Muzeul Nicolae Minovici a fost RESTAURAT şi va fi REDESCHIS luna viitoare. Cum arată acum FOTOLucrările de consolidare şi restaurare de la vila Nicolae Minovici din Bucureşti au fost finalizate, iar muzeul va fi redeschis pe 18 mai. Puteţi vedea mai jos cum arată acum.

Muzeul Nicolae Minovici a fost RESTAURAT si va fi REDESCHIS luna viitoare GALERIE FOTO
Muzeul Nicolae Minovici a fost RESTAURAT şi va fi REDESCHIS luna viitoare GALERIE FOTO
Foto: Facebook Muzeul Nicolae Minovici

Muzeul recent restaurat va putea fi vizitat începând din 18 mai, când va fi inaugurată expoziţia temporată Istoria Medicinii în Bucureşti, anunţă reprezentanţii instutiţiei pe site.

Lucrările de restaurare au început în 2014 şi au costat 14.995.314 de lei (3,4 milioane de euro), dintre care 11.246.648,14 de lei fonduri nerambursabile, acordate prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Muzeul face parte, de altfel, din lista celor opt obiective pentru care Primăria Capitalei a obţinut finanţare europeană (Arcul de Triumf, Casa Cesianu, Muzeul Nicolae Minovici, Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu", spitalele "Victor Gomoiu" și "Foișor", lacurile Tei și Floreasca, pasajul de la Piața Sudului). Administraţia a pierdut însă 68% din fondurile primite pentru că nu a terminat la timp lucrările la şase din cele opt proiecte, fiind nevoită să le finalizeze cu 50 de milioane de euro din bugetul propriu.

Cum arată Muzeul Nicolae Minovici după restaurare:

Celălalt proiect finalizat la timp, din cele opt amintite mai sus, este Casa Cesianu. Puteţi vedea cum arată după restaurare AICI.

Anul trecut, în vară, Sorin Oprescu spunea că Administraţia vrea să facă în curtea muzeului Minovici şi un izvor cu apă termală.

"Încercăm să facem sondajele pentru apă termală, pentru a putea cu aceste sondaje să realizăm un izvor de apă termală, pe care vrem să-l folosim. Au fost făcute studii legate de existența apei termale acolo în urmă cu 50 de ani. Posibilitatea nu a fost exploatată. Este pentru prima dată în București când un muzeu va folosi o sursă regenerabilă de energie. Voi face "sâc" RADET-ului", declara primarul de atunci al Bucureştiului. 

A fost obtinut avizul de la AN Apele Romane, pentru a putea fi exploatat zăcământul natural, au fost executate foraje și au fost trimise probe pentru analizele apei de adâncime, însă ultimul stadiu cunoscut al demersului a fost de 10%, în iunie 2015.

♦♦♦

Muzeul Nicolae Minovici este primul muzeu bucureştean de artă populară. Deschis pentru public în 1906, a funcţionat ca muzeu particular mai întâi. Clădirea, situată pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, vizavi de Fântăna Mioriţa, este una dintre primele construcţii în stil neoromânesc din Bucureşti, fiind ridicată între anii 1905-1906.

Etichete: fonduri europene, lucrări, lucrari minovici, muzeul municipiului bucuresti, muzeul nicolae minovici

0/2 COMENTARII
elena
19 apr 12:50
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com
alex
19 apr 08:29
+0
VOTURI
-0
e o bijuterie si asta arata ca se poate numai sa se vrea. Asa ar trebui reabilitate toate cladirile de patrimoniu. Felicitari!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE