Muzeul Naţional Bran rămâne deschis cel puţin până la sfârşitul anuluiMuzeul Național Bran va mai rămâne deschis, cel puțin până la sfârșitul acestui an, după ce la începutul anului Ministerul Culturii a decis închiderea acestuia, în luna august 2016, odată cu expirarea contractului de închiriere pe care ministerul îl are cu proprietarii Castelului Bran.

Muzeul National Bran ramane deschis cel putin pana la sfarsitul anului (Foto gandul.info)
Muzeul Naţional Bran rămâne deschis cel puţin până la sfârşitul anului (Foto gandul.info)

Amânarea închiderii Muzeului Național Bran s-a hotărât, miercuri, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Bran și la care au participat Mihai Ghyka, secretar de stat la Ministerul Culturii, Dragoș Neamu, consilierul ministrului Culturii, Adrian Gabor, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, dar și reprezentanți ai primăriei și ai comunității din Bran și angajații ai muzeului.

"S-a căzut de acord ca Muzeul Național Bran să mai primească o prelungire a contractului de închiriere dintre Ministerul Culturii și proprietarii Castelului Bran, până la sfârșitul acestui an, iar Ministerul Culturii, Consiliul Județean Brașov și Primăria Bran să găsească în această perioadă niște soluții viabile pentru protejarea Muzeului Național Bran. De asemenea, Secția de Etnografie Bran va trece în subordinea Consiliului Județean Brașov, fiind administrată de Muzeului de Etnografie Brașov. La discuțiile desfășurate miercuri la Bran, și Consiliul Județean Brașov a fost de acord că nu este bine să fie închis muzeul, mai ales că nu sunt pregătite niște soluții viabile pentru patrimoniul foarte valoros", a declarat directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, Nicolae Pepene, potrivit Agerpres.

El a adăugat că angajații Muzeului Național Bran vor rămâne în continuare în activitate, urmând ca Ministerul Culturii să plătească în continuare chiria către proprietarii castelului.

Etichete: castelul bran, deschis, muzeul national bran

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE