Noua ordonanță de SALARIZARE A BUGETARILOR blochează o parte din sporuri şi indemnizațiiUPDATE Premierul Dacian Cioloş şi sindicatele se întâlnesc vineri pentru a negocieri pe Legea salarizării bugetarilor. La discuţii va participa si noul ministrul al Muncii, Dragoş Pîslaru. Între timp, noua ordonanță privind salarizarea bugetarilor, pregătită de Guvern sub coordonarea proaspătului ministru al Muncii, va include indexări în trepte care vor acoperi doar o parte a grilei de salarizare, începând cu salariul minim de 1.250 de lei, programat să urce la acestă cifră în luna mai, și până la un nivel de sustenabilitate bugetară care va fi definit prin calcule, va îngheța sporurile, indemnizațiile, compensațiile și celelalte elemente ale sistemului de salarizare și va bloca la nivelul din iulie 7 categorii de plăți sociale, au declarat pentru Profit.ro surse din Guvern.

Negocieri pe Legea salarizarii bugetarilor intre Ciolos si sindicate, vineri (Foto antena3.ro)
Negocieri pe Legea salarizării bugetarilor între Cioloş şi sindicate, vineri (Foto antena3.ro)

UPDATE Inechitățile rămase vor fi rezolvate până în 2020-2021.

Cele 7 categorii de plăți sociale pe care Guvernul vrea să le blocheze la nivelul din iulie 2016 - având în vedere că ordonanța de urgență pregătită de Executiv, denumită "corecții aduse la salarizarea personalului personalului plătit din fonduri publice", va fi aplicată din august, cu primele plăți în septembrie - sunt:

1) Indemnizațiile, compensațiile, primele și alte drepturi acordate personalului militar, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare

2) Pensiile de serviciu (pentru funcționari publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic și consular al României, judecători și procurori, militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare)

3) Indemnizațiile consilierilor locali și consilierilor județeni

4) Indemnizația de limită de vârstă pentru deputați și senatori

5) Suma lunară forfetară acordată deputaților și senatorilor

6) Diurna deputaților și senatorilor

7) Indemnizațiile de pensionare, scrie profit.ro. 

Vor fi păstrate clasele de salarizare prevăzute în Legea-cadru 284/2010, precum și actuala încadrare a personalului pe clase de salarizare.

Sporurile, indemnizațiile, compensațiile și celelalte elemente ale sistemului de salarizare vor fi menținte în cuantumul avut la nivelul lunii iulie 2016 și nu vor fi determinate prin aplicarea procentului prevăzut în Legea 284/2010 la salariul de bază.

În urmă cu câteva zile, la numirea sa în funcţie, noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, declara că nu exclude în continuare o ordonanţă de urgenţă pentru majorarea salariilor foarte mici, măsură care să poată fi aplicată din vară.

Ministrul Muncii a făcut precizări legate de salariile românilor, explicând că acestea nu vor fi tăiate şi că, pentru moment, se va concentra asupra celor mai mici salarii, care trebuiesc crescute.

"Acum ne concentrăm pe cei cu venituri foarte mici, primul exerciţiu e concentrat pe prima parte a piramidei, pe bază. În prima variantă, se mişca, e adevărat, toată piramida, dar cu foarte puţin...Ceilalţi vor fi avuţi în vedere în proiectul de lege, care va intra în vigoare din 2018.

Cei cu salarii în zona medie vor vedea că vor stagna, un an şi jumătate, în timp ce cei cu salarii mici vor veni din urmă. E vorba de solidaritate. Plecăm cu cei care sunt cei mai în nevoie. În educaţie ne uităm la învăţători, în sistemul sanitar ne uităm la brancardieri şi infirmiere.

Întâi se modifică principiile. Apoi se modifică procesul. Lucrăm cot la cot, am avut întâlniri informale cu toate confederaţiile sindicale, i-am rugat să îmi ofere ajutor şi au acceptat.'', a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, citat de realitatea.net. 

Etichete: ciolos, indemnizatii blocate, Legea Salarizarii Bugetarilor, negocieri, ordonanta salarizare bugetari, sporuri blocate, vineri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE