Murg: Oprescu a construit bugetul cu inconştienţăDispute pe bugetul Primariei Capitalei
Dispute pe bugetul Primăriei Capitalei

Democrat-liberalii susţin că propunerea de buget a actualului primar general, Sorin Oprescu, venită mult după termenul limită de depunere, viza încasări cu 10% mai mari decât cele pe care Municipalitatea le-ar putea obţine ”în cel mai fericit caz”. Oficialii partidului de guvernământ îl acuză pe edilul-şef că alocă sume mai mari în buget către zonele pe care le coordonează, lăsând subfinanţate servicii esenţiale spre finele anului, când se termină banii, aşa cum s-a întâmplat în 2011, când RADET-ul şi RATB-ul au rămas fără bani pe sfârşit de an pentru că Oprescu a cheltuit toţi banii şi nu şi-a făcut încasările.

„E o politică a inconştienţei promovată de Primarul General. Iese de zeci, sute de ori să ţipe că nu are bani pentru plata căldurii şi apoi, când vine bugetul, nu alocă aceşti bani. De aceea s-a dublat datoria RADET către ELCEN, care a ajuns la 500 de milioane de euro. Deşi Consiliul General a alocat în decembrie bani către RATB, Oprescu nu a făcut plăţile şi iarna aceasta au fost autobuze care au circulat cu anvelope de vară. Niciodată de când sunt consilier general nu a existat o astfel de stare de fapt”, a declarat Murg.

PDL-iştii îl acuză pe primarul general că face cheltuieli fanteziste, dirijând banii către direcţiile pe care le coordonează. ”Aşa se face că Administraţia Străzilor are din nou cel mai mare buget, deşi oraşul arată ca după bombadament, iar Consiliul Concurenţei anchetează contracte suspecte de 347 de milioane de euro. Pe locul doi, ALPAB-ul propunea pentru 2012 nişte achiziţii de-a dreptul ştiinţifico-fantastice: „staţii IT mobile de 80.000 de lei, motocositoare pentru gazonul de pe Naţional Arena de 185.000 de lei, tractoraş care să tragă motocositoarea de alte 151.000 de lei, un utilaj de aerat gazonul de 123.000 de lei, însoţit şi el de un tractoraş de 237.000 de lei (aproape 55.000 de euro). Peste toate este însă softul de 383.000 de lei cerut de directorul ALPAB, Radu Popa”, a explicat Călin Murg. PDL nu menţionează însă că Alina Roman, numită director economic la Administraţia Străzilor de Adrian Videanu, pe când aceasta era secretar general la organizaţia de tineret a PDL, a încheiat contracte cu vechii prieteni portocalii, după cum B365.ro a prezentat anterior.

Democrat-liberalii mai spun că Municipalitatea propunea, în bugetul pe 2012, să cumpere un sistem de evidenţă a numărului gropilor din cimitirele bucureştene cu 1,3 milioane de euro, să dea 700.000 de lei pentru o machetă la monumentul de la Antim Ivireanu şi 840.000 de lei pentru decorarea Pasajului Latin.

”Toate acestea sunt cheltuieli extravagante în condiţiile în care Bucureştiul se confruntă cu reale probleme, lucru dovedit şi de scăderea rating-ului de către agenţia americană Standard&Poor’s. Pe de altă, pentru cea mai mare problemă a Capitalei – câinii maidanezi, întreaga sumă alocată este de 124.000 de euro, bani cu care nu se va putea finaliza adăpostul pentru câini. Se dovedeşte încă o dată că Sorin Oprescu nu vrea să rezolve această problemele, toate promisiunile privind construcţia de adăposturi pentru câinii comunitari fiind, de fapt, nişte mari minciuni”, mai precizează PDL.

Consilierul general Ionuţ Gâf Deac, cel care a acuzat Poliţia Locală că a făcut achiziţii aberante, a declarat, astăzi, că s-au semnat contracte ilegale prin care au fost angajaţi bodyguarzi privaţi ca să-i păzească pe bucureşteni şi să aplice amenzi. ”Nu există niciun temei legal pentru un asemenea contract, Direcţia Generală a Poliţiei Locale putând cel mult să fie prestator de servicii contra cost, nu beneficiar al acestora. Deci, toate contractele sunt ilegale. Cel mai grav lucru este că aceste contracte sunt înnoite anual şi produc efecte negative, bodyguarzii călare aplicând deja amenzi de 12 milioane de lei în cei trei ani de contract de până acum. Toţi banii sunt încasaţi ilegal, tocmai din cauza faptului că acel contract care stă în spatele acestor dispoziţii este, la rându-i, ilegal”, a declarat Gâf Deac.

Conform afirmaţiilor consilierului PDL, Sorin Oprescu a girat, aprobând contractele de achiziţie de la PLMB, această ilegalite, şi se face vinovat, în egală măsură, de situaţia creată, ca şi directorul Ion Ţincu, pe care edilul-şef l-ar fi ”protejat în permanenţă” fiindcă nu l-a demis la cererea democrat-liberalilor.

”Sorin Oprescu să răspundă în faţa legii că l-a împuternicit pe Ţincu să semneze un contract ilegal. Şeful Poliţiei Locale trebuie să fie demis de urgenţă din funcţia deţinută. ANRMAP-ul trebuie să se sesizeze în legătură cu achiziţiile aberante de la Poliţia Locală. De asemenea DNA-ul trebuie să vadă dacă semnarea acelui contract s-a făcut printr-un act de corupţie sau nu”, a punctat consilierul general.

VEZI AICI: Cum arată bugetul Capitalei în 2012, votat în absenţa edilului-şef şi a USL

Etichete: achiziţii, Bucureşti, buget, călin murg, consilier general, contract, ilegal, pdl, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, Primăria Capitalei, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
popalie
27 Mar 13:29
+0
VOTURI
-0

Cam de toate avem nevoie numai bani nu sunt!

Oprescu are dreptate .Pdl i-a bagat in campanie prin Radet si Ratb

ilie
26 Mar 21:51
+0
VOTURI
-0

Domnu` Oprescu , unde este Pasajul Pipera ? Dar reparatiile din Centrul Vechi ? Dar adaposturile de caini? Dar de ce e plin de gunoi si tigani in tot orasul? Nu meriti nici macar titulatura de domn , doctore hotoman ce esti!

Daniel Balaban
27 Mar 21:28
+0
VOTURI
-0

Pipera va fi inaugurat de Sorin Oprescu in Duminica Floriilor!Asta asa,sa le pice bine pedelistilor tai!

ionut
26 Mar 21:49
+0
VOTURI
-0

Mai bine il punem pe Dorel primar , sincer acum. Cred ca si unul cu 10 clase si ar face treaba mai buna decat Oprescu la Primarie !

horia
26 Mar 21:47
+0
VOTURI
-0

Sper ca o sa candideze Prigoana si sa si iasa primar , pentru ca avem nevoie de un om competent si care stie sa faca treaba cu orasul asta. !

Cristi Hangiu
27 Mar 21:27
+0
VOTURI
-0

Un primar medic,asta merita Bucurestiul,adica pe Sorin Oprescu!Ce sa caute un gunoier din Gherla la carma Bucurestiului?

gelu
26 Mar 21:43
+0
VOTURI
-0

Nu m-ar mira sa fie adevarat , adevarul este ca Oprescu are destule antecedente , a se vedea Stadionul National , pasajul Pipera si mai multe. Vai de noi daca il lasam pe asta inca 4 ani de acum incolo sa ne jefuiasca ! !

ficus
26 Mar 21:41
+0
VOTURI
-0

De cand e primar acest Oprescu , orasul asta s-a dus doar in jos si nicidecum in sus. NU lasati sa va ia ochii marile lui proiecte de autostrazi si tuneluri si mai stiu eu ce , tot din banii nostri sunt facute si tot apropiatilor lui o sa le dea contractele , stati fara grija.

florin
26 Mar 21:38
+0
VOTURI
-0

Jos cu Oprescu , jos cu hotia , jos cu talharii ! Toata sleatha de mafioti care s-au instaurat prin intermediul lui Oprescu sa infunde puscaria cu varf si indesat!

Cristi Novaceanu
27 Mar 21:26
+0
VOTURI
-0

Sorin Oprescu va mai sta pana prin 2024 la Primaria Generala!

eusebiu
26 Mar 21:35
+0
VOTURI
-0

Sunt convins ca populatia vede ce fel de om este Oprescu si nu il mai vrea primar inca 4 ani de acum acolo si sper ca dl. Prigoana sa castige alegerile , daca va candida!

eugen
26 Mar 20:55
+0
VOTURI
-0

Oprescu este un nesimtit !! De cand s-au terminat ninsorile , orasul asta a ajuns un maldar de gunoaie pe care nimeni nu vrea sa le curete!

dede
26 Mar 20:52
+0
VOTURI
-0

Oprescu este un primar de carton care nu este in stare sa aiba grija de orasul asta cum trebuie. Pe deasupra , mai e si chiulangiu. RUSINE MA !

silvia
26 Mar 20:35
+0
VOTURI
-0

ce pretentii sa mai avem de la oprescu asta, care nu face nimic, doar stie sa isi bage in buzunar, nimic altceva, abia asteptam sa scapam de el..

andreea
26 Mar 20:02
+0
VOTURI
-0

ce pretentii sa mai avem de la oprescu asta care nu face nimic, doar ne minte si ne fura...abia astept sa scapam de el,

Next
26 Mar 19:41
+0
VOTURI
-0

iar isi bate joc de banul public...Oprescu asta a devenit incet incet cancerul capitalei si trebuie inlaturat cat se mai poate salva ceva....

Boris
26 Mar 19:40
+0
VOTURI
-0

Capul rautatilor e Oprescu... aceste mici furtisaguri sunt minciuna pe langa ce a facut cu stadionul/gazonul pasajul Pipera, promisiunile facute cu privire la reabilitarea constructiilor din centrul vechi...etc

Razvan
26 Mar 19:40
+0
VOTURI
-0

Numai Oprescu putea sa faca asa ceva...cum a vazut ca e rost de furat a si trecut la fapte...

mimi
26 Mar 17:12
+0
VOTURI
-0

Ne-am saturat de oprescu asta, sa plece odata, ca numai ne fura si pentru noi nu face nimic, tot ce face este ilegal, nu este posibil asa ceva.

laura
26 Mar 16:36
+0
VOTURI
-0

era de asteptat ca oprescu sa faca treburile ilegal, ca doar asa ii place lui, nu face nimic legal, doar ii place sa ne fure, dar mai nasol este faptul ca este mana in mana cu cei de la politia locala, nu se poate asa ceva, oprescule ar cam fi cazul sa pleci.

dragos
26 Mar 16:14
+0
VOTURI
-0

Sa plece Oprescu !! Ziua in care el nu o sa mai fie primar o sa fie o zi foarte senina pentru toti bucurestenii care nu sunt orbiti de proiectele lui de 2 bani !

Serban Mocanu
27 Mar 21:25
+0
VOTURI
-0

Pai care proiecte?Nu tipa pedelacii ca Sorin Oprescu nu are proiecte?In mintile lor portocalii,trebuia ca Sorin Oprescu sa nu le termine?

dan
26 Mar 16:10
+0
VOTURI
-0

Sa vina oricine , sa nu mai fie Oprescu , asta e tot ce ne dorim !! Ne-am saturat de hotii , de proiecte fantastice si de zeci de milioane de euro aruncati pe apa sambetei

carmen
26 Mar 16:04
+0
VOTURI
-0

Mizerie , tigani , caini maidanezi. Asa arata o capitala eurpeana in ziua de azi ? Asa arata marea metropola Bucuresti sub conducerea lui Oprescu si s-a degradat in fiecare zi cand a fost asta primar !

claudiu
26 Mar 15:33
+0
VOTURI
-0

Cei care il vor vota pe Oprescu din nou isi merita soarta cu varf si indesat , din cauza lui a ajuns orasul asta in halul in care este acum. Sa traiti bine cu Oprescu !!

cristi
26 Mar 14:41
+0
VOTURI
-0

Orcine in momentul de fata e mai bun decat Oprescu , acest doctor mizerabil care ne-a furat pana n-a mai putut si vrea sa fure inca 4 ani de acum incolo !

bibi
26 Mar 14:38
+0
VOTURI
-0

Oprescu e mana in mana cu astia de la Politia Locala. Pai cum altfel explici asta + achizitiile de zeci de mii de euro nejustificate , a? Ne-am saturat de hoti , sa se duca toti la inchisoare !

adrian
26 Mar 12:57
+0
VOTURI
-0

Oprescu si gasca lui de mafioti au vandalizat Bucurestiul , ne-am saturat pana peste cap de el si de hotiile lui !

Ioana Alexandra Ghinda
26 Mar 14:09
+0
VOTURI
-0

Normal ca proiectul lui Oprescu nu este bun. Erau prea puutini bani pentru gaurile negre numite RATB si RADET.

adrian
26 Mar 12:57
+0
VOTURI
-0

Oprescu si gasca lui de mafioti au vandalizat Bucurestiul , ne-am saturat pana peste cap de el si de hotiile lui !

Sandu Vargatu
27 Mar 21:23
+0
VOTURI
-0

Sorin Oprescu este de departe cel mai bun primar al Bucurestiului,lucru greu de digerat de PDL si aliatii lor!

Tibi
25 Mar 18:22
+0
VOTURI
-0

Mare prost e pupincuristul asta PDL-ist de Murg !

Incredibil cat de libidinos si slugarnic poate sa fie un om !

Ti se face si scarba !

Viviana
25 Mar 18:03
+0
VOTURI
-0

Franarul-sef e interesat doar de finantarile care aduc bani la PDL si voturi. Rusine!

Vali Tudorancea
26 Mar 08:29
+0
VOTURI
-0

Nu credeam sa existe in Romania asa barbati slugarnici fata de o femeie:astia sunt pedelacii din Bucuresti,barbati fara coloana vertebrala si care gandesc cu tocurile Elenei Udrea!Campania electorala nu a inceput,dar atacurile la Sorin Oprescu s-au amplificat.In lipsa unui contracandidat cat de cat onorabil,PDL-ul incearca discreditarea lui Sorin Oprescu,doar,doar mai pierde cateva procente.Degeaba,nu tine!

popalie
26 Mar 15:21
+0
VOTURI
-0

Si oprescu asta nu e use de biserica dar omu e pus pe ciordeala decat sa faca ceva in bucuresti, a rupt la stadion, mai nou la gazon , si acum contractele cu politia locala ca nu avea cum sa nu stie , ca la politia locala sunt body guarzi si nu oameni instruiti pt a fi politisti si acum se vaita ca nu mai are bani sa dea la cei care merg cu ratb -ul .

Nicu Tanasa
27 Mar 21:20
+0
VOTURI
-0

Care franar sef,ca sunt doi:Murg sau vicele Raicu?Asta le e rostul ,trasat de sefa lor,Udrea!Sa-i puna piedici lui Sorin Oprescu!Mai e putin si vor pleca!Sorin Oprescu va ramane!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE