Negoiță montează noi pergole și jardiniere cu bandă LED pe Bd. Unirii, de 8 milioane de euroRobert Negoiță vrea să continue amenajarea Bulevardului Unirii, pe care îl consideră insuficient pus în valoare și care are încă zone neamenajate. Amenajarea va costa opt milioane de euro, doar pentru tronsonul dintre Tribunalul București și Magazinul Unirea. Primăria condusă de PSD-istul Robert Negoiță a montat deja pergole multicolore, plăci de marmură asemănătoare celor mortuare și luminițe multicolore pe Bld. Unirii, ba chiar și un unicorn kitch pe Bld. Unirii. 

Primarul Sectorului 3 a cerut Consiliului Local să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru noi lucrări de amenajare pe Bld. Unirii, proiectul fiind prezentat sub denumirea "Valorificarea spațiului urban din zona B-dul Unirii în vederea creșterii atractivității". În ședința extraordinară din 20 octombrie, consilierii locali din sectorul 3 au aprobat acest proiect cu 23 voturi pentru, 4 împotrivă (grupul PDL) și o abținere.

Modernizarea Bulevardului Unirii constă în crearea unei bariere de flori, arbuști și pomi, modernizarea spațiilor verzi, inclusiv cu instalarea de sisteme automate de irigare. Zona pietonală se va modeniza prin refacerea pavajului cu granit antiderapant, prin schimbarea bordurilor și a stâlpilor de blocare a accesului auto.

În plus, în cele opt milioane de euro este inclusă și montarea de noi pergole și de jardiniere din granit masiv cu bandă de leduri. 

În zona Magazinului Unirea și Tribunalului București se vor monta "elemente decorative urbane ce vor aduce un plus de identitate locului totodată constituind repere atât vizuale cât și spațiale". Nota de plată - 8.080.571,24 euro (în hotărârea pregătită pentru ședința din 16.10.2014) și 8.090.733,22 euro, inclusiv TVA (în hotărârea aprobată de consilierii locali în data de 20 octombrie). 

Tronsonul Bld. Mircea Vodă - Magazinul Unirea va avea următoarele capacități finale:

- suprafață totală teren de amenajat: 48.875 mp

- suprafață pavată: 15.390 mp

- suprafață gazonată: 7.176 mp

- lungime rigole: 1000 m

- lungime sistem alimentare cu apă: 511 m

- lungime sistem alimentare energie electrică (benzi cu leduri): 555 m

- o fântână + perete decorativ și un element decorativ urban.

Tronsonul Bld. Dimitrie Cantemir - strada Nerva Traian va avea următoarele capacități finale:

- suprafață totală teren de amenajat: 44.796 mp

- suprafață pavată: 11.359 mp

- suprafață gazonată: 7.396 mp

- lungime rigole: 1052 m

- lungime sistem alimentare cu apă: 515 m

- lungime sistem alimentare energie electrică (benzi cu leduri): 555 m

- o fântână + perete decorativ și un element decorativ urban.

Durat de realizare a investiției este de 3 luni (90 de zile).

CLICK PE DOCUMENT PENTRU VERSIUNEA MĂRITĂ (ședința din 16.10.2014)

Într-un alt proiect de hotărâre ce cere aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru "Lucrări de sistematizare pe verticală pe străzi din Sectorul 3. Pentru lucrările din zona Bld. Unirii între Bld. Mircea Vodă și Magazinul Unirea (sens stânga) și Bld. Unirii între strada Nerva Traian și Bld. Mircea Vodă (sens stânga) Primăria Sectorului 3 vrea să aloce 628.946,85 euro cu TVA.

Pietre "funerare" din marmură, tot pe Bulevardul Unirii 

Vorbind despre  "elemente decorative urbane ce vor aduce un plus de identitate locului totodată constituind repede atât vizuale cât și spațiale", au fost instalate și câteva pietre de marmură, asemănătoare celor folosite la morminte, aproape de Piața Alba Iulia.


Mai multe detalii, aici.

Tot pe Bd. Unirii a poposit și "Unicornul cu puță" - contra sumei de 300 de lei pe zi. 

"Curcubeu" pe Bd. Unirii: Negoiță a montat pergole galbene, roz și mov

În urmă cu câteva luni, Primăria Sectorului 3 a pus, în cadrul lucrărilor de reamenjare a Bulevardului Unirii, o pergolă mov - lila, la intersecţia cu strada Lucian Blaga. Deşi această pergolă a fost intens criticată, în contextul în care culoarea ei nu are nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent, care s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis, pe Bd. Unirii au mai apărut alte pergole în culori ţipătoare, în apropierea Pieţei Alba Iulia.

Astfel, cei care ajung pe acest bulevard, în apropierea intersecţiei Bd. Unirii cu Str. Lucian Blaga, pot vedea, de la mare distanţă, mai multe pergole albe, două pergole mov-lila, o pergolă vopsită roz şi una de culoare galbenă. Mai multe detalii pot fi găsite AICI.

După ce a fost acuzat în repetate rânduri că a urâţit Bulevardul Unirii prin instalarea, iniţial, a unei pergole mov şi apoi a altora multicolore, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (PSD), a inaugurat şi o piaţă a regiunilor României în cadrul evenimentului "Arte în stradă". "Piaţa regiunilor" cuprinde un ansamblu monumental reprezentând regiunile ţării.

A mai apărut un kitsch pe Bulevardul Unirii, lângă pergola mov. FOTO și VIDEO 

„Bulevardul Unirii este foarte important nu doar pentru Sectorul 3, ci pentru tot Bucurestiul si pentru toata Romania. Vreau ca acest bulevard sa devina un simbol, unul dintre locurile preferate ale bucurestenilor. Vreau sa multumesc, pentru sprijinul pe care ni l-a acordat, primarului general Sorin Oprescu, care ne-a dat voie sa ne ocupam de reamenajarea bulevardului Unirii. Vreau, deopotriva, sa multumesc atat arhitectului-sef al Sectorului 3, Stefan Dumitrascu, care a venit de fiecare data cu mine pentru a gasi cele mai bune solutii pentru acest bulevard, cat si consilierilor din Sectorul 3, care ne-au sprijinit in realizarea acestui proiect. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc locuitorilor din zona care ne-au suportat cu santierul in ultimele luni", a declarat Robert Sorin Negoita, primarul Sectorului 3, la inaugurarea din iunie a "Pieței Regiunilor Unite", de pe același bulevard.

Mai mult, în parcurile Gh. Petrașcu, Al.I.Cuza și Titan, Primăria condusă de Robert Negoiță a instalat aparate de fitness de culoare aurie, despre care B365.ro a scris AICI. Pe lângă aceste invenții, în parcurile din Sectorul 3 și pe străzi se distrug spațiile verzi prin montarea de dale de beton pe spațiul cu pământ dintre copaci.

Etichete: Bd. Unirii, borduri, Bulevardul Unirii, LED, pergole, realitatea, robert negoita, Sectorul 3, unicorn

0/11 COMENTARII
Bibicul
19 oct 18:53
+0
VOTURI
-0
@Emil: Dupa cum te exprimi la adresa celor care nu gandesc ca tine, esti inferior unui tzaran, bizon sau maimutze. Esti exemplarul tipic de mitic ajuns in Bucale de 2-3 generatii, mandru nevoie mare de ce destept si de intelighent este si plin de nesimtire si agrsivitate si preocupat nevoie mare sa isi ascunda originea.. Ai fi vreun conte sau print si nu stiam noi. Dupa violenta cu care te manifesti in favoarea lui Negoita si Oprescu cred ca esti activist PSD. La fel de primitiv si marsav ca si activistii PCR. Tu chiar apreciezi risipa de materiale de proasta calitate, bune sa dureze 2-3 ani si apoi sa fie inlocuite? De ce se executa acum lucrari?
Te-ai gandit la schema: Primaria plateste firma X , firma X sponsorizeaza campania electorala a stim noi cui? Te prinzi cumva boule ca banii stransi din impozitele locale ajung indirect sa se verse in pusculita unui anumit partid si candidat. bai tzarane, bai bizonule, bai maimutzo???
Cris
17 oct 13:07
+0
VOTURI
-0
Are dreptate Emil, e ca in bucatarie, iar printre dalele de pavas s-au pus intercalat niste mici placute de marmura sau ceva similar care aluneca ca drk, fix ca in baie.

Adevarat va spun, numai meltenii apreciaza asemenea betoane cat vezi cu ochii. Pentru un om normal, un trotuar de 1.50 m, corect asfaltat si curat e arhi suficient.
Leo
17 oct 12:31
+0
VOTURI
-0
@Emil, tu esti intreg la cap. Ce e cu toate insultele astea. Ai crescut in cocina? Cum adica "Aprope orice interventie in acest oras este binevenita"! Asa gandeste un om rational?
Bulevardul cu pricina avea inainte de amenajare de doua ori mai mult spatiu verde care a fost distrus. Peste 200 de copaci au fost defrisati si in locul lor a aparut o parcare! Primaria Generala spune (de ochii lumii) ca nu si-a dat acordul pentru magariile care s-au produs si a dat amendat de 3 ori primaria lui Negoita. Pergolele se fac pentru plante agatatoare nu asa de ochii lumii. Ori pe Unirii din pergole ies copacii existenti acolo anterior care nu au nevoie de nicio sustinere.
ion din balon
17 oct 11:58
+0
VOTURI
-0
uite o maimuta care se crede om :)) e chiar aici, la comentarii :))
vlad
17 oct 10:16
+0
VOTURI
-0
Nene, bani aruncati pe fereastra, era suficient sa elibereze trotuarul de masini si sa-l ilumineze corespunzator si gata!!! Dar hai sa zicem, am inchis ochii la treaba asta... dar acum se duce cu amenajarea pana la Unirea ... pe un domeniu care NU II APARTINE!!! Tot bulevardul e in responsabilitatea Primariei Generale, cum e posibil sa se apuce sa lucreze atat de mult de capul lui??? Bagati-l nene la inchisoare.... cum e posibil ca el sa amenajeze trotuarul de la Unirea cum vrea el cand e deja un plan urbanistic facut acolo de primaria generala???
@Emil
17 oct 09:17
+0
VOTURI
-0
Inainte era mai frumos, aveai impresia de parc, acum calci pe placile alea oribile ca intr-o bucatarie. Sau esti fortat sa alegi ca traseu parcarea plina de masini, care e carosabil si nu are nici cai de acces in capete.
Cris
16 oct 22:43
+0
VOTURI
-0
Pentru nestiutori, "unicornul cu putza" este Robert Negoita in persoana, un om pe ca de "cultural" pe atat de destoinic la sifonat bani publici din bugetul sectorului 3.

In rest, e important ca prosii sa mearga la vot si sa stea linistiti in banca lor ca timp au un loc de munca si din ce-si plati ratele la frigider.
LMY
16 oct 22:20
+0
VOTURI
-0
Emil - "E mai bine ca taranii care nu se pricep la arhitectura si peisagistica sa nu-si dea cu parerea."

Pai si atunci tu de ce-ti dai cu parerea?
Emil
16 oct 20:15
+0
VOTURI
-0
@Leo - "distrugerea acestui bulevard" ??? Ti se pare ca inainte de interventie era un bulevard frumos ? E mai bine ca taranii care nu se pricep la arhitectura si peisagistica sa nu-si dea cu parerea. Pavajul e de calitate iar pergolele colorate nu au ce sa strice intr-un oras de tarani in care fiecare isi inchide balconul cum vrea el si isi lasa blocul in paragina. Aprope orice interventie in acest oras este binevenita, mai mult, e chiar necesara. E normal ca bizonii sa se impotriveasca, nu poti multumi maimutele orice ai face. In ceea ce priveste unicornul " cu putza ", cu ce e el inferior unei statui care-l reprezinta pe Mihai Vieazul ? E statuia lui Viteazu facuta cumva de un sculptor de renume? Doar pentru ca reprezinta un personaj din istoria unei tari, nicio statuie nu e valoroasa, cu exceptia celor executate de sculptori celebri.
Leo
16 oct 18:27
+0
VOTURI
-0
Primaria Capitalei! BD. Unirii este in administrarea ta! de ce se ocupa cest imbecil primar de sector de distrugerea acestui bulevard?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE