UPDATE: Salariile profesorilor, majorate cu 15% din decembrieUPDATE: Negocierile pentru salariile profesorilor s-au încheiat luni. În urma negocierilor, dascălii au obţinut o mărire de 15%, aşa cum voiau, dar de la 1 decembrie, dată pe care o propunea Guvernul.

Negocieri la Guvern, luni, pe tema salariilor profesorilor. Dascalii cer majorari salariale
Negocieri la Guvern, luni, pe tema salariilor profesorilor. Dascălii cer majorări salariale
Foto: botosaninecenzurat.ro

"A fost acceptată solicitarea ca în educaţie, după ce s-au acordat 10% pentru personalul didactic şi 12% pentru personalul nedidactic, să se acorde de la 1 decembrie 15% pentru tot personalul. În acest fel se ajunge la o creştere medie în jur de 26,7%. Efortul bugetar este de 1,7 miliarde de lei pentru cei 304.000 angajaţi din educaţie. În total peste 304.000 de persoane vor beneficia de aceste majorări salariale. În 2015 s-au acordat creşteri salariale de 10% prevăzute pentru 2016, la care s-au adăugat încă 5%. De asemenea, printr-o OUG ce va fi aprobată în octombrie, se discută separat pe legea salarizării în sectorul bugetar. Asta s-a putut realiza în 2015. La anul vom trăi şi vom vedea", a declarat, luni, ministrul Educaţiei Sorin Mihai Cîmpeanu.

În ceea ce priveşte legea salarizării în sectorul bugetar, premierul Victor Ponta a anunţat că mai trebuie purtate discuţii. "Să încadrezi 1,2 milioane de oameni într-o singură lege nu e simplu deloc. E o lege mult prea importantă şi trebuie măsurată de 1,2 miloane de ori, pentru că fiecare om e important. Termenul bugetar a devenit un fel de insultă din 2010, dar vorbim de medici, profesori, poliţişti, demnitari, care asigură funcţionarea acestei ţări", a spus Ponta. 

Premierul Victor Ponta şi ministrul educaţiei Sorin Cîmpeanu s-au întâlnit la Guvern cu sindicaliştii şi au negociat, începând cu ora 14.00, calendarul majorărilor salariale.

Dascălii cereau Executivului o mărire cu 15% a salariilor actuale, de la 1 noiembrie, însă Guvernul era dispus iniţial să mai adauge la salariile profesorilor doar 10%, începând cu 1 decembrie. Asta după ce salariile din învăţământ au crescut anul acesta în două tranşe, a câte 5% fiecare.

Cerinţele profesorilor au venit pe fondul majorărilor salariale din sănătate, unde veniturile au crescut cu 25% din această lună, notează Romaniatv.net.

Etichete: crestere salarii profesori, cresteri salarii profesori, majorare salarii profesori, salarii profesori

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE