB, cat si la Primaria sectorului 3. Circuitul birocratic al actelor administrative blochează astfel activitatea comercială, reprezentantii HORA atragand atentia asupra unui exemplu elocvent: pentru o terasa de 14 m2, a fost nevoie de 5 luni pentru a obtine o autorizatie.

Gabriela Firea a sustinut necesitatea crearii unui Comitet de lucru format din reprezentantii Politiilor locale de la PMB si de la Primariile de sector, ai Directiilor juridice ale tuturor acestor institutii, dar si oficiali ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Primarul General a convenit, impreuna cu reprezentantii antreprenorilor din Centrul Vechi, ca acest Comitet de lucru sa ii prezinte la sfarsitul lunii septembrie solutiile juste pentru deblocarea hatisului birocratic al obtinerii unei autorizatii de functionare si de uniformizare a procedurii de autorizare.

"Centrul Vechi este una dintre cele mai importante atractii ale Capitalei. A venit momentul sa incetam cu birocratia, pentru a putea incepe, cu adevarat, sa ne ocupam de bunastarea orasului. Prin asta inteleg, in primul rand, ca Bucurestiul sa devina, in fiecare zi, un oras aproape de oameni si de nevoile lor, o Capitala care stie sa-si promoveze obiectivele turistice, si care, printr-o administratie eficienta, poate sa isi sporeasca veniturile tocmai din punerea in valoare a orasului!" a sustinut Gabriela Firea.

Etichete: autorizație de funcționare, autorizație de funcționare centrul vechi, Centrul vechi, Gabriela Firea, terase centrul vechi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE