Munţii Carpaţi, fotografiaţi din Bucureşti FOTO. În ce perioade putem admira munţii din CapitalăFotograful Andrei Bîrsan a fotografiat, în luna decembrie, munţii Carpaţi văzuţi din Bucureşti, de la etajul opt al unei clădiri din Pipera.

Fotografia a fost realizată de la etajul opt al clădirii Hermes Business Center, după cum a povestit Andrei Bîrsan, preşedintele asociaţiei "Bucureştiul Meu Drag", pentru B365.ro. Fotograful a reuşit să capteze, în imagini, Vârful Leaota, Vârful Costila şi Munţii Baiului, deşi se află la aproximativ 70 de kilometri distanţă de Bucureşti.

Alte fotografii cu munţii, vizibili din Capitală, au fost postate pe pagina de facebook Parcul Naţional Văcăreşti.

Conform geografilor, nu se întâmplă prea des ca munţii Carpaţi să fie vizibili din Capitală, însă acest lucru este posibil atunci când aerul este curat şi mai degrabă toamna sau iarna.

Mai precis, după cum a explicat Cornel Tudose, lector universitar la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii din Bucureşti, într-un articol publicat pe obiectiv.info în 2014, acest lucru se întâmplă din cauza atmosferei foarte rarefiate şi a razelor soarelui, care creează un efect de lupă care măreşte orizontul, aducând astfel munţii mai aproape.

"Fenomenul se petrece de obicei toamna şi iarna (...) Munţii se pot observa în special după răsăritul soarelui, dar şi în timpul zilei, în condiţiile unei evapotranspiraţii reduse, cauzată de temperaturile scăzute", a completat acesta.

În luna mai a anului trecut, şi fotograful Cristian Vasile, de la Bucureşti Optimist, a reuşit să fotografieze Munţii Carpaţi din Bucureşti, fotografiile sale devenind, în scurt timp, virale pe internet.

Etichete: andrei birsan, Munții Carpați, realitatea

0/10 COMENTARII
Laurentiu
18 Mar 17:43
+0
VOTURI
-0
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1284396504973392&set=pcb.1284400218306354&type=3&theater
Laurentiu
03 Jan 11:03
+0
VOTURI
-0
http://lapasprinlume.blogspot.ro/2017/01/muntii-carpati-vazuti-din-capitala-si.html
cora
23 Feb 11:47
+0
VOTURI
-0
Cautam operatori calculator pentru publicitate anunturi ,viitoare proprie afacere,persoane serioase, care sa aiba vointa si rabdare Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma de 12 lectii zilnice prin email, program part time sau full time de acasa, dupa preferinta,Cistig nelimitat. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice si ofera incheierea unui contract legal care sa va ofere siguranta dorita! INFO la email corina_nita2001@yahoo.com
Teodor
22 Feb 20:36
+0
VOTURI
-0
Ar vrea bucurestenii(si eu) sa vina muntii peste ei. Cam asa pare din foto 2 si 3. Am rezerve si pentru foto 1. Cam asa se vede incepand de la Campina. Daca vreti muntii aproape mergeti aproape de ei si nu mai visati!
Tavi
20 Feb 21:57
+0
VOTURI
-0
Si din berceni se vad muntii cand e senin si e aerul rarefiat. De la etajul 10 de vizavi de selgros i-am vazut de mai multe ori dimineata la 5-6-7
Littleangel
20 Feb 17:41
+0
VOTURI
-0
Prima poza este reala. Urmatoarele doua sint cel putin dubioase. Niciodata nu am vazut muntii asa de aproape..... si lucrez de multi ani la etajul 14 in zona pipera cu vedere exact la munti....
Laurentiu
20 Feb 11:17
+0
VOTURI
-0
Ai studiat ceva optica la fizica in liceu? Da, evident, era in programa, dar nu ai inteles (mai) nimic.
bgdspeed
20 Feb 10:46
+0
VOTURI
-0
ar trebui mentionat ca fotografiile sunt de fapt niste montaje foto de o calitate slaba tinand cont de exagerarea proportiilor si calitatea focalizarii din planul indepartat
Sergiu Anton
20 Feb 10:30
+0
VOTURI
-0
Eu stau in cartierul Militari, de cand ma stiu. Vedeam muntii si vara dimineata, undeva pana in orele pranzului. Vedeam muntii de pe maulul Lacului Morii ( Ciurel sau Dambovitia), de me malul din cartierul Militari. Avem o tara frumoasa. Am vazut muntii din Bucuresti, acum doua zile. Ce-i drept de la etajul 15 din cladirea SkyTower.
cititor
20 Feb 07:56
+0
VOTURI
-0
Cu cativa ani in urma, iarna, am vazut muntii de pe una din pasarelele de pe DN 1 din zona Baneasa. Auzisem ca se intampla ,dar nu credeam. Acum sunt convins de autenticitatea fotografiilor. tehnica de azi permite asemenea realiyzari.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h