Negoiță vrea să transforme spațiul verde de pe Splaiul Unirii în zone cu clădiri de 14 etajePrimăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, vrea să transforme mai multe hectare de spațiu verde din zona Bd. Nicolae Grigorescu-Str. Lunca Cetății - Splaiul Unirii în zonă construibilă în care s-ar putea ridica clădiri cu accente de înălțime de până la 14 etaje. Asta în condițiile în care legislația în vigoare interzice clar schimbarea destinației spațiilor verzi. PUZ-ul care își propune să reglementeze o suprafață de 280 de hectare a fost prezentat, miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei. Membrii Comisiei au respins vehement transformarea spațiilor verzi în zonă construibilă. 

Primăria Sectorului 3 a inițiat un nou plan urbanistic zonal care își propune să modifice reglementările urbanistice pentru o zonă de 280 de hectare cuprinsă între Bd. Nicolae Grigorescu - str. Lunca Cetății - Splaiul Unirii. Noul PUZ a fost prezentat, miercuri, în Comisiade Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Una dintre modificările propuse prin PUZ vizează transformarea unei zone V5 - subzona spațiilor verzi - culoare de protecție față de infrastructura tehnică în zonă M3 - cu regim de înălțime maximă P+4, cu accente de înălțime de P+14. Este vorba de un teren situat între strada Lunca Cetății și Splaiul Unirii. Legislația în vigoare interzice însă schimbarea destinației spațiilor verzi.

"Un lucru important pentru primărie (n.r. Primăria Sectorului 3) este ca pentru această zonă V5, prevăzută în PUG, să găsim o soluție. Este adevărat că zonele verzi nu se pot modifica prin PUZ, dar poate că este un pas înainte sau o detaliere a ceea ce ar putea să prevadă PUG-ul în această zonă și să găsim o oportunitate de rezolvare a zonei de sub fascia de rețea de tensiune de la CET ca ea să poată fi construită. Un alt element important pentru primărie este ca prin sistematizarea străzilor (stabilirea gabaritelor, a retragerilor, samd), să se poată finanța echiparea edilitară a zonei", a spus în Comisia de Urbanism arhitectul Florin Machedon, care realizează PUZ-ul cerut de Primăria Sectorului 3. 

Terenul din zona V5 este străbătut în subteran de o magistrală de apă industrială, dar și de mai multe rețele edilitare importante.  

Membrii Comisiei de Urbanism au respins vehement propunerea de schimbare a reglementării pentru zona verde. Astfel, PUZ-ul inițiat de Primăria Sectorului 3 a primit aviz de oportunitate de la Comisia de Urbanism însă cu condiția renunțării la schimbarea destinației spațiilor verzi din zona V5.

Comisia a permis însă studierea posibilității de a transforma o zonă V1a - subzona spațiilor verzi - parcuri, scuaruri și fâșii plantate publice în zonă L1c - locuințe colective cu înălțime maximă P+2. 

 

 

Etichete: Comisia de Urbanism, construcţii, Primăria Sectorului 3, PUZ, realitatea

0/7 COMENTARII
Cris
25 ian 11:27
+0
VOTURI
-0
Locul ala nu e un spatiu verde. Mergesti si vedeti. E insalubru. Lumea a aruncat moloz acolo... e o cocina. Sa salubrizeze zona si sa puna copaci daca blocurile cu 14 etaje nu va plac.
BOGDAN
24 ian 17:05
+0
VOTURI
-0
si va fi, sigur, prea multa lume vorbeste la piata !!, din ce partid vine, primaria/arhitectul sef, cadastru de unde sunt oamenii, cum se face pod peste dambovita catre cartier negoita ?
tzf
24 ian 16:31
+0
VOTURI
-0
@Cris, vezi ca acest gen de a gandi e exact ce acesti rechini imobiliari, in frunte cu Negoita, isi doresc! Adica lasi un spatiu verde (sau o cladire de patrimoniu) de izbeliste, devine loc de depozitare ilegala de moloz, gunoaie, se umple de sobolani si gata: hai sa il betonam ca nu e spatiu verde! Pe modelul asta putem betona si Cismigiul si Herastraul! La fel se intampla si in IOR! Sa faca bine sa il ingrijeasca si sa il faca un spatiu verde de calitate! Altfel distrugerea e patentata!
grohhh
24 ian 13:43
+0
VOTURI
-0
acest individ e un infractor....toate contractele de la S3..in general de la anvelopare blocuri,borduri si ciudateniile din centru merg la firmele "de casa"..casa care cotizeaza ..pt
"stingerea datoriei"lui negoita ..casele facute pe persoana fizica la care avea de rambursat TVA-ul cca 35 mil euro....legea a venit ulterior..
ridicarea gunoiului in sect 3 costa acum 300%...fata de celalt negoita....ciudat nu?
mai demult m-a umflat rasul cand primaria a spus ca ea castiga din concesionarea parcurilor la cris garden..cca 6000 euro anual...deci este in castig...costurile reale ale" maritisului" sunt de cca 10/mil euro/an x 5 ani=50 mil ....mai uitati-va si la "borduriada" perimetrala blocurilor...bulevardul unirii etc
acolo este un mare jaf pe banii cetatenilor sect 3 si nimeni nu intervine sa-i salte pe toti(inclusiv consiliile de administratie)....recuperare prejudiciu..sau macar stoparea lui....DNA-ul parca a adormit dupa alegerile prezidentiale...
Cris
24 ian 12:37
+0
VOTURI
-0
Nu sunt spatii verzi acolo, e un teren viran de kkt plin cu moloz, deseuri, toate chestiile pe care le arunca romanul cand nu are unde sa le duca... Nu sunt fan Negoita, din contra, l-as asasina cu mana mea daca as avea ocazia. Totusi zona aia trebuie folosita intr-un fel sau altul. Nu stiu daca blocurile de 14 etaje sunt o idee buna, dar acum acea zona e praf... poate se poate face ceva acolo. De ce blocuri? De ce nu fabrici si uzine? E plin Bucurestiul de blocuri, mall-uri, farmacii, case de pariuri, amanet, cazinouri... Dar, revenind, zona aia e praf, mergeti sa vedeti.
Lex
24 ian 10:52
+0
VOTURI
-0
Omul asta e un pericol public. Situatia din Bucuresti a determiant Comisia Europeana sa deschida procedura de infringement impotriva Romaniei pentru ca nu se respecta normele de poluare, iar Negoita vrea sa betoneze spatii verzi. Si aceasta nesimtita comisie de urbanism s-a opus "vehemnt" dar ar vrea sa se transforma o zona v1a (parc) in l1c adica zone de locuinte! Dati-l jos pe idiot!
Vali
24 ian 10:14
+0
VOTURI
-0
Nu il opreste nimeni pe nebun?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE