NATO mobilizează peste 2500 de militari în Marea Neagră, printre care și româniNATO va desfășura noi exerciții în Marea Neagră, la scurt timp după încheierea celor mai importante manevre de parașutiști NATO în România, la care vor participa militari americani, italieni, români și spanioli.

NATO mobilizeaza peste 2500 de militari in Marea Neagra, printre care si romani
NATO mobilizează peste 2500 de militari în Marea Neagră, printre care și români
Foto: navaltoday.com

Distrugătorul USS Donald Cook și un avion de tipul Lockheed P-3C Orion, capabile să transporte arme nucleare, vor participa la exercițiile NATO — Sea Breeze 2015—care încep luni în Marea Neagră.

Exercițiile Sea Breeze 2015 se vor finaliza în 12 septembrie și se vor întinde pe o zonă de 400 de kilometri lungime, în largul Ucrainei, potrivit AGERPRES.

Aproximativ 2.500 de militari au fost mobilizați pentru aceste exerciții — 1.000 americani, 500 de soldați din alte țări ale Alianței și ale partenerilor săi (Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, România, Republica Moldova, Marea Britanie, Suedia, Turcia) plus 1.000 de militari ucraineni. Astfel, peste 150 de echipamente vor fi angrenate în aceste aplicații — nave, submarine, elicoptere, avioane și vehicule.

'Sunt încrezător că acest exercițiu va duce, de asemenea, la schimburi personale valoroase între marinarii noștri, soldați, aviatori și pușcați marini, ceea ce va duce la legături mai puternice și la unitate în această regiune', a declarat comandantul Flotei a 6-a a SUA, viceamiralul James Foggo, pentru publicația Naval-technology.com.

Etichete: exercitii militare, marea neagra, militari romani, NATO, Sea Breeze 2015

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE