MUZEUL NAȚIONAL de ISTORIE va fi REABILITAT. Bucureștenii se vor putea plimba prin curtea interioară



O echipa de arhitecţi români a câştigat concursul pentru schimbarea la faţă a Muzeului de Istorie. Lucrările de reabilitare vor începe, cel mai devreme, peste doi ani. Iar la final, bucureştenii se vor putea plimba nestingheriţi prin curtea interioară a instituţiei, pentru că aceasta va fi deschisă permanent publicului.

Muzeul de Istorie
Muzeul de Istorie

Câştigătoarea concursului pentru schimbarea la faţă a Muzeului de Istorie este o echipă de arhitecţi din România care a propus ca instituţia să cedeze curtea interioară oraşului. Adică să o transforme într-un spaţiu deschis, care să-i atragă pe oameni să descopere mai mult din colecţii, scrie tvr.ro.

 

Însă vor mai trece ani buni până când planul va deveni realitate. Urmează negocieri cu proiectatul şi stabilirea constructorului. Dificilă va fi şi mutarea colecţiilor, pentru a putea începe lucrările. Nu se ştie încă unde vor fi duse acestea.

Reabilitarea Muzeului Naţional de Istorie va costa peste 100 de milioane de euro. O parte din bani ar putea veni de la Banca Europenă pentru Reconstrucţie. Concursul pentru schimbarea la faţă a Muzeului de Istorie a fost organizat de Ordinul Arhitecţilor din România. A atras, în total, 37 de proiecte, din care 19 din străinătate. De altfel, pe locul al 2-lea s-a clasat o firmă spaniolă.

Etichete: muzeu de istorie bucuresti, muzeul national de istorie, reabilitare muzeu de istorie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE