Mutu vrea să ia de la Firea bulevardul Iuliu Maniu. Accesul în București ar urma să fie reamenajatPrimarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, vrea să preia în administrare bulevardul Iuliu Maniu, poarta de acces în Capitală, pe care susține că dorește să o reamenajeze urbanistic. În prezent, Iuliu Maniu, una din cele mai aglomerate artere din București se confruntă cu o mare problemă de circulație, îndeosebi luni dimineață și vineri după-amiază când cresc mult valorile de trafic. Bulevardul este acum în administrarea Primăriei Capitalei. 

În şedinţa Consiliului Local al Sectorului 6 din 27 septembrie 2018 au fost aprobate o serie de proiecte de hotărâre foarte importante pentru comunitate, informează administrația locală într-un comunicat de presă. 

Conform sursei citate, consilierii locali au votat favorabil în cazul proiectelor de hotărâre care vizează construirea de grădinițe, spații pentru activitățile extracurriculare în unitățile de învățământ, dar și continuarea programului Școala după Școală, cel mai amplu program de acest tip din țară:

- actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea a trei corpuri de clădire cu destinația de grădiniță. Una dintre acestea va fi situată în Cartierul ANL Constantin Brâncuși, cea de-a doua în incinta Școlii "Sfinții Constantin și Elena" și a treia, în curtea Grădiniței nr. 274;
- actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru construire spații destinate activităților Școală după Școală (after school) în cinci unități de învățământ din sector, unde nevoia de spațiu este foarte mare. Este vorba despre Școlile Gimnaziale nr. 117, 156, 193, 197 și "Sfântul Andrei", situate în Cartierele Militari și Drumul Taberei.
- derularea și finanțarea, în anul școlar 2018-2019, din bugetul local al Sectorului 6 al Muncipiului București, a proiectului Școală după Școală, desfășurat de Administrația Școlilor Sector 6. Prin acest proiect, Primăria Sectorului 6 – singura administraţie din Bucureşti care susţine integral de la bugetul local costurile acestui Program – asigură mâncare caldă pentru un număr de 6.000 de elevi, zilnic.

De asemenea, a fost solicitată Consiliului General al Municipiului București transmiterea în administrarea Consiliului Local Sector 6 a bulevardului Iuliu Maniu, în vederea derulării lucrărilor de amenajare și reamenajare urbanistică.

Bulevardul Iuliu Maniu este unul dintre cele mai importante, dar și cele mai aglomerate bulevarde din Capitală. Artera din vestul Capitalei are o lungime de aprox. 7 kilometri și asigură legătura cu autostrada A1 și intrarea/ieșirea din București. 

Bulevardul este în același timp un coșmar pentru șoferi. Zi de zi, chiar și în weekend, când traficul este mai redus, pe Bd. Iuliu Maniu se circulă în coloană, iar șoferii pierd zeci de minute stând pe loc la semafor. Și asta pentru că deși artera și intersecțiile cu aceasta sunt semaforizate, nu există o corelare reală a acestora. Detalii, aici. 

Etichete: administrare iuliu maniu, Gabriel Mutu, Gabriela Firea, Iuliu Maniu, preluare bulevard iuliu maniu, Sectorul 6

0/2 COMENTARII
vlad
03 oct 11:22
+0
VOTURI
-0
Ce sa saboteze? Crezi ca ia bulevardul si se apuca sa faca parcari in spic? :)). O sa se apuce sa faca probabil ca Negoita pe Unirii, borduri, pergole, etc, etc. Chestii costisitoare, cu durata de viata scurta si care o sa aiba nevoie de intretineri continue.
Tache
03 oct 09:46
+0
VOTURI
-0
Astia i-si bat joc de noi! Pai nu se bate madam Firea cu caramida in piept, ca ea este capabila sa rezolve problema traficului in Bucuresti? Ba mai vrea si Centura! Ori primarul Mutu vrea sa o saboteze, la indicatiile lui Dragnea?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE