Neculai Onţanu, suspendat din funcţia de primar. Cine îl înlocuieştePrimarul arestat al Sectorului 2, Neculai Onţanu a fost suspendat din funcţie, vineri, ca urmare a deciziei magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti de a îl aresta preventiv pentru 30 de zile.

 

Neculai Ontanu
Neculai Onţanu

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zilePrefectul Capitalei a emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului de primar al sectorului 2 al lui Neculai Onțanu.

''Privitor la cazul Neculai Onțanu, primarul sectorului 2 al municipiului București, Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală, a comunicat, prin fax, Instituției Prefectului Municipiului București (...) faptul că, prin încheierea din Camera de Consiliu din data de 25.03.2016, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel București Secția a II-a Penală, s-a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ — DNA și s-a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile a inculpatului Neculai Onțanu, începând cu data încarcerării'', se precizează într-un comunicat al Prefecturii.

Prefectura precizează că, potrivit legii, a fost emis ordinul prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar al sectorului 2 al lui Neculai Onțanu și i-a fost comunicat edilului. Atribuțiile de primar al sectorului 2 vor fi exercitate de viceprimar.

''Prefectul municipiului București a transmis prin fax, în aceeași zi, Consiliului local al sectorului 2, ordinul de constatare a suspendării de drept a mandatului primarului sectorului 2, aducând la cunoștința acestei autorități deliberative că în baza aceluiași text de lege, pe întreaga perioadă a suspendării, atribuțiile primarului vor fi exercitate de către viceprimarul sectorului 2'', se mai arată în comunicat.

"De obicei alte instanţe transmiteau abia la ultima sentinţa, decizia, magistraţii Curţii de Apel ne-au informat azi, iar potrivit legii a trebuit să-l suspend din funcţie" a declarat prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, pentru MEDIAFAX.

Atribuţiile primarului suspendat "au fost preluate automat de viceprimarul Mihai Mugur Toader", a mai explicat prefectul.

Etichete: Neculai Onţanu, Neculai Ontanu arestat, neculai Ontanu suspendat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE