Negoiță taie copacii și înjumătățește spațiul verde pentru a face din Bld. Unirii o mare parcareLucrările pentru modernizarea Bulevardului Unirii continuă în ciuda nemulțumirilor locuitorilor sectorului 3. Iar de mai bine de două săptămâni au început lucrările pentru "punerea în valoare" a porțiunii dintre Magazinul Unirea și Tribunalul București care vor costa peste 8 milioane de euro. Zona va deveni atractivă mai ales pentru parcagii, întrucât o parte a spațiului verde este înlocuit cu locuri de parcare.

Aceste lucrări de modernizare a Bld. Unirii au început chiar înainte de aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local al Sectorului 3. Pentru ciuntirea spațiului verde și transformarea acestuia în parcare, montarea de pergole și benzi de leduri, Primăria Sectorului 3 susține, într-un răspuns remis redacției B365.ro, că nu are nevoie de autorizație de construcție.

Însă pentru nerespectarea normelor de protecție a mediului și a spațiilor verzi în executarea lucrărilor de pe Bulevardul Unirii, ADPB SA, la care Primăria condusă de Robert Negoiță deține 97% din acțiuni, are de plătit amenzi în valoare de 210.000 lei (47.000 euro). Lucrările efectuate până acum pe Bulevardul Unirii au fost executate în baza a trei autorizații de construcție emise de Primăria Sectorului 3 în noiembrie 2013 și decembrie 2013. Mai multe detalii despre amenzile pe care le are de plătit edilul Negoiță pentru amenajarea Bulevardului Unirii AICI.

Pentru lucrările care se execută de două săptămâni pe tronsonul Magazinul Unirea - Tribunalul București, Primăria Sectorului 3 nu a emis autorizație de construcție. Nici pentru lucrările de pe cheiul Dâmboviței (Bld. Dimitrie Cantemir - strada Nerva Traian) nu există autorizație.

Reprezentanții Primăriei spun că lucrările nu necesită autorizație de construire, întrucât "acestea sunt aferente spaţiului verde, fiind executate de S.C. ADPB S.A. în baza constractului de delegare a gestiunii."

În urma solicitării reporterilor B365.ro privind începerea lucrărilor de pe Bulevardul Unirii înainte de aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local, Primăria a răspuns că hotărârea Consiliului Local la care facem referire "are ca obiect aceeaşi zonă, însă vizează altă categorie de lucrări".

Contrar răspunsului autorităților, lucrările ce se efectuează între Magazinul Unirea și Tribunalul București corespund aproape cu exactitate proiectului prezentat sub denumirea "Valorificarea spațiului urban din zona B-dul Unirii în vederea creșterii atractivității".

Diferența dintre lucrările efectuate în realitate și proiectul de pe hârtie este tăierea în jumătate a spațiului verde și amenajarea locurilor de parcare de la Magazinul Unirea până la Tribunal. 

parcare unirii

Potrivit acestui proiect, votat de Consiliul Local Sector 3, amenajarea Bulevardului Unirii (tronsonul Bld. Mircea Vodă - Magazinul Unirea și tronsonul Bld. Dimitrie Cantemir - strada Nerva Traian) va costa Primăria 8,09 milioane de euro. Proiectul a fost aprobat în ședința extraordinară din 20 octombrie cu 23 voturi pentru, 4 împotrivă (grupul PDL) și o abținere.

"Ținând seama de necesitatea punerii în valoare a spațiului public din sector și a atragerii publicului de toate vârstele, se dorește valorificarea spațiului urban din zona Bulevardul Unirii prin amenajarea spațiilor în concordanță cu celelalte elemente arhitecturale și peisagistice ale zonei", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Directorul de la Utilități Publice, George Manciu, fiind întrebat de consilera PDL Alina Nițu cine stabilește necesitatea punerii în valoare a spațiului public din Bulevardul Unirii, a explicat că necesitatea acestui proiect a fost stabilită "având în vedere în special solicitările cetățenilor, cât și zona centrală a sectorului".

Așadar, potrivit Primăriei, chiar cetățenii sectorului au solicitat să se taie copacii, să se înjumătățească spațiul verde pentru a face locuri de parcare și să se pună pergole, benzi multicolore, plăci de marmură neagră etc.

Poroiectul arată că modernizarea Bulevardului Unirii constă în modernizarea spațiilor verzi, refacerea pavajului cu granit antiderapant, schimbarea bordurilor etc. În plus, în cele opt milioane de euro este inclusă și montarea de noi pergole și de jardiniere din granit masiv cu bandă de leduri. B365.ro a detaliat AICI lucrările prevăzute în proiect.

Între plăcile de marmură antiderapantă pe care le laudă Primăria Sectorului 3, a fost folosită și marmură lucioasă (romburi de culoare roșu închis) care este extrem de alunecoasă. Deși lucrările realizate pe Bulevardul Unirii nu au mai mult de 1 an, pe alocuri marmura este deja ciobită.

pavaj

Din 2013 Robert Negoiță și-a propus să refacă în totalitate Bulevardul Unirii. Edilul Sectorului 3 a scos asfaltul de pe trotuar și l-a înlocuit cu plăci de marmură, a reamenajat spațiul verde înjumătățindu-l pe alocuri și a refăcut sistemul de iluminat prin amplasarea unor benzi multicolore în pavaj.

Pe lângă aceste lucrări, Negoiță a amplasat pe "Bulevardul Artelor", cum a denumit Bulevardul Unirii, pergole în culori țipătoare (galben, mov, roz), iar în apropiere de Piața Alba Iulia au fost aduse plăci de marmură neagră ce seamănă cu cele de la cimitir.


CITEȘTE ȘI: Câţi bani a plătit Primăria Sectorului 3 pentru "unicornul cu puţă" de pe Bulevardul Unirii

Bucureștenii au putut observa, cu ocazia inaugurării "Bulevardului Artelor" din Sectorul 3, statuia unui unicorn alb, mascul - dacă ne luăm după organele reprezentate în statuie (cu toate că vorbim de un animal mitic, despre al cărui mod de înmulțire nu se știu prea multe).  Unicornul este montat pe un soclu identic cu cel pe care se află Lupoaica, pe Lipscani.

Etichete: Bulevardul Unirii, marmură, parcari, pergole, realitatea, robert negoita, Sectorul 3, spatiu verde, unicorn

0/12 COMENTARII
Yukoto
28 oct 22:42
+0
VOTURI
-0
@wqwe - Corect, dar ura unora nu are limite. Nici eu nu-l suport pe Negoita, ba chiar in unele zone nu a facut absolut nimic, dar aici la Unirii a facut o treaba buna si il felicit pentru asta. Cat despre restul zonelor din sector pur si simplu nu s-a ocupat. Calea Calarasilor, Matei Basarab, Traian, Faur, spatele Auchan Titan, Liviu Rebreanu, totul jeg si case construite fara autorizatii !
wqwe
28 oct 18:11
+0
VOTURI
-0
Locuiti vreunul dintre dumneavoastra in zona respectiva? Nu am nici cea mai mica afinitate pentru domnul acesta primar, dar bulevardul este mult mai bine organizat ca in trecut. este acelasi spatiu verde mai bine compartimentat. In spatele blocurilor nu se pot face parcari supraterane pentru ca acolo gasim case/alte blocuri etc. Si ultima obiectie...copacii nu au fost taiati. Daca veti merge in zone veti putea observa ca locurile de parcare s-au amenajat intre acesti disputati copaci. Mergem, vedem si apoi comentam. Numai de bine!
cetatean
27 oct 18:54
+0
VOTURI
-0
Sa nu se taie spatiu verde de la munte, iar in oras sa se faca parcari!
yukoto
27 oct 18:30
+0
VOTURI
-0
Mie imi place cum a fost reamenajat bulevardul. Este foarte bine proportionat, avem trotuare din marmura, parcari, spatiu verde, banci, cosuri de gunoi, pergole. Spuneti-mi si mie, unde in Bucuresti s-a proportionat atat de bine un bulevard? Arata vreunul mai ok decat acesta? Eu zic ca nu.
@Geo
27 oct 18:21
+0
VOTURI
-0
@Geo, sa se betoneze tot ca spatiul verde ca face noroi! Ai vazut si toamna cata mizerie e pe jos de la nenorocitii astia de pomi. Ba vara mai fac galagie si niste pasarele prin ei de nu poti sa auzi motoarele turate de pe Bulevard. Nu vezi si tu soarele cand sunt 40 C la umbra. Nu mai vorbesc ca strica si parfumul de esapament! Gandire de betonist! Si acum facut parcare arata mult mai bine? Arata decent inainte si oricum daca amenajezi spatiul verde nu il betonezi... ca nu mai e spatiu verde.
Geo
27 oct 16:07
+0
VOTURI
-0
Inainte era dezastru pe ''aceste spatii verzi'' era numai noroi si masini parcate peste tot. Acum arata impecabil
altul
27 oct 12:52
+0
VOTURI
-0
asta a declarat razboi copacilor si spatiului verde
Cris
27 oct 11:43
+0
VOTURI
-0
Unicornul cu putza este Robert Negoita in persoana, am spus, iar simbolul falic face trimitere la felatia la care sunt supusi locuitorii sectorlui 3 pe banii lor.

Benzile luminoase au rolul sa ne arate linia dreapta atunci cand ne imbatam manga satui de mizeria asta de tara si de alesii de kkt pe care, culmea, tot noi ii votam.
G%g
27 oct 10:42
+0
VOTURI
-0
BD. Unirii este in administrarea Primariei Generale. Chair nu se gaseste nimeni din aceasta primarie care sa stopeze lucrarile acestui dement, Negoita? In spatele unei asa-zise reamenajari a spatiului verde, practic se distruge spatiul verde. Ma intreb si eu o parcare este spatiu verde? Dar un bulevard mai este bulevard cand e transformat in parcare? NU!!! Uniunea Europeana a deschis procedura de infringement impotriva Romaniei din cauza poluarii din Bucuresti, care pune in pericol sanatatea cetatenilor si acest dement betoneaza spatiul verde pentru parcari si Primaria Generala sta pe margine si se face ca da amenzi. Primaria Generala opreste lucarile, cu politia daca nu se poate altfel!
vlad
27 oct 10:39
+0
VOTURI
-0
Este halucinant :). Nici nu-ti vine sa crezi ca se face atata risipa. In primul rand... e un singur rand de blocuri pe tot bulevardul ala, dar deh, fiecare apartament trebuie sa aiba 2-3 locuri de parcare. Cum sa-ti bati asa joc??? Fa nene spatiu verde, scoate complet parcarile si sa vezi atunci frumusete de bulevard... in stilul Kiseleff. Trebuia sa faca 3-4 parcari supraetajate plasate in spatele blocurilor, fiecare avand cateva sute de locuri de parcare si gata!!! E incredibil ca intr-o capitala europeana, cu probleme de trafic irosim atata spatiu pt parcari, in loc sa le concentram.
radu
27 oct 10:27
+0
VOTURI
-0
daca asta au votat locuitorii sectorului 3...acum sa suporte consecintele. Sincer celalalt Negoita mi s-a parut mult mai competent.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE