Negocierile pe tema GREVEI de la Romatsa, în desfășurare. ASTĂZI se decide dacă se renunță la grevăUPDATE 14:45: Greva ar putea fi evitată în proporție de 90-95%, în condițiile în care cele două parți care participă la negocieri au decis să reducă posturile de conducere, potrivit Realitatea TV.

Controlorii de trafic de la Romatsa au anunţat că vor organiza grevă generală începând cu data de 1 septembrie, de la ora 11. Între timp, sindicatele şi patronatul Romatsa au avut mai multe întâlniri, astfel că, în urma negocierilor, greva anunţată peste două zile ar putea fi anulată. Luni, la ora 11, negocierile sunt încă în curs. 

Negocierile pe tema GREVEI de la Romatsa, in desfasurare. ASTAZI se decide daca se renunta la greva
Negocierile pe tema GREVEI de la Romatsa, în desfășurare. ASTĂZI se decide dacă se renunță la grevă
Foto: nineoclock.ro

Negocierile au continuat și duminică. Cu toate acestea, reprezentanții sindicali și cei ai companiei nu au ajuns la un acord, astfel că negocierile continuă și luni.

"În cursul zilei de 29 august la sediul ROMATSA au continuat negocierile între patronat şi sindicat pentru finalizarea noului contract colectiv de muncă şi pentru a stinge conflictul care a generat declararea grevei generale anunţată pentru data de 1 septembrie. Au fost analizate majoritatea revendicărilor, existand un consens asupra acestora din partea comisiilor de negociere. Negocierile continuă şi astăzi, disponibilitatea ambelor părţi creand premizele pentru găsirea soluţiilor şi pentru rezolvarea divergenţelor existente, astfel încât ROMATSA să asigure în continuare, în condiţii normale operaţionale şi tehnice, serviciile de trafic aerian", a anunţat ROMATSA, printr-un comunicat.

Ameninţat cu greva generală şi supus unor presiuni din partea sindicaliştilor, Ion Aurel Stanciu , directorul general al ROMATSA, a demisionat. Sindicaliştii au anunţat că, marţi, 1 septembrie 2015, va avea loc o grevă generală a controlorilor de trafic, astfel că două treimi din zboruri ar putea fi ţinute la sol. Duminică, sindicaliştii şi patronatul Romatsa au reluat negocierile.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a cerut vineri sindicatelor ROMATSA, după demisia directorului general, să renunţe la greva generală programată pentru 1 septembrie, apreciind că protestul este inutil şi afectează activitatea din domeniul aerian şi "confortul cetăţeanului".

Sindicaliştii ROMATSA au negociat și sâmbătă semnarea contractului colectiv de muncă

O nouă rundă de negocieri a avut loc, sâmbătă, între sindicaliştii de la ROMATSA şi reprezentanţii Consiliului de Administraţie şi ai Ministerului Transporturilor.

Etichete: greva romatsa, Ion Aurel Stanciu, proteste romatsa, ROMATSA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE