Negoiță, amendat cu aproape 50.000 euro pentru kitsch-ul de pe Bd. UniriiAdministrația Domeniului Public Sector 3 (ADPB), dar și alte două firme contractate de Primăria Sectorului 3 au primit șase sancțiuni contravenționale pentru lucrările de amenajare de pe Bd. Unirii. Mai mult, ADPB, la care Primăria condusă de Robert Negoiță deține 97% din acțiuni, are de plătit amenzi în valoare de 210.000 lei (47.000 euro), pentru nerespectarea normelor de protecție a mediului și a spațiilor verzi în executarea lucrărilor de pe Bd. Unirii. Încă de anul trecut, Primăria Sectorului 3 a început lucrările de amenajare a trotuarelor de pe Bd. Unirii, micșorând spațiul verde. Au fost instalate pergole multicolore, pietre de marmură neagră și luminițe multicolore. În urma amenzilor, însă, Primăria condusă de Negoiță nu a readus spațiul la starea inițială.

Lucrările de amenajare de pe Bd. Unirii, realizate de Primăria Sectorului 3, au atras nu doar criticile bucureștenilor, dar și sancțiuni. Astfel, ADPB SA, firma de management a activității Primăriei Sectorului 3, la care Primăria Sectorului 3 deține 97% din acțiuni, a primit patru sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației în vigoare, în cuantum total de 210.000 lei (aprox. 47.600 euro). Alte două sancțiuni au fost aplicate unor firme private, contractate de Primăria Sectorului 3 pentru executarea lucrărilor de pe același bulevard. În cazul firmei SC VIGOHOTEL INVEST SRL, sancționată în aprilie 2014, s-a cerut chiar executarea silită.

"Pentru lucrările de amenajare şi reabilitare spaţiu verde de aliniament şi protecţie precum şi separarea fluxurilor pentru circulaţia auto şi pietonală de pe Bd. Unirii, în perioada 2013 - 2014, politistii locali din cadrul Directiei de Control a Primariei Municipiului Bucuresti au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale societăţilor care au fost contractate de către Primăria Sectorului 3, în vederea executării lucrărilor, după cum urmează:

- în data de 25.07.2013, A.D.P.B. S. A. a primit 2 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor HCGMB 304/2009 privind normele de protecţie a spaţiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucureşti în cuantum de 10.000 lei în două locaţii diferite situate în zona Bd. Unirii, respectiv P-ţa Alba
Iulia;

- în data de 22.10.2013, A.D.P.B. S.A. a primit 2 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecţia mediului în cuantum de 200.000 lei în două locaţii diferite situate în zona bd. Unirii, respectiv P-ţa Alba Iulia pentru neducerea la îndeplinire a măsurilor
complementare dispuse prin procese verbale de control si sanctionare a contraventiilor aplicate.

- în data de 07.04.2014, SC DELTA ACM 93 SRL în calitate de executant al lucrărilor de amenajare a parcărilor şi trotuarelor din zona bd. Unirii a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor HCGMB 205/2009 privind aprobarea Brevetului Verde pentru execuţia lucrărilor de construcţii pe teritoriul Municipiului Bucureşti;

- în data de 10.04.2014, SC VIGOHOTEL INVEST SRL în calitate de executant al lucrărilor de amenajare a spaţiilor verzi şi trotuarelor din zona bd. Unirii a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor HCGMB 205/2009 privind aprobarea Brevetului Verde pentru execuţia lucrărilor de construcţii pe teritoriul Municipiului Bucureşti; - trimis la executare silită la Primăria Municipiului Ploieşti unde îşi are sediul social agentul economic în cauză", au precizat pentru B365.ro reprezentanții Primăriei Capitalei.

Administrația Domeniului Public Sector 3 a contestat în instanță sancțiunile primite

Tot reprezentanții municipalității mai spun că  "primele doua sancţiuni contravenţionale aplicate SC ADMINISTRAREA DOMENIULUI PUBLIC BUCUREȘTI A.D.P.B. SA, conform prevederilor HCGMB nr. 304/2009, prevedeau ca măsură complementară desfiinţarea lucrărilor executate şireaducerea terenului la starea iniţială prin plantarea de gazon pe spaţiile respective. Având în vedere faptul că SC A.D.P.B. SA nu a dus la îndeplinire măsurile complementare dispuse, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a trimis Somaţii către SC A.D.P.B. SA, tocmai în vederea conformării la măsurile dispuse. Având în vedere că nu au fost respectaţi nici termenii prevăzuţi in Somaţii, în data de 22.10.2013, SC A.D.P.B. SA a primit 2 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecţia mediului, în cuantum de 200.000 lei, tocmai pentru nerespectarea dispoziţiilor organelor de control cu atribuţii pe protecţia mediului".

ADPB refuză însă să plătească amenzile. Astfel, toate cele 4 procese verbale de sancţiune au fost contestate la Judecătoria Sectorului 3, iar până la soluţionarea cauzei în instanţă Primăria Capitalei nu mai poate aplica alte sancţiuni. 

Lucrările de pe Bd. Unirii au fost executate în baza a trei autorizații de construcție emise de Primăria Sectorului 3 în noiembrie 2013 și decembrie 2013. 

Pergole galbene, roz și mov, pietre de marmură neagră și luminițe multicolore pe Bd. Unirii

Primăria Sectorului 3 a demarat în 2013 lucrările de reamenajare a Bd. Unirii. Lucrările au inclus înlocuirea pavajelor de pe trotuar cu plăci de marmură, amenajarea unor locuri de parcare, dar și instalarea unor pergole multicolore (roz, mov, galbene) în apropierea Pieței Alba Iulia. (Detalii, AICI). Lângă pergole,  în fața stației RATB Lucian Blaga au fost amplasate și niște pietre de marmură, de culoare neagră, asemănătoare celor folosite la morminte. Iar toate aceste amenajări au fost completate cu un sistem de iluminat multicolor, montat în pavajul de pe trotuar. 

Ultima minune adusă pe Bd. Unirii de primăria condusă de Robert Negoiță a fost statuia unui unicorn alb, mascul- dacă ne luăm după organele reprezentate în statuie (cu toate că vorbim de un animal mitic, despre al cărui mod de înmulțire nu se știu prea multe). 

Unicornul bucureștean a apărut pe Bulevardul Unirii încă de la debutul evenimentului „555 de minute de cultură", prilej cu care a fost inaugurat Bulevardul Artelor.

Noi pergole și jardiniere cu bandă LED pe Bd. Unirii. Costul: 8 milioane de euro

Lucrările de reamenajare de pe Bd. Unirii sunt departe de a fi terminate. Primarul Sectorului 3 a cerut Consiliului Local să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru noi lucrări de amenajare pe Bld. Unirii, proiectul fiind prezentat sub denumirea "Valorificarea spațiului urban din zona B-dul Unirii în vederea creșterii atractivității". În ședința extraordinară din 20 octombrie, consilierii locali din sectorul 3 au aprobat acest proiect cu 23 voturi pentru, 4 împotrivă (grupul PDL) și o abținere.

Modernizarea Bulevardului Unirii constă în crearea unei bariere de flori, arbuști și pomi, modernizarea spațiilor verzi, inclusiv cu instalarea de sisteme automate de irigare. Zona pietonală se va modeniza prin refacerea pavajului cu granit antiderapant, prin schimbarea bordurilor și a stâlpilor de blocare a accesului auto.

În plus, în cele opt milioane de euro este inclusă și montarea de noi pergole și de jardiniere din granit masiv cu bandă de leduri.

În zona Magazinului Unirea și Tribunalului București se vor monta "elemente decorative urbane ce vor aduce un plus de identitate locului totodată constituind repere atât vizuale cât și spațiale". Nota de plată - 8.080.571,24 euro (în hotărârea pregătită pentru ședința din 16.10.2014) și 8.090.733,22 euro, inclusiv TVA (în hotărârea aprobată de consilierii locali în data de 20 octombrie). (Mai multe despre aceste proiect aici).

 

 

Etichete: Bulevardul Unirii, pergole, Primăria Sectorului 3, realitatea, robert negoita, unicorn, Unirii

0/12 COMENTARII
MirkaTync
20 iul 16:46
+0
VOTURI
-0
Peels help to eliminate from the greater part age amendments of the skin cover. operations effective at any age, shown for skin layer of any type. After non-traumatic peeling disappear minor wrinkles, skin area becomes young, without wrinkles. Adaptation – 3 days. an Average peeling beautifully copes wrinkles (expression, age, affects little scars, eliminates spots.
Adaptation – 7 days. Deep peeling doing in the beauty medical facilities. This is very efficient procedure, but requires long term adaptation – about four weeks.
chemical peel results
STEWBard
27 iun 03:38
+0
VOTURI
-0
There are different ways to fry tomatoes, but each of them will require the hostess to spend row hours in the kitchen, so this yavstvo is usually better correct prepare on weekends or for special occasions. When tomatoes are roasted, they get a deep taste and are combined with seafood, antipasto and other roasted vegetables. Moreover, they are perfectly suitable for use in the baking industry, in making bread or cake with custard.
http://stewedtomatoes.top/
MarfaNurb
20 dec 05:13
+0
VOTURI
-0
Update face, pulling wrinkles without jabs and procedures is available to everyone. Chemical elements remove components of old cells. Epidermis quickly is updated. A face without wrinkles and signs of acne. Significant improvement of the external appearance of the skin. Rejuvenation, lifting, removal wrinkles are guaranteed.
Apply chemical peeling started by German workers in the 19th century. Since then, innocuousness procedures increased several times. Effect can get and household conditions. Skin becomes smooth and light, without wrinkles, redness.
chemical peel before and after photos
Mihai
07 dec 19:01
+0
VOTURI
-0
Toate aceste amenzi ar trebui platite de toti cei care au aprobat astfel de proiecte si nu de catre cetatenii sectorului 3. Acest nenorocit de primar are bani destui ca sa suporte toate amenzile, si, mai ales, sa darame zidul si sa refaca tot ce a strict pe bd. Unirii si sa il faca asa cum a fost?? Credeti ca se poate sau nu? Comunistii care au aprobat tot felul de proiecte inutile ar trebui sa le fie rusine, dar ei nu au rusine, nu le pasa decat de buzunarul lor, sa ia cat mai multi bani de la firmele pe care le conduc. Rusine tuturor oamenilor din sectorul 3 care l-au votat pe acest comunist-primar, ar trebui sa fie bagat la puscarie si, dupa aceea, sa vina si sa refaca tot ce a stricat....Astept sa vad si alte comentarii.
Cris
22 oct 16:22
+0
VOTURI
-0
Petre Eduard, „veziți-vă”???
Ar trebui să fie ilegal să-ți dai cu părerea dacă nu știi să vorbești / scrii ca lumea.
Tu locuiești pe bulevardul Unirii din 1996? Uau! Îmi dau seama cam care-i nivelul de cultură al locatarilor din zona aia. Ia zi-mi, cum te-ai aranjat de o locuință în zona aia, destul de scumpă, de altfel? Ai făcut și tu „afaceri”? Retrocedări, v
bogdan
22 oct 15:37
+0
VOTURI
-0
Pentru ca va pricepeti, ce masuri putem lua si Dvs si noi?
Joe
22 oct 14:56
+0
VOTURI
-0
Care e rolul pergolelor? Montate prin coronamentul copacilor, nu numai ca arata ciudat, dar si deranjeaza dezvoltareea copacilor.
Atata vreme cat copiii si batranii mor de foame in Moldova si in Oltenia, cat profesorii si medicii au salarii de batjocura, iar majoritatea pensionarilor traiesc in saracie, e imoral sa cheltui bani pe asa ceva.
Si este imoral sa distrugi spatiu verde in centrul orasului.
Toata aceasta fuga dupa "modernitate" are un singur scop: scurgerea banilor publici in buzunarele alesilor prin intermediul firmelor clientilor politici.
Mihai
22 oct 14:43
+0
VOTURI
-0
locuiesc pe bd. Unirii din 1992. Niciodata nu a avut o imagine mai deplorabila decat noua fata prin care negoita isi rezolva comisionele si interesele personale. Lucrez in urbanism si am zilnic contact cu persoane din domeniu meu, arhitecti si pesagisti iar parerile in legatura cu acest proiect sunt unanime . O bataie de joc - la adresa sanatatii , bunului simt . Pe santier nu se respecta nici cele mai elementare norme de protectie a muncii, radacinle copacilor se betoneaza iar ulterior se mascheaza cu un stat superficial de pamant. Sunt tone de moloz stranse in mijlocul strazii, praf.
Bulevarduls-a transformnat intr-o imensa parcare cu concurenta autoritatilor mafiote.
Sedintele de consiliu in care se iau aceste decizii nu se anunta public . Primaria este lipsita de orice transparenta a procesului decizional. Robert Negoita este cea mai mare mizerie de om care a putut-o naste PSD ul pentru sectorul 3.
vlad
22 oct 14:15
+0
VOTURI
-0
Wow, nu asta e problema daca arata bine sau nu bulevardul... e clar ca e mai bine. Insa nu avea dreptul sa o faca fara un proiect serios, aprobat de primaria generala. Nu are asa ceva.... stii cati copaci a taiat si cati o sa moara in anii urmatori pentru ca nu au de unde sa-si ia apa??? Oricum, din punctul meu de vedere primordial in toate lucrarile publice ar trebui sa fie anduranta. Cat de rezistente sunt lucrarile astea? Si sincer.... nu sunt absolut deloc. O sa vezi cum trotuarele o sa se faca praf in cativa ani, daca iese o piatra, se duc toate celelalte daca nu le remediezi imediat.... e ridicol ce s-a facut. Sincer, in momentul in care construiesti ceva fara permis si persisti in greseala, ar trebui sa faci inchisoare.... nu stiu de ce nu i se deschide ancheta penala lui Negoita personal
Petre Eduard
22 oct 13:53
+0
VOTURI
-0
Felicitari primarului sectorului 3 ptr realizarile facute pe Bulvardul Unirii unde si eu am buletin sis f multumit de ceea ce a realizat pe acest minunat bulevard.Arata f bine pergolele color da viata acestui oras gri si trist , imi place enorm noile leduri noaptea cand ma plimb da si noul spatiu verde amenajat , seama a bulevard european de ultima generatie.Din pacate romanii sunt oameni rai si invidiosi iar cei ce il jignesc pe dnul primar sunt gelosi pe noi cei din sect3 ca avem cu ce ne mandri in comparatie cu alte sectoare mai prost ingrijite :) Rugamintea mea e sa va cereti scuze dnului primar al sectorului 3 si fiecare sa isi vada de cartierul sau iar daca are drum prin Bulevardu Unirii sa aduca cuvinte de lauda bulevardului si modului cum a avut grija de el :) Da din pacate suntem invidiosi , rai ca popor si ceea ce se face bun e distrus de unii ca voi ce nu stiu cei ala bulevard european ! Eu va felicit dnule primar si imi doresc sa vad si alte realizari de acest gen in sectorul 3 , succes si nu luati in seama oamenii rai si acest popor de analfabeti si prost crescuti :) Romanui e sarac da rau de gura , veziti-va de casa voastra si lasati Primaria Sect3 sa-si faca treaba !!! Il salut cu mult respect si-i multumesc primarului Negoita pentru reabilitarea Bulevardului Unirii , bulevard unde si locuiesc din 1996.O zi buna si aveti grija ce jigniri aduceti primarului ca voi nici de atat nu sunteti in stare ca natie de oameni rai si inculti !
ggg
22 oct 13:09
+0
VOTURI
-0
trist este ca pentru plata acestor sanctiuni banii sunt luati tot din cei ai cetatenilor. Ar trebui sa plateasca ce i ce au aprobat/verificat lucrarile din buzunarul lor.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE