Muzeul "Antipa" oferă, de 1 Martie, acces gratuit femeilorMuzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" anunţă că, de 1 Martie, femeile pot vizita gratuit instituţia.

INTRARE GRATUITA la Muzeul Antipa, maine!
INTRARE GRATUITĂ la Muzeul Antipa, mâine!
Foto: eastconfort.com

În această perioadă, vizitatorii pot admira două expoziţii temporare care vorbesc despre trecut şi viitor.

"Un veac de zoologie" dezvăluie amintiri despre personalităţi marcante ale zoologiei româneşti din ultima sută de ani, care au influenţat viitorul acestei ştiinţe: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Băcescu, Nicolae Botnariuc precum şi Petre Mihai Bănărescu. Structurată în cinci secţiuni, expoziţia elogiază realizările ştiinţifice ale celor cinci savanţi prin expunerea de imagini inedite din viaţa acestora, de informaţii importante din biografia lor, de documente, cărţi sau alte lucrări importante publicate de către aceştia, precum şi a unor obiecte care au aparţinut celor cinci personalităţi.

Cea mai recentă expoziţie temporară este cea realizată de studenţii secţiei de grafică de la UNArte (clasa conf. univ. dr. Stela Lie), care au desenat de-a lungul timpului în cadrul Muzeului, folosind natura ca subiect. Lucrările lor sunt reunite într-o expoziţie care este organizată în două secţiuni. În biblioteca din Sala Cabinet Gr. Antipa sunt prezentate desene orginale, în timp ce în Sala Specii Sinantrope este prezentată o instalaţie formată din numeroase reproduceri de desene, la scară redusă, care sugerează complexitatea şi diversitatea naturii.

Vineri, între orele 10.00 - 18.00 (ultima intrare se face la ora 17.00) intrarea la muzeu este gratuită pentru doamne şi domnişoare.

Etichete: 1 martie, antipa, intrare gratuită, muzeu

0/1 COMENTARII
Alexandru
28 feb 21:07
+0
VOTURI
-0
Incredibil, in ce stil se amesteca aiurea valorile. 8 Martie este ziua femeii, dar hai sa facem si 1 Martie, si Dragobetele si S. Valentin, eventual si ziua barbatului. Practic, un baietel scolar care chiar s-ar bucura de muzeu trebuie sa plateasca bilet, dar o femeie in toata firea nu. Sunt curios, la Antipa este o femeie sexista si misandra ca si director? Feminism prost inteles...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE