NASA: Am găsit APĂ sărată pe MARTEDESCOPERIRE NASA PE MARTE.  NASA a anunțat astăzi că a găsit "cele mai solide dovezi" de până acum privind existența apei în stare lichidă pe MARTE. Există astfel posibilitatea să existe și viață pe Planeta Roșie. Reprezentanții NASA au anunțat că vor trimite oameni pentru a face noi cercetări.

DESCOPERIRE NASA PE MARTE. "În anumite situații, pe Marte există apă în stare lichidă ", au anunțat luni, reprezentanții NASA. 

Apa sarată ar curge pe suprafața planetei Marte în lunile de vară. NASA a ajuns la această concluzie după ce timp de 15 ani a studiat ciudatele linii desenate pe pantele planetei și a observat că aspectul acestora se modifică odată cu cel al anotimpurilor marțiene.

DESCOPERIRE NASA PE MARTE NASA va trimite oameni pe Marte pentru noi investigații.

DESCOPERIRE NASA PE MARTE Datele transmise de sateliţii operaţi de NASA arată o serie de elemente de relief, care apar pe versanţii marţieni, ce sunt asociate cu depozitele de sare. Astfel de depozite de sare ar putea să modifice punctele de îngheţare şi de evaporare ale apei în atmosfera rarefiată de pe Marte, păstrând apa respectivă în stare lichidă suficient de mult timp pentru ca aceasta să poată să curgă la nivelul scoarţei marţiene.

Astrofizicienii au emis de mult timp ipoteza că aceste urme care apar sezonier pe Marte ar putea fi formate de scurgeri alcătuite din soluţii sărate.

"Acest lucru, cred eu, ne dă un indiciu asupra zonelor în care ar trebui să privim mai cu atenţie", a spus Alfred McEwen, cercetător principal al High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE), în cadrul University of Arizona din Tucson şi co-autor al studiului, scrie Mediafax.

Întrebat dacă descoperirea anunţată azi e dovada de necontestat a prezenţei apei lichide pe Planeta Roşie, McEwan a declarat: "Aş spune aproape".

Etichete: apă, Marte, nasa

0/1 COMENTARII
Cris
28 sep 23:53
+0
VOTURI
-0
... vor trimite oameni pe Marte... Ha, ha, ha...

NASA nu mai efectueaza, de ani buni, zboruri cu navete proprii pe orbita, folosind pentru ISS navete inchiriate de la rusi dar... dar vor trimite oameni pe Marte. Probabil la Pastele Cailor... sau cand o termina Oprescu autostrada suspendata.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE