Primarul Negoiță își face echipă de "turnători"Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, îşi face echipă de "turnători" pentru a supraveghea în permanență cetățenii din sector. Sub titulatura Grupul Consilierilor Civici, "turnătorii" lui Negoiță îi vor semnala primarului tot ce mișcă în Sectorul 3. Cei care aruncă gunoiul pe jos, rup vreo bancă sau vreun leagăn, nu respectă ordinea publică ori fac comerț ambulant neautorizat pe stradă vor fi luați la ochi de consilieri și pârâți primarului.

Primarul Negoita isi face echipa de "turnatori" la Primarie (Foto enational.ro)
Primarul Negoiță își face echipă de "turnători" la Primărie (Foto enational.ro)

Un grup de cetățeni din Sectorul 3 va fi cu ochii în patru pentru a observa și verifica ce ilegalități și nereguli fac vecinii de sector. Consiliul Local Sector 3 a aprobat înființarea Grupului Consilierilor Civici ai Primăriei Sectorului 3. Consilierii civici au ca obligații observarea și raportarea ilegalităților și neregulilor și să dea raportul primarului Robert Negoiță.

"Turnătorii" lui Negoiță sunt puși să obțină date și să raporteze neregulile din felurite domenii. Consilierii te vor observa și pârî dacă vei arunca gunoiul pe stradă ori dacă dacă deteriorezi băncile, leagăne sau alt mobilier urban.  Dacă nu respecți ordinea publică ori dacă faci comerț stradal neautorizat, ești luat la ochi și Negoiță va primi un raport despre fapta ta. 

Consilierii civici trebuie să verifice dacă semafoarele funcționează, dacă lipsesc capace de canalizare, verifică starea clădirilor degradate, a chioșcurilor, tonetelor, mobilierului comercial stradal sau a iluminatului public. Pârâcioșii din Sectorul 3 trebuie să fie și ecologiști: ei verifică calitatea spațiilor verzi și gradul de curățenie al zonei: existența coșurilor și a containerelor pentru colectarea gunoiului. Nici măcar câinii comunitari nu scapă de consilierii turnători.

Dacă învățătorii, medicii, angajații din centrele de plasament și căminele de bătrâni, vânzătorii sau bucătarii cantinelor sociale din sector își exercită meseria necorespunzător ori dacă încalcă în vreun fel legea, consilierii civici au obligația să observe, să analizeze și să denunțe faptele mai departe. Dacă se fac lucrări ilegale de construcții pe domeniul privat ori dacă unele lucrări de șantier nu respectă normele de protecția muncii, consilierii civici ai primarului vor ști. 

Aceștia trebuie, totuși, să fie și inimoși: să identifice cetățenii cu probleme sociale majore.  

"Turnătorii" lui Negoiță vor fi instruiți gratuit de personalului specializat al Primăriei Sectorului 3 şi dacă vor fi bani, consilierii civici vor fi dotați şi cu un telefoane mobile ale căror costuri vor fi suportate de administraţia locală. În plus, consilierii civici vor primi legitimaţii personalizate. 

Etichete: negoiţă, nereguli, promo, robert negoita, Sectorul 3

0/8 COMENTARII
martin
16 dec 13:24
+0
VOTURI
-0
popor de libidinosi...manelisti ipocriti si scursuri.....reclamatii si sezizari video,foto,audio si apoi amenzi mari...pentru kkti care fac mizerie,galagie,care fac kka cu catei lor de bloc..cu masinile luat prin credite in timp ce ei mor de foame in case!!! natie de libidionosi ipocriti si snobi!! propun premii pentru cine reclama..bilete gratis film,teatru...bonuri de masa!!!
adriana
15 dec 21:33
+0
VOTURI
-0
FFF. BINE. DOAR ASA VOM AVEA UN SECTOR CURAT. BRAVO DOMNULE PRIMAR!!!
Foarte bine
15 dec 20:53
+0
VOTURI
-0
Foarte bine face. Macar asa se va respecta legea in sector si cei vinovati de distrugeri, etc, vor plati din propriul buzunar, fara a mai afecta bugetul local. Parerea mea e ca numai cei rau intentionati au ceva de comentat negativ la aceasta stire.
Cucubau
15 dec 19:46
+0
VOTURI
-0
Da, asa ar tebui sa faca toti primarii... Nu toti primarii penali...
Glykon
15 dec 12:22
+0
VOTURI
-0
A fost o exprimare literara, Marius, avea sensul ca vom trai ca-n Germania, din pacate internetul ne ajuta sa ne exprimam precis, concis, insa nu si literar-artistic, figurile de stil fiind necunoscute celor care nu si-au facut bagajul de cultura prin lecturarea cartilor . . . Din pacate "nu ne nastem toti la aceeasi varsta" si nici n-avem nevoie sa gandim prea mult, acuma exista calculatoare care indeplinesc aceasta functie !
Marius
15 dec 12:03
+0
VOTURI
-0
La sectorul 2 exista de multa vreme si se cheama grupul consilierilor obstesti.aceste grupuri sunt reglementate prin lege.paraciosi este jignitor spus.ma mir ca nu le ziceti securisti.rusinos.si in alte tari exista.inspectorii primariei sunt insuficienti ca sa observe anumite nereguli.acesti consilieri vor observa,vor intocmi rapoarte dar nu au nici drept de decizie nici de control sau aplicare sanctiuni.dupa o prealabila reverificare organele in drept aplica sanctiuni si dispun intrarea in legalitate.ce este rau in asta?ca vad comentariul aluia cu plecatul in germania.iti recomand sa te duci acolo ca nu vei misca nimic fara sa stie primaria si statul german.si nu vei sti de unde stiu aia.vai de capul tau.
Glykon
15 dec 11:33
+0
VOTURI
-0
Pai, daca se extinde practica in toata tara, in curand (4 ani) vom trai-n Germania, nu-n Romania (bine-bine, exceptand veniturile, da' si astea s-ar putea sa creasca din cauza de ordinea impusa de ANAF!) ...
Bai, Negoita, io ziceam ca esti un infractor fara imaginatie, da' vaz ca m-am inselat, ai imaginatie, bravos !!!
Iulian
15 dec 11:06
+0
VOTURI
-0
foarte bine procedeaza, asa ar trebui sa faca toti primari
poate asa ne mai civilizam si noi

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE