Național Arena, luată drept model de olandezi pentru un nou stadionReprezentantii clubului Feyenoord au fost in Romania pentru a primi informatii despre constructia National Arena si au decis sa copieze modelul bucurestean, informează ziare.com.

Meciul Steaua-Petrolul Ploiesti prilejuieste masuri speciale de ordine ale Politiei Capitalei
Meciul Steaua-Petrolul Ploiești prilejuiește măsuri speciale de ordine ale Poliției Capitalei

In pofida numeroaselor probleme cu gazonul, National Arena ramane un exemplu, prin prisma arhitecturii si a acusticii excelente, informează ziare.com.

Oficialii clubului Feyenoord Rotterdam au dezvaluit planurile pentru constructia noului stadion, marturisind ca s-au inspirat si de la National Arena.

"Ne-am uitat cu atentie peste tot in Europa. Ca inspiratie, ne-am folosit stadioanele Stelei (n.r. National Arena), al lui Schalke 04, Benfica si Arsenal", a declarat Eric Gudde, manager general al lui Feyenoord.

Odata cu constructia noului stadion, Feyenoord isi propune sa-si majoreze substantial bugetul anual cu ajutorul incasarilor generate de vanzarea biletelor. Clubul din Rotterdam are un buget de 35 de milioane de euro, dar se estimeaza ca acesta va depasi 60 de milioane de euro.

"Bugetul nostru va creste considerabil", a mai spus Gudde, care a anuntat ca noua arena va fi gata in 2018.

Costurile de constructie nu au fost, insa, facute publice de clubul olandez.

Anul trecut, si oficialii clubului Athletic Bilbao (Spania) au anuntat ca s-au inspirat din planurile National Arena pentru constructia noului stadion.

Etichete: Arena Naţională, Bucureşti, naţional arena, Stadion

0/1 COMENTARII
andrei
04 apr 17:04
+0
VOTURI
-0
Asta mi se pare un pic de gargara, din moment ce proiectul National Arena e copiat leit dupa Commerz-Bank arena din Germania.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE